הורים טריים לפג

עדניקה

New member
הורים טריים לפג

אתמול נולד בננו בשבוע השלושים ושלוש במשקל 1700 גרם. כרגע מחובר למכונת הנשמה. ואנחנו די בלחץ. אשמח לכל אינפורמציה ובכלל.

פגית

New member
ברוכים הבאים../images/Emo9.gif

השהות בפגייה אכן מלחיצה מאוד, ממליצה ליצור קשר אם העו"ס שעובדת בפגייה. צריך לזכור שיהיו ימים טובים וימים רעים, צעד קדימה שניים אחורה. מקווה שתשתחררו הביתה במהרה, באיזה פגייה אתם? שמי יובל ,אני נושקת לגיל 21, אחרי צבא ופגית בשבוע 23+6 במשקל של כ600 גרם, מנהלת חיים נורמלים לחלוטין, כמובן שיש שאריות אך הן מינוריות ובאמת לא ברומו של עולם, מתמודדים עם הכל.. הגעתם לבית חם ואוהב.

orli4321

New member
דרך קלה וקצרה

שמי אורלי ואני אמא לפגים בני שנתיים ו-4 חוד', נולדו בשבוע 29+5, 1 ק"ג. גם בני היה מונשם למשך שבוע, ואח"כ עוד קצת עזרה. היום ברוך ה' הם ילדים מקסימים ומפותחים מאד. התקופה של הפגיה היא נוראית, הרבה לחץ וחוסר ידע, אך עם הזמן זה יהיה יותר קל, בתקוה שתצאו מהר הביתה. עצה לי: תשאלו בפגיה הההככככככלללל, לא להתביש ולא להרגיש נודניקים, גם אם הצוות לא תמיד מרוצה מכך. מגיע לכם לדעת מה הטיפול התינוקכם, ואפילו לפעמים למנוע טעויות. אוהבים אתכם פה

miti29

New member
מזל טוב ! שיהיה המון בהצלחה!...

בני נולד בשבוע 30 במשקל 1140 גרם היה מונשם במשך שבוע וחצי חשוב שתהיו איתו המון, תלטפו, תדברו , תשירו וכמובן קנגורו. ולהתחיל לשאוב כמה שיותר מהר כדי שיהיה לו חלב של אמא שתהיה שהות קצרה וקלה מיתי

ברוכים הבאים ומזל טוב../images/Emo39.gif

גם בכורי שנולד בשבוע 28,היה מונשם,יום וחצי עם טובוס וחודש+ נעזר בCPAP. הספקתם לקבל צלסטון? הוא די קטן לשבוע,זו הסיבה ללידה המוקדמת?

ברוכה הבאה

גם אני אמא יחסית חדשה אבל אמא לפג בן שנה וארבע .אני בטוחה שהאווירה שם מלחיצה קצת אבל לפי מה שאת מספרת הילד נולד במשקל יפה ומה שהוא צריך זה בסך הכל לגדול ולהתחזק, תהיא חזקה הילדים האלה הם גיבורים אמיתיים, אשמח אם תמשיכי לעדכן.

בוקר טוב

ראשית, מזל טוב! מה שלום בני המשפחה הבוקר? (הגדולים והקטן). כפי שכבר כתבו לכם, תקופת הפגיה היא תקופה קשה ומבלבלת. אחד הדברים החשובים ביותר שאמרו לנו בהגיענו לפגיה היה שכל הזמן ישנן עליות וירידות, שיפורים ונסיגות ובסך הכל, כל זמן שאין החמרה (גם אם אין התקדמות)- זה טוב. חשוב לזכור את זה ולעשות מאמץ לשמוח בכל מה שטוב ולהאמין שכל מה שקשה, בעייתי או מפחיד יחלוף ויסתדר. עבורנו, להחזיק אותה בקנגרו, לבלות לידה (כמעט) כל הזמן ולדבר אליה ואיתה, הפכו את השהות בפגיה לאפשרית. מעבר לזה, חשוב מאוד בעיניי שתארגנו לעצמכם רשת תמיכה שתסייע ותאפשר להמנע מפעולות גוזלות אנרגיה וזמן (קניות, בישולים וכיו"ב). לא כתבתם האם זהו בנכם הבכור או שישנם ילדים נוספים בבית. זה וודאי משפיע מאוד על אופן ההתמודדות. הכרובית שלנו נולדה בשבוע 29 במשקל 1,213. הייתה מונשמת לכמה שעות ואז הוציאה לעצמה את הצינרור והתחילה לנשום בכוחות עצמה. היום בת שנה ושלושה חודשים. נהדרת וללא שאריות נראות מהפגות. היא, וילדים רבים רבים אחרים פה בפורום, הם דוגמא חיה לחיים שאחרי הפגיה. אגב, בתקופת השהות בפגיה כמעט ולא נכנסנו לפורום כיוון שהיינו מוצפות מדי והתכנים בפורום היו- לפעמים- מלחיצים. הרשו לעצמכם לעשות רק מה שמתאים לכם. גם אנחנו נשמח לשמוע עדכונים על מצבו של הקטן. איחולים לבריאות וגדילה מהירה ונעימה. שבת שלום ומבורך.

ברוכים הבאים ושיעבור בשלום../images/Emo140.gif

התקופה הראשונה מלחיצה מאוד, מציעה לך לבקש את החוברת שלנו מהפגיה[ חוברת צהובה] ובה יש הסברים טובים ויעילים. בני נולד בשבוע צעיר יותר- 26+4, והיה מונשם תקופה ארוכה מאוד . עכשיו הוא בן 3 וחצי כמעט ומתוק אמיתי. הרבה כוחות ושיעבור בצורה הטובה והקלה ביותר.

ettt

New member
המון בהצלחה

איתי נולד לפני 3 שבועות בשבוע 34+4 במשקל 1730 יצאנו מהפגייה כעבור 19 יום במשקל 2013. אמנם הוא נשם לבד אבל כמו שאת מבינה- יילדו אותי בגלל עיכוב מאוד גדול בגדילה (SEVERE IUGR). מה שנתן לי המון כח היה לשאול את הצוות הרפואי הכל- מה מבררים ולמה -בילדי IUGR מבצעים המון בדיקות כדי לברר מה מקור העיכוב- למשל בירור TORCH , בירור חיסון של האם לצהבת B, וכו'. קחי בחשבון שלפגים י שנטייה ליותר צהבת של הילוד- איתי היה מתוך 19 ימים בפגיה 11 תחת פוטו (טיפול באור). זה נורא מבאס כי הם יותר ישנוניים ואפשר פחות להחזיק אותם (כל דקה באור חשובה). עצה- תשאבי חלב אם ותנסי להגיע לפחות להאכלה אחת ביום- כשאת נותנת לו את האוכל (כשהוא יאכל לבד- בתקווה שבקרוב) זה שונה לחלוטין מאשר כשהאחות. קחי בחשבון שבהתחלה הם יורדים עד ל-20% ממשקלם (איתי ירד עד ל-1530)

ירדני35

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif ושיעבור בשלום

אין לנו ניסיון עם הנשמה לפגים אבל אם יש לך שאלה ספציפית יש מספיק אנשים, לצערנו, שיוכלו לסייע

ברוכה הבאה

מאחלת שהות משעממת בפגייה ושיגמל מהר מההנשמה . ילדי הונשמו שבועיים . נולדו בשבוע 27 .

למעלה