הורים גרושים

adir201

New member
הורים גרושים

כמה זה משפיע כשההורים של אחד הצדדים גרושים ?

אינדבדואלי.

זה תמיד משפיע, השאלה היא איך וכמה זה משפיע. יש כאלה שייקחו איתם משקעים, יש כאלה שיזלזלו בממסד הנשואין (מקסימום נתגרש, ההורים שלי עשו את זה...) יש כאלה (החלק האהוב עלי) שהם אנשים בוגרים מאוד, מהסיבה שהם לא ליקקו דבש.- יצא לי להפגש עם אחת כזו שהייתה בוגרת לגילה מאוד.

קראתי פעם

ראיתי פעם באינטרנט, שבעולם ישנם אחוזי גירושין גבוהים אצל ילדים של הורים גרושים. לעומת זאת ב י ש ר א ל המצב הפוך, יש אחוזי גירושין נמוכים יותר אצל ילדים של הורים גרושים. למרות שזה נשמע מוזר (מכמה בחינות) יש לזה הסבר הגיוני, אבל למה לנו להתעסק עם "שטויות". בהצלחה לתמיד

אני מאמינה

שילד שחווה את פרידת הוריו - יעשה הכל כדי לשמר את הנישואים שלו. (אלא אם הוא זכה באבא/אמא יותר שווים מהקודם/ת...)

לא סיכמנו שאם אתה אומר משהו

אתה אמור להביא סימוכין לדברך? אני לא שמעתי על כך שבישראל המצב הפוך, אשמח לדעת מניין אתה הבאת את זה

תלוי בקשר למה.

אם בקשר ל"את/ה סוג ב' כי ההורים שלך גרושים" - אז כן, זה משפיע. ובד"כ לוקחים הורים כאלה כשיש אישזהו חיסרון מהצד השני גם (כמובן מה שנקרא בפי הציבור כחיסרון. אין זה אומר שאותו מועמד/ת לא א*נשים נפלאים). אם בקשר למבט לעתיד - נישואין - אז אני מחזיקה ממה ש old כתב.

משפיע זה וודאי !

לטוב ולמוטב.. עד כמה זה כבר מאוד אינדוודואלי לרק הגורמים הגיל האופן וכו'...

אני58

New member
משפיע לטובה

1) אם הגרושים לא השפיעו לרעה על הילד- אז הם ביגרו אותו, והוא עצמו יקים בית לתפארת 2) הזוגיות תהיה חזקה יותר, כי הבן של ההורים הגרושים ידע שבן זוגו רצה אותו למרות הגרושים, וזה כמובן מחזק את האהבה ההדדית. והכי חשוב- 3) בשידוכים עצמם, העובדה הזו בוררת את כל הלא מתאימים- כל מי שמסרב לשמוע על בן להורים גרושים הוא כנראה לא מתאים לו (כי הוא צר מוח, לעומת השני שראה דברים בחיים והוא מבין יותר), ואז רק הצעות טובות יותר נשארות על הפרק. אגב, כל האנשים שאני מכירה שהוריהם התגרשו- התחתנו עם בני זוג מ-ד-ה-י-מ-י-ם והקימו בתים מצויינים.

כאחד שמאוד ליברל בדעותיו

אני לא מסכים כאן עם חלק מהתגובות. נכון שיש כאלה שזה משפיע עליהם לטובה ונכון שבד"כ ילדים כאלה הם יותר בוגרים ולפעמים משמעותית מאחרים. יש עוד פרמטר שאנו מחוייבים לשים עליו את הדעת!! בחיי נישואין יש הרבה מאוד רגעי משבר ולפעמים יש משברים שיש הרגשה וזהו, נגמר, עשינו טעות ויאללה מפרקים ת'חבילה. ברגע שאתה נכנס לקשר עם אדם שהוריו התגרשו (בלי קשר, הם ממש לא סוג ב' ולא ניתן להאשים לעולם ילד באשמת זה שבסך הכל הנישואין של הוריו לא הצליחו) צריך לקחת בחשבון שברגעי המשבר האלו, כל ילד נושא עיניים לכיוון הוריו ולפעמים גם מתייעץ איתם. כשהם יבואו ויסבירו לו שגם הם עברו את המשברים הללו יחד והם התגברו עליהם, זה יכול לחשל אותו. אך מנגד, כשמשבר כזה קורה לילד להורים גרושים אין לו בדיוק ממי לקבל את הגב כי הרי הוריו לא התגברו על המשבר ונפרדו ואז מה שעולה (לפעמים) בדעתו זה, לעשות את מה שהוריו עשו. אגב, אין לי מושג מאיפה זה מעלי הביא את הסטטיסטיקה שבישראל זה לא כך. לי ידוע דווקא על ישראל ולילד להורים גרושים יש סיכוי להפוך גם לכזה, יותר מאשר ילד להורים נשואים. ובשביל לקחת בחורה בוגרת (נכון שיש מחסור בכאלה
) אני לא חייב לחפש מישהי שהוריה גרושים ושהיו להם צרות נוספות בבית ושזרקו אותם מהבית כי הרי אני צריך מישהי בוגרת.....
אם מישהו נפגע מזה

אני58

New member
יש משהו במה שאתה אומר

נכון שזה לא מוחלט- אבל כמו שאי אפשר לומר שכל מי שהוריו התגרשו הוא בוגר, ככה אי אפשר לומר שמי שהוריו התגרשו יש גם בו בעיה.

שמעת ממני כזה דבר????

אמרתי שיש אנשים שהוריהם התגרשו והם מדהימים (!) אבל כשמתחתנים צריכים להסתכל על כל התמונה ולפעמים צריכים לנסות לראות מה יקרה אם... למרות שזה דברים שרוצים להדחיק. ושוב בלי שום קשר, זה שאדם החליט מסיבותיו הוא להתגרש, לא הופך את ילדיו למצורעים!!! זו ממש לא היתה כוונתי.

אני58

New member
ואתה שמעת ממני דבר כזה?

לא אמרתי שזה מה שאתה חושב.... רק שצריך "לחשוב על כל התמונה", כמו שאמרת- לא להסתכל על העתיד (איך תדע מה יקרה בעתיד?), אלא לראות את הבנאדם ולפי זה לשקול, לפי האופי של המיועד... התכונתי שלא צריך לפסול מיד כי אולי גם המשודך ירצה להתגרש...

כי לראות את העתיד (בעניין הזה) זו לא גדולה

לכל זוג יש עליות ומורדות בחיי הנישואין. זה לא משהו שאנו בוחרים אותו, זה פשוט קורה. ולכן, כשאתה יוצא עם מישהו/מישהי כזו אז אתה צריך לקחת בחשבון מה יקרה במצב כזה, כי אף אחד מאיתנו, אני מניח, לא רוצה להתגרש בגלל ריב או בגלל משבר שעבר בין בני הזוג. הבעיה כאן זה מה בן/בת הזוג יחליטו? האם לנסות ולשמר בכל מצב את הנישואין או יעדיפו לפרק את החבילה. ותכל'ס, זה שיקול מאוד רציני וגם אם מדובר בבחור/ה בוגרים, אנו לא יודעים מה יקרה במצב כזה, ולכן אנו נמנעים או נרתעים לגשת לשידוך כזה. ממש לא בגלל שיש בהם חיסרון.

אני58

New member
לא כ"כ מסכימה...

נכון שיש בזה בעיה... אבל יתכן ובעתיד בן הזוג יהיה חולה, או ימות צעיר, או יקבל דכאונות, או יהיה נראה נורא, או ישנה את אופיו... יש המון דברים שיכולים לקרות- ובגללם לא תגש לשידוך אם הם קרו בעבר במשפחה של המשודך? צריך לבדוק את זה! אם יש למועמד מישהו שמת צעיר במשפחה, למשל- זו סיבה לדחות שידוך? צריך לבדוק: האם זו מחלה גנטית? אולי הוא מת בכלל מתאונת דרכים? כנ"ל לגבי גרושים- זה לא סיבה בפני עצמה לדחיית שידוך. צריך לבדוק: האם הבחור/בחורה מאד קשורים לאחד ההורים, ושונאים את השני? אולי בכלל הוא/היא ניסו לפשר בין ההורים? אולי הם לא מרוצים ממה שקרה?

אבל את לא רואה שהסטטיסטיקה נגדך?

את אולי צודקת בטענותייך והם ממש יפות ואילולי הסטטיסטיקה אולי הייתי חושב כמוך. אם הוא יהיה חולה זה דבר שלא תוכלי לצפות וכן בתאונת דרכים או בכל אסון לא עלינו. מה שאין כן בשידוכים, זו פשוט מציאות שהאחוזים של הזוגות הצעירים המתגרשים שהינם בנים של הורים גרושין הוא גדול יותר מאשר זוגות המתגרשים שחיו במשפחה שלא חוותה גירושין. וכאן מתחילה הבעיה, שבהסתברות, יש סיכוי יותר גדול להתגרש מאדם שהוריו גרושים מאשר להתגרש מאדם שהוריו נשואים. ואת זה לא צריך לנבא, זה פשוט מציאות. (ואני לא נכנס בכלל למשברים שאנשים, שהוריהם התגרשו, חווים ועד כמה זה משפיע על חייהם בעתיד)

אני58

New member
עם סטטיסטיקה אני לא מתווכחת...../images/Emo201.gif

אולי אתה צודק- אני לא חקרתי את הנושא (מה מקור המידע לכך? מאיפה לקחת את הנתונים האלו?) רק שבמציאות אני מכירה לא מעט זוגות שחיים באושר ועושר והוריהם גרושים, ולא מעט זוגות שנפרדו למרות שהוריהם נשואים בשמחה... בקיצור- תמיד ימצא מי שיסכים לשמוע על בן לגרושים... ותמיד יהיו כאלו שיפסלו... כמו בכל עניין אחר...

האמת היא שאני כחצי שעה (לא בדיוק ../images/Emo8.gif )מנסה..

למצוא את המקור לכך, אבל לא הצלחתי למצוא. אשמח אם מישהו יעלה אותו לכאן להמשך דיון בזה הנתונים הללו קיימים בוודאות אך לעת עתה לא מצאתי כדי שאוכל להעלותם לכאן. אגב, הדבר הכי משמח, זה לראות זוג, שאפי' שהוריו התגרשו, הקים בית לתפארת והצליח, וברור שיש כאלו והרבה. אך הסטטיסטיקה הזו לוחצת לי חזק על הגב כך שאני נרתע מאוד. בנתיים, עד שמישהו ימצא את זה אני יביא לך ציטוט מה ההשפעה של הגירושים על הילדים, גם לאחר שהם מתבגרים. למצוא את המקור לכך, אבל לא הצלחתי למצוא. אשמח אם מישהו יעלה אותו לכאן להמשך דיון בזה הנתונים הללו קיימים בוודאות אך לעת עתה לא מצאתי כדי שאוכל להעלותם לכאן. אגב, הדבר הכי משמח, זה לראות זוג, שאפי' שהוריו התגרשו, הקים בית לתפארת והצליח, וברור שיש כאלו והרבה. אך הסטטיסטיקה הזו לוחצת לי חזק על הגב כך שאני נרתע מאוד. בנתיים, עד שמישהו ימצא את זה אני יביא לך ציטוט מה ההשפעה של הגירושים על הילדים, גם לאחר שהם מתבגרים. http://daat.ac.il/daat///kitveyet/michlol/kopershmid.htm תקראי את פרק 2 סעיף ב' http://daat.ac.il/daat///kitveyet/michlol/kopershmid.htm

אני58

New member
קראתי...

אבל לפי מה שהבנתי- כתוב שם שהילדים מפתחים בעיות התקופת הבגרות המוקדמת!! כתוב שם שרק 41% בעייתיים (השאר מפתחים חיים תקינים), וגם הם- הם מתקשים לבחור בנזוג, וזה מתבטא בגיל צעיר. לא בגיל מאוחר!! לא כתוב שם שהם יתגרשו, אלא שהם יתקשו בשנות ה-20 לחייהם לבחור לעצמם בעל/אשה. (אני לא מביאה את הציטוט המדוייק כי המחשב הופך את האותיות כשאני עושה העתק->הדבק)

למעלה