הורים ומטפלים

הורים ומטפלים

שואלת עבור חברה יקרה
האם יש כאן הורים שהם בעצמם אנשי מקצוע? ( ק״ת/ פסיכולוגים/ מרב״ע...)?

אם כן- איך אתם מתמודדים ? האם בחרתם להיות המטפלים של ילדכם במידה כזו או אחרת? האם אתם מדריכים את המטפלים השונים/ צוות הגן וכו׳
חברה שלי עם ילד בן 5, לאחר ששבעה ממטפלים שונים, שוקלת להפוך לזו שמרכזת את הטיפול בבנה כולל הדרכות. היא פסיכולוגית חינוכית התפתחותית, עם ידע רב ונסיון. תגובות יתקבלו בשמחה

TikvaBonneh

New member
אני לומדת עכשיו ניתוח התנהגות

במשך הלימודים הנחיתי את הצוותים בבתי הספרבקטנה. זה מצב של dual relationship ולכן איננו נכון מבחינה אתית.

מה הכוונה?

למה זה לא אתי שאמא שמכירה את הילד הכי הכי טוב תהיה המדריכה/ שותפה להדרכה , כאשר היא גם אשת מקצוע בתחום?

TikvaBonneh

New member
יש ניגוד אינטרסים

האמא מעורבת והרצונות שלה עלולים להשפיע על קביעת המטרות, ולא רק טובת הילד. למשל נניח שהאמא דתיה והיא רוצה שהילד יתפלל שלוש פעמים ביום. או שהיא רצתה להיות דוגמנית ולא הצליחה והיא רוצה שהילדה תרד במשקל ותהיה לה גיזרה של דוגמנית. אני לא מכירה את האדם שמדובר בו, אבל אני יודעת שאני לא סומכת על עצמי שאני תמיד אראה את טובת הילד. אני התעקשתי המון על שילוב בחינוך הרגיל כי מערכת הערכים שלי מציבה השכלה לפני הכל, והייתי צריכה אנשי מקצוע מבחוץ שיפקחו לי את העיניים ויראו לי שזה לא לטובת הילד.

dina199

New member
גם כשזה לא שייך לספקטרום,

אלא בחינוך ילדים בכלל.
הורה לא אמור להיות מורה במשרה מלאה של הילד שלו , כי להורים יש קשר רגשי.
להורים מספיק להיות הורים , ולבחור את אנשי מקצוע המתאימים להם.

רואה 6 6

New member
אני עובדת כמשלבת,שזה לא משהו עם תעודה ממשית

אבל הניסיון וההכרות עם הספקטרום הוא פרייסלס.
עם הילד שלי אני "עובדת" כמה שפחות. מעדיפה אימהות יותר משילוב,זה כובע מספיק גדול ואני לא רוצה עוד.
אני מאוד מבינה את חברתך ובעצם כל הורה שבוחר ליהיות הקייס מניג'ר של ילדו כי הקילומטראז' בחייו של הילד מוכר להורה יותר מכל אחד אחר וככל שמקבלים ניסיון הבררנות לגבי התאמה לצרכיו של הילד גדלה.
בשנה הראשונה של שילוב בני לא התערבתי ממש אבל השנה אני נכנסת יותר ,בעיקר בהנחיית המשלבת.

Anat Shemer

New member
אני לא הורה

אלא נמצאת מהצד השני: אני עובדת עם הרבה משפחות שבחרו בדגם שאת מתארת, כלומר הם אלה שמקבלים הדרכה, עובדים באופן ישיר עם הילד שלהם וגם מנחים אחרים . המודל הזה מן הסתם עובד בהצלחה רבה עבורם ועבורי.

TikvaBonneh

New member
זה דבר מבורך, ושונה לחלוטין

אני לגמרי בעד הדרכת הורים. אני נגד זה שההורה הוא המדריך של עצמו. צריך שיהיה מישהו אובייקטיבי שיוכל לכוון את ההורה.

מרב געש

New member
הורה הוא תמיד הקייס מנג'ר של הילד שלו - מעצם

תפקידו כהורה. השאלה היא האם הוא נעזר גם באיש מקצוע חיצוני למערכת המשפחתית או לא.......
אני מאמינה שלאדם מקצועי איכותי מחוץ למערכת המשפחתית יהיה תמיד מה לתרום כי מה שרואים מבחוץ לא תמיד רואים מבפנים. אין ספק שאנחנו כהורים מעורבים רגשית - מעורבות שעושה המון טוב אבל מאבדת את האובייקטיביות בדרך. אי אפשר אחד בלי השני.
דוקא להורים שהם אנשי מקצוע בתחום יותר קשה, לדעתי, כי הם באמת מצד אחד יודעים יותר מהורה שלא למד את התחום, ומצד שני המעורבות הרגשית שלהם לא נעלמת בגלל זה. ואם היא משפיעה דרך התת מודע - ומה לעשות התת מודע עובד אצל כולנו - גם אצל אנשי מקצוע, אז זה לא לטובת העניין...........
לכן לדעתי חשוב גם לאיש מקצוע להעזר מאיש מקצוע אחר שהוא מעריך וסומך עליו. לא כדי לקבל את דבריו כתורה מסיני ללא ערעור אבל בהחלט כדי שיהיה לו מישוה שיבקר אותו.......שכשהוא עושה טעות - יעזור לו לראות אותה. וכולנו לעיתים טועים.

אני עבדתי וגם הדרכתי את הצוות

ושל מי שעבד עם דניאל, זה הצליח מאוד... זה היה ברירת מחדל, כי המערכת לא ידעה לעבוד איתו ועתוצאה מכך דניאל והצוות המטפל הרוויח. אני לרגע לא מצטערת על כך. רק מה? כשאתה הופך להיות גם מטפל, הילד עלול להיות לבד, כי יש לו פחות למי לפנות עם הוא מתנגד לטיפול... למרות שהשתדלתי לשלב את שניהם, לא תמיד הצלחתי... עדיין חושבת שהבחירה שלי היתה נכונה, אחרת דניאל היה נופל.

לצערי, במקומותינו, כשהרבה מאוד ילדים נופלים בגלל שלא יודעים איך לעבוד איתם, להורה יש תפקיד מאוד משמעותי גם בלמידה וגם בהדרכה... אפשר לשלב, אבל זה לא פשוט...

נועה נכון, אבל כאשר קשה לו,

ואני כאמא שלו נתתי הוראה מסויימת שקשורה להתמודדות שלו, מבחינתו אני ה"רעה", הוא כמובן ידבר איתי, אבל יהיה לי קשה להכיל ולהבין אותו והוא יהיה כאילו לבד בהתמודדות...

שלומות0

New member
אני לא אשת מקצוע

אני אם לנערה שעברה מסכת סבל קשה מאוד במסגרות, המער4כת לא ידע לעבוד איתה נכונה, גם בכיתה תקשורתית לא ידעו לעבוד איתה נכון, ובסוף היא הגיע
לבית ספר לאוטיסטים ובשנה האחרונה היה ברור לכולם המערכת שאני זו שמאורה לייעץ לאנשי מקצוע מאוד מנוסים בתחום
כיצד לעבוד איתה נכון, ויחד איתם בשיתוף פעולה אנחנו מקדמים אותה..
אבל זה לקח שנים עד שבהערכת הבינה שאני זו שצריכה להדריך אותם ולא להפך!

הורה ואיש מקצוע

התחלתי את המסע עם הבן שלי. היום הוא בן 16 ואני לא יודע אם הלכתי ללמוד את מקצוע ההנחיה בגלל שבזמנו לא היה הרבה בארץ, או שהאופי האוטודידקטי שלי הוא שהניע אותי לקחת את הטיפול בו לידיים.
אני שמח שהקדשתי את עצמי לו ולתחום. היום אני מבין שאיש מקצוע והורה אינה הגדרה נפרדת בכל הנוגע לגידול וחינוך של ילד עם צרכים מיוחדים. עלינו כהורים להבין את המכלול ההתפתחותי ולשלוט בהתקדמות תכנית הטיפול, כולל ניהול ותיאום בין כל מי שבא במגע טיפולי עם הילד.

יש בפורום הזה המון הורים והידע שלהם רב ורחב. אני בחרתי במודלים שאיפשרו ומאפשרים לי התמצאות בהתפתחות הילד, בהתנהגות, בחשיבה, וביחסים חברתיים. ההתמצאות מאפשרת לי לעזור להורים להבין איפה מבחינה התפתחותית הילד שלהם נמצא. באילו אבני דרך התפתחותיות יש להתמקד ואיך לעשות זאת.

עם ילדים להם צרכים מיוחדים יש תמיד המון מה לעשות, ואם אין מודל התפתחותי מסודר, ניתן לבקרה ומעקב - קל מאוד ללכת לאיבוד, או לעבוד על דברים נקודתיים, כמו התנהגות, כישורי חיים ויכולות אקדמיות.

הורה לילד עם צרכים מיוחדים צריך להבין שהלקות היא נוירוביולוגית ולא התנהגותית או רגשית, למרות שהסימפטומים יכולים להראות כך, ולפעול בהתאם - לפיתוח יכולת החשיבה הגמישה. שגרת היום וההזדמנויות שהיא מזמנת מאפשרים להורה לנצל אותן לטובת ביסוס היחסים עם הילד. ההורה לעולם יעשה זאת טוב יותר ואינטנסיבי יותר מכל איש מקצוע, מסור ומקצועי ככל שיהיה.
כמו לכל ילד הקשר עם הוריו הוא המשמעותי ביותר ואת מה שילמד ויחווה בבית יוכל ביתר קלות להכליל בסביבתו החברתית. זה לא עובד הפוך.

הורות לילדים עם צרכים מיוחדים היא הורות מיוחדת. היא דורשת למידה, אימון, בקרה וכיוון. במצב כזה אפשר למנף את הכוח ההורי למקומות נפלאים.

בהצלחה

דורון זוהר
מנחה תכניות טיפול ושילוב
מוסמך RDI
050-5237224

למעלה