הורים ונהנים.

הורים ונהנים.

שורה תחתונה - נמאס לי מההורים שלי.

אחרי שנה וחצי של קשר בו הם רדפו אחרי ללא הפסק וניסו לגרום לי להפרד מהבחור, ברמה כזו שאסור היה לי להביא אותו אליי הביתה, שנאה מטורפת לבחור שבסה"כ אוהב אותי ונורא משתדל בשבילי. הם טוענים שהוא לא בריא לי. המשפחה שלו מעט מפורקת - אבל לא בקטע רע עד כדי כך, והוא היה מעט לא יציב, לא מבחינה נפשית, אלא מבחינת התנהלות. חשוב לי לציין ששנינו בני 22-23 וכן, בגילאים האלה אף אחד לא יציב. אנחנו נעים בין עבודות, טסים לדרום אמריקה וממלאים את הריאות שלנו באפר וכשאנחנו חוזרים אין לנו מושג מה אנחנו רוצים ללמוד, אבל אנחנו מתחילים ללמוד כדי להתחיל כיוון מסוים בחיים.

אז אחרי שנה וחצי טסתי לדרום אמריקה לטייל ולהתנתק, ונפרדתי ממנו לפני הטיסה במחשבה שכנראה לא אחזור אליו.
guess what?
לא משנה מה היה ובאיזו כמות היה בדרום אמריקה, לא הפסקתי לחשוב עליו. לא משנה את מי פגשתי ואילו "עולמות אחרים" ראיתי, הדבר היחיד שעבר לי בראש היה איזה כיף אם זה היה הוא מולי, ואיזה מצחיק היה אם הוא היה עושה את זה.
נחתתי לפני חודש. ראיתי אותו אתמול אחרי שפשוט לא הייתי מסוגלת יותר.
הבחור שלי מעיף מהחיים שלו את כל מי שמוריד אותו למטה, הפסיק עם כלמיני הרגלים שמנתקים אותך מהעולם והוא אפילו התחיל ללמוד לפסיכומטרי, ישמצב שאפילו יודע לאיזה תואר הוא הולך. אני גאה ומאושרת, כי הייתי מודעת לחסרונות ולנפילות שלו לפני. הוא תפס את עצמו בידיים.

אבל כאן נכנסים ההורים. וכן, אני יודעת שאני בת 23 והחיים שלי הם שלי בלבד ועברנו את הגיל בו יש להם שליטה מזמן. ועדיין, אני לא יודעת מה לעשות..
מה להגיד להם? הוא לא יצא לי מהראש לרגע. ואני על סף דמעות כשאני כותבת את הפוסט הזה, אובדת עצות לחלוטין.

מצטערת על החפירה והבלאגן שבכתיבה, היו לי הרבה מחשבות.

yonyon26

New member
אני לא מכיר את ההורים שלך אבל..

מניסיון אישי, בד"כ ההורים יודעים על מה הם מדברים והכוונות שלהם טובות. האינטואיציה שלהם כאנשים עם ניסיון שעברו דבר או שניים בחיים חשובה. למרות כל זאת, כפי שאמרת בסופו של דבר הבחירה היא שלך. בכל מקרה תזכרי שאת ר-ק בת 23, את ילדונת, גם מסגנון הכתיבה שלך אפשר להבין שיש לך עוד דברים לגלות.
לדעתי, את צריכה לפקוח את העיניים ואת הראש. אל תתני לבחור אחד לסמא את עיניך.

בהצלחה רבה,

יוני

NeverMind90

New member
לא בהכרח

אתה שוכח שגם הורים הם בני אדם וככאלה הם לא חפים מדעות קדומות.
לא חסרים סיפורים על הורים שמיררו את חיי ילדיהם רק כי בחרו פרטנר מהצבע או המין ה"לא נכון".

היי....

אני דווקא ממש לא חושבת שבגלל שאת בת 23, חייך הם שלך בלבד, ועברת את הגיל בו יש להם שליטה .

אני בספק אם דברים הם כאלה פשוטים כמו שאת מנסה לתאר אותם, אנשים בני 23 הם מאד יציבים. לא תמיד הם יודעים אמנם מה ללמוד
ואיזה תואר לעשות, אבל זה ממש לא נקרא חוסר יציבות.
המשפחה שלו "מעט" מפורקת - מה זה אומר?

יש פעמים בהן הורים נוטים להגזים כי הם כהורים רוצים את המושלם ביותר שאפשר לילדים שלהם, והם נוטים לפעמים לראות דברים בצורה
לא אובייקטיבית.
עם זאת, את כבחורה שעדיין לא יודעת מה היא רוצה מעצמה, גם לא אובייקטיבית, כי את רוצה את הבחור, וגם אם מצבו הנפשי או המשפחתי
היה בכי רע, עדיין היית רואה את זה כ"מעט" ומנסה לייפות את התמונה האמיתית.

אם הבעיה היחידה באמת היא שהבור לא יודע איזה תואר לעשות הייתי אומרת שאת צודקת, אולי כדאי להבהיר להם שאת מאושרת,
שהנה הוא מתבגר, יש לו כיוון בחיים, והם צריכים לתת לו הזדמנות.
השאלה היא האם לא קיימים עוד כמה דברים שאת לא חושפת, שגרמו להם להיות כ"כ נחרצים נגדו.

מילי1991

New member
אז ככה

אני ממש יכולה להבין אותך..
בכל אופן... אם הוא באמת לא מזיק וכל זה וההורים סתם קרציות
ויש לך מצב לא להיות תלויה בהם כלכלית (שזה חלום קצת מנותק מהמציאות בגיל שלך), תנסי לנתק קשר מהם לתקופה..ואז:
1. או שהם יכנעו ויסכימו לקבל אותך+ואותו בכל מצב
2. או שהם יילחמו בך גם בקטע של ניתוק הקשר.. למרות שקשה לי להאמין
פשוט הכי טוב להתרחק אולי

למעלה