הורים והורות יקרים/ות

*mishel

New member
הורים והורות יקרים/ות

שלום לכם, אני בת 14. אני לומדת בחטיבה בהרצליה. לאחרונה אמא שלי מתנהגת אליי בצורה מסוימת ולא טורחת להסביר את עצמה כמעט. זה מאוד מעצבן. יש לי שיעורים לחופש ואמא שלי לא נותנת לי לצאת מהבית עד שאני לא אגמור אותם (שישה דפים קשים מאוד במתמטיקה). היא גם לא מסבירה את עצמה.... יש לי חיים, לא בא לי להיות תקועה בבית בחופש הגדול רק בגלל שאני מתקשה במתמטיקה. האם זה הוגן מצידה? האם אתם חושביפ שהשיטת חינוך שבה היא נוקטת מוצדקת? מישל

גברת צעירה

אם הדפים האלה היו קלים, היית מרגישה אותם בכלל? היית עושה אותם בצ´ק, ושוכחת שהם היו. אין מה לעשות, החיים שלנו, של כל בני האדם, בנויים ממחויבויות וזכויות, ולצערנו מה שאנחנו חייבים לעשות גדול ורב יותר מהזכויות שלנו. הטריק שלי, שאם אני רוצה לעלות לאינטרנט, ולעשות מה שבא לי, אני קודם מנקה, ושמה כביסה במכונה, ואולי יושבת קצת עם הילדות עם דפי החשבון שלהם, אבל אני כל הזמן יודעת, שאני אסיים את זה, יחכה לי המחשב, והכיף שלי, וזה הבונבון שבענין, הסיום המופלא, של התענוג שלי. אוקיי?

shy-1

New member
היי מישל, דבר ראשון אני מקווה

ששנינו יודעים שאמך רוצה רק את טובתך. אני מתפלא שנזכרת בשבוע האחרון של החופש,לדבר על שעורים שניתנו לך בסוף הלימודים לפני חודשיים. אם החומר היה קשה מלכתחילה,ולא יכלת לבד לפתרו,היית צריכה להעזר במישהו/י, ולהסביר לאמך שלבד קשה לך. מצד שני,יתכן וחיכית עם השעורים,עד סוף החופש,ולכן אמך לחוצה וכועסת? בכל מקרה,כפי שורד כתבה לך,הפטנט הוא שילוב בין לימודים וחופש, פותרים חצי דף שאלות,ויוצאים לבלות, נחים יום ועוד חצי דף, ושוב מבלים. לוא היית נוהגת כך מתחילת החופש,לא היית צריכה להתעמת עם אמך כלל. בהצלחה בשנה הבאה. SHY

ח.ג.

New member
דיאלוג,הסכמה ושיתוף פעולה

למישל שלום ללא ספק מעצבן לבלות בהכנת שיעורים במקום לבלות,יחד עם זאת מדוע לדעתך אמך מתעקשת על כך? אולי כדי לתמוך בך להתקדם במקצוע בו קשה לך? ואולי ניתן לשוחח עם אמא להגיע להסכם בו את מתחייבת לזמן בו את מסיימת את דפי המתמטיקה? אולי בשיתוף פעולה עם אמא אפשר להגיע להבנה והסכמה? מה דעתך?

למעלה