הורים גרושים

40 (!) אחוז מהצעירים בני 19 -23 לא גיבשו

יעדים קבועים בחייהם, הגיעו לרמת חינוך מוגבלת, וחשו שליטה מוגבלת בחייהם!!!! את יודעת מה זה 40 אחוז????? כמעט אחד מכל 2 זה משהו מטורף לגמרי. אגב, גם אני ניסיתי להעתיק לכאן ונפלתי על אותה בעיה.

אני58

New member
יש תוכנה שהופכת את סדר האותיות

אבל לא היה לי כוח אליה... אתה בן 21?לא מעט מתחתנים אחרי 23? אז מה הבעיה? וחוץ מזה- מדובר שם על "לגבש יעדים בחיים", קרי על להתחתן, לא על להתגרש אם לזוג טוב יחד- שום מאורע מהעבר לא יכול להשפיע על ההווה.

זה לא אומר שבגיל 23 כל ה 40% האלו

נהפכים להיות איינשטנים אלא שפשוט לאחר גיל 23 ה 40% פוחתים וחלקם תופשים את עצמם לידיים וחלקם נשארים עם זה.

נו

כמה אחוזים מהאוכלוסיה הכללית מגיעה להישיגים???? שביתה כבר כמה חודשים, שמעתם על זה או שכחתם. נא לקחת את הדברים בפרופורציה.

אני מאוד מקווה שאתה לא מתכוון למה שאתה אומר

ואיך כל זה בכלל קשור להשגים ולגרושין אין לי מושג. כנראה שאתה חי בסטיגמות שהאכילו אותך כל השנים ולא באמת פקחת עיניים. גם אני תמיד קראתי שהחינוך החילוני פושט את הרגל, אבל שבאמת התחלתי להציץ ולא רק לכיוון שכונת התקווה בת"א יש הרבה מאוד מוצלחים בקרב החילונים ובוא נניח את הקלפים על השולחן. נכון שהאלימות חוגגת ונכון שיש מלא דברים לא מתוקנים שם אבל מה קשר השביתה להורים הגרושים?

סטטיסטיקה?????

איזה פרופ' חתום על ה"סטטיסטיקה" הזו, מי ערך אותה, כמה זמן, היכן. נשמח לקבל פרטים.

אני58

New member
סטטיסטיקה- זה מושג

אין צורך שמישהו יעמוד מאחורי המושג... ככה זה- כשאומרים שמות מפוצצים לא צריך כלום מעבר- זה הרי "סטטיסטיקה"! הבנת?

דווקא בזה אני מצדיק אותו כי גם אני לא אוהב

שאומרים דברים ומפילים אותם על הסטטיסטיקה. וסטטיסטיקה זה הרבה יותר ממושג. סטטיסטיקה היא מדע העוסק באיסוף נתונים, ניתוח כמותי שלהם והסקת מסקנות בהתאם. (ציטוט מויקיפדיה) כשאני אומר שסטטיסטית, בן להורים גרושים יש לו יותר סיכוי (לא בהכרח) להתגרש מאשר בן להורים נשואים. הווי אומר שמישהו לקח נגיד 5000 זוגות שהתגרשו ובדק מה מצב הוריהם, ונמצא שרובם היו בנים להורים גרושים, הרי לך שסטטיסטית ילד להורים גרושים יש לו יותר סיכוי להתגרש מאשר לילד להורים נשואים.

אני58

New member
בעקרון אני לומדת מתמטיקה,

כך שמה זה סטטיסטיקה אני יודעת... (מידי טוב) ועדיין אני לא מאמינה בה- זה לא מדע שאמור להשפיע על מהלך החיים, לדעתי

ברור שלא, כי סטטיסטיקה זו לא משוואה

ולכן לא אמרתי שכל מי שמתחתן והוריו גרושים התוצאה שלו תהיה זהה להוריו. אך מה שכן, ולא ניתן להתכחש לכך זה שיש לו סיכוי יותר גדול להתגרש. בדיוק כמו שאת לומדת!! שאם יש לך 10 כדורים בתוך קערה ש 8 מתוכם הם לבנים ורק 2 שחורים, אם תעצמי עיניים ותוציאי סתם כדור אז 80% שיצא כדור לבן אך עדיין יש סיכוי של 20% שיצא כדור שחור.

בזמנינו

בימינו שאחוז הגירושין מתקרב ל70% מהזוגות שנישאו בשנים האחרונות (בציבור הכללי) מה ערך יש לכל הסטטיסטיקות למינהם, זה כבר עבר למגפה כללית ח"ו. כמעט אין בית אשר אין שם.... גירושין עדיין לא מחלה מדבקת ולא גן שעובר בירושה לעומת מידות טובות או "טובות" וכדו' ששם ראוי לתת את הדעת בעיקר.

ומאיפה אתה מביא את הנתון של 70%???

אני ממש לא שמעתי עליו אלא מה שכן שמעתי ש1 מכל 3 זוגות בארץ מתגרש שעד כמה שאני יודע זה 33 אחוז ולא 70 מה שכן שמעתי שבת"א אחוז הגירושין נמצא הכי גבוה והוא מגיע ל 1 מכל 2 זוגות שאז זה אומר 50% לא שמעתי על מה שאתה מביא כאן ש 7 זוגות מכל 10 מתגרשים בציבור הכללי. נתון מעניין אבל לדעתי מופרך.

אחוזי הגירושין בישראל

זה של שנת 2006 אך אני מקווה שאתה מבין שאין מצב שדבר כזה יכול לקפוץ ב200% כי לא מצאתי של 2007 http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/027/978.html 26% מהזוגות שמתחתנים, בסופו של דבר מתגרשים. ואתה הקפצתה אותנו ישר למקום הראשון בעולם מעל רוסיה ושוודיה חבל שאתה שופך למסך דברים סתם ולא על סמך בדיקה לפני כן.

תלוי מה לוקחים

אם לוקחים את הצד של לחקות את ההורים בהתנהגותם אחד כלפי השני אזי זה מתכון לאסון (וזה לא משנה אם גרושים או לא.....) ואם לוקחים את הצד המחושל של ללמוד מטעויות ולהפיק לקחים יכול לצאת אחלה של בית! זה מאוד תלוי עם איזה טיפוס הילד של אותם גרושים יש את הטיפוסים שמתחתנים בשביל להתחשל והוא מבוגר ושקול בהתנהגותו (סביר להניח שהחיים ביגרו אותו) או את הטיפוס שבורח מהמציאות של החיים בצל הורים גרושים ומתחתן בשביל זה....

לדעתי זה משפיע מאוד

על נפש האדם. וזה תלוי גם מתי היו הגירושין, מול הילדים או לא. אבל גם אם לא, זה חסך נפשי לחיות ללא הורה בבית. אבל דווקא אלו לעיתים יוצאים יותר מחושלים מאחרים. אם הבחורה היא טובה ורק ההורים גרושים, לא הייתי מהסס לקחת.

אני58

New member
יופי!!

סופסוף מישהו מציע להסתכל על הבחורה, ולא על ההורים...

למעלה