הורים בלונדון עומדים לפני תביעה

שכולם יקימו לובי, לי אין בעיה

שהשמנים יקימו לובי. הבעיה שהשמנים עדיין נמצאים בארון וחושבים שיש להם במה להתבייש ושהחברה רודפת הרזון בעצם צודקת ושהם אלה שלא בסדר. מה אני אמורה לעשות בעניין לא הבנתי. לקהילה ההומולסבית יש לובי חזק כי היא הסכימה לצאת מהארון ולהיות באור הזרקורים ולהטיל את עצמה לזירת הדיון הציבורי. השמנים עדיין מתביישים מעצמם. ככה זה, לא מקבלים מתנות.

סלסרו

New member
את כתבת:

"למה ללמד סובלנות כלפי ילדים ואנשים ששונים באופן מהותי בכל תכונה אחרת (גובה, משקל, באו מתרבות זרה ומאפיינים נוספים) וכלפי הומוסקסואלים לא?" ועל זה הגבתי שההפך קורה: כלפי ילדים שמנים כד' לא מלמדים סובלנות, ואילו כלפי הומסקסואלים כן מלמדים. הנקודה השניה שלי היא שלא צריך ללמוד סובלנות כלפי מגזר מיוחד, כאילו שהוא a special case, כמו איזה ילד מפגר שצריך לתת לו יחס מועדף, אלא ללמד סובלנות כלפי כל אדם באשר הוא. אין לי בעיה אם המחנכים יביאו הומוסקסואלים כדוגמה, בתוך רשימה של דוגמות שצריך להיות סבלנים כלפם. מכאן ועד הקצאת שבוע מיוחד בשבילם, כאילו שזה יעזור שאנשים יחשבו שהם "כמו כולם" (אם הם כמו כולם, למה צריך לתת להם שבוע מיוחד?), הדרך רחוקה.

ItsikH

Member
נכון - אבל לא רק זה ../images/Emo41.gifעד כמה חמורה המצוקה שדוחפת אנשים להתקומם ולהלחם ../images/Emo41.gifעד כמה מודעים אותם אנשים לפגיעה בזכויותיהם, כמו גם לכוחם לשנות את המצב אתן דוגמא של מיעוט נרדף שאני משתייך לו - רוכבי האופנים. מדי פעם נדרס רוכב אופנים, תגובת קהילת הרוכבים היא לרוב האשמת הרוכב עצמו או התבכיינות כזו או אחרת, ובכל מקרה המצב הזה נתפס כגזירת הגורל, הנהיגה האלימה והרשלנית בארץ מקובלת כמצב נתון שאנחנו נאלצים לחיות איתו, האחריות לתאונה מוטלת על הרוכב ש"לא היה צריך להיות שם".

../images/Emo59.gif הפתרון הוא כמובן

להציג אהבה בין הומו שמן מוסלמי להומו כושי עם חוצ'קונים - אם החישוב שלי נכון, צמצמת 5 שבועות של אינדוקטרינציה-לנכונות-פוליטית לשבוע אחד מרוכז.

vinney

Well-known member
מכוער זה מושג יחסי מאוד

הומו (בד"כ) מוגדר היטב. אבל מה רע לך בזה שירוצו לחוקק סוללת חוקים נגד זה? אני אחדש לך אולי, אבל הם כבר עשו את זה, ויש חוקים נגד זה, גם במדינה בה אתה חי. אפילו במדינת ישראל, תודה ל(נחש מי? נכון, מרצ) יש חוק איסור הפליה בתעסוקה שכולל גם נתיות מיניות (הומואים/לסביות), דת (יהודים/מוסלמים/ערבים/נוצרים/רוסים/מי שלא תרצה), גזע (שחורים/לבנים), מוצא (מזרחים, אשכנזים, בוכרים, גרוזינים), מצב משפחתי (נשאוים, נשואות, נואפים, מזדיינים כל לילה עם מישהו אחר, וכד'), המצב הבריאותי (שמנים, רזים, מנותחים פלסטית כרוניים, חולי איידס וסרטן, ומה לא), שירות צבאי (משרתים במילואים, משתמטים מהצבא, וכד'), ושאר שיקולים לא עניינים (ניתן לבקש מבית משפט לקבוע שמראה חיצוני הוא אכן שיקול לא ענייני אם תוכיח שזאת הסיבה להפליה). אבל למה לבלבל אותך עם עובדות, העיקר שתמשיך לטעון ש"אין לך שום דבר נגד הומואים".

vinney

Well-known member
אגב, סתם לתשומת לבך

בדיוק היום הוגשה בקליפורניה תביעה ייצוגית נגד Wells Fargo, בטענה שהלווים השחורים קיבלו משכנתאות בריבית גבוהה יותר מהלווים הלבנים בעלי אותם הנתונים. הבנק טוען שאין דברים בגו ולא היו מעולם, אבל עד שהתביעה תתברר ותשפט, כנראה שהשחורים יסחטו את הבנק לוותר להם לפחות על קצת מהריבית אותה הם חייבים, בין אם בצדק ובין אם לא (לא יודע). מעניין אם זה אצלך בסדר, או שגם פה השחורים דוחפים את עצמם לכולם בגרון, המניאקים...

ItsikH

Member
קודם כל בענין השמנים צודק 100% אבל בענין הלובי להומואים... בוא לא נגזים. ללא ספק מצבנו טוב יותר משהיה לפני כמה עשורים, וכפי שאמרת - מצבנו טוב כיום יותר מכמה קבוצות מופלות אחרות, וכן - יש לובי שפועל למעננו, אבל מכאן ועד "לובי חזק, התקשורת מאד בעדם, יש לא מעט תוכניות שבהן הם מככבים ולא בצורה נלעגת" רחוקה הדרך. אתה כסטרייט רואה את השינוי והוא מאוד בולט בעיניך, רק שאתה עיוור למה שיכול וצריך להיות: מתי לאחרונה ראית זוג הומואים נורמטיבי בסרט או בסדרת טלוויזיה? התקשורת ממש לא מחבקת הומואים ולסביות כפי שאולי נדמה, אלא באופן יחסי בהשוואה לחלקנו הזעום באוכלוסיה (כלומר - יש תמיכה והיא בולטת, עדיין הרוב הוא עוין עד אדיש). לגבי התביעות והייצוג המשפטי - עצם ההדרשות לאלו מעיד שהחקיקה כנגד האפליה לא מכסה את רוב תחומי החיים, ונדרשת פעולה משפטית על מנת לממש את זכויותינו, מה שסטרייט לא נדרש לו בדרך כלל. בענין השמנים אתה מתפרץ לדלת פתוחה כיוון שבתוך קהילת הלהט"ב עצמה יש ביקורת חריפה מאוד על אפליה פנימית של מיעוטים - החל מהטרנסג'נדרים וכלה בהומואים מבוגרים, שמנים ועוד הרבה דוגמאות.

סלסרו

New member
בבקשה, הנה רשימה ארוכה מאד

List of television shows with LGBT characters List of dramatic television series with LGBT characters List of made for television films with LGBT characters תכנס גם ללינקים הנלווים. עיניך הרואות שיש כמות עצומה של תוכניות טלוויזיה וסרטים עם דמויות להט"ב. לא ראיתי כמעט אף אחד מהם (ראיתי כמה סרטים ברשימה אבל לא תוכניות טלוויזיה, כי בכלל אני בקושי צופה בטלוויזיה, יותר מדי זבל לטעמי), ואינני יכול לשפוט איך הדמויות מוצגות, אבל לתאר את זה כאילו שיש איזה חסך בחשיפת הציבור ללהט"בים, נראה לי טיפה disingenuous. אגב, בהוליווד היו המון דמויות הומוסקסואליות, החל מראשית הקולנוע. כמובן שבמשך עשורים רבים הדמויות לא היו הומוסקסואליות במפגין, אבל כשמסתכלים על הדמויות כיום רואים עד כמה הומוסקסואלים כיכבו בקולנוע כבר מראשיתו. יש סרט מענין על כך ששוה לראות: The Celluloid Closet.

ItsikH

Member
לי אין טלוויזיה כלל הסרט שאתה מזכיר כאן הופיע גם כספר, הוא מתייחס לתקופות קדומות וההומואים שהוצגו אז היו מאוד בארון אפילו בסרטים עצמם - מדובר בפרשנות שנדרשת בדיעבד וזה ממש לא נוגע לעניינו, אנחנו מדברים על דמויות הומוסקסואלים ולסביות במפורש. בהכללה, דמויות ההומואים מוצגות כאומללות ובודדות, לעתים קרובות ההומו הוא או קרבן או פושע, לא דמות חיובית או מעוררת הזדהות. דוגמאות ספורות מאז שנות השבעים ועד ימינו ממש: "הנערים בחבורה", מחלוצי הסרטים האלו, הציג דימוי קודר ביותר לחיים ההומוסקסואליים. "כלוב העליזים" אמנם הציג זוגיות ומשפחה (ובמובן זה היה פורץ דרך באופן שלא חזר על עצמו מאז) אבל באופן סטראוטיפי ומגוחך. "ארץ אחרת" - הומואים כבוגדים במולדתם, "מוריס" - הומו בודד וחסר אהבה, "זקוף ת'אוזן" - הומו מוכה קנאה רוצח ומתאבד, "הכי טוב שיש" - הומו בודד קרבן לאלימות, "הר ברוקבק" - הומואים מנודים בארון, אחד נרצח על רקע נטייתו והשני מתדרדר לאלכוהול, אהבה לא ברת מימוש. בין הישראלים: סרטי עמוס גוטמן - הומואים שעוסקים באובססיביות בסקס וסמים, "יוסי וג'אגר" - הומואים בארון עם טרגדיה. סדרות - כמעט ללא יוצא מן הכלל, ההומו מחזיק בנישה סטראוטיפית, אבל זה טבעה של סדרת טלוויזיה שהיא רדודה. אפילו "הכי גאים שיש" מציג סטראוטיפ, מהסוג המציצני יותר, פחות נלעג, זה נכון. תראה לי סרט אחד או סדרה אחת שבה מוצג זוג הומואים נורמטיבי, בורגני במובן הפשוט ביותר של המילה, כזה שהולך כל יום לעבודה וממש לא מחפש זיונים/סמים/שטוית אחרות מלילה ללילה, כזה שמנסה ואולי גם מצליח לגדל ילד. יש רבים כאלו, וגם אחרים, הסטראוטיפ, כדרכו גם בתחומים אחרים, קיים בהחלט ואפילו לא נדיר אבל רחוק מלייצג את הקהילה. וכמו בכל תחום אחר, הנורמלי פחות מעניין את התקשורת, בפרט שהסטראוטיפ הוא זה שמושך את הקהל.

סלסרו

New member
אם אין לך טלוויזיה,

איך אתה יכול למתוח ביקורת על מה מוצג ומה לא מוצג בה? הבאתי רשימה ענקית. אני לא צופה בסדרות המובאות בה אז אין לי יכולת לשפוט איך הומולסבים מוצגים בה. אני מניח שבחלק מהתוכניות הומולסבים מוצגים באור שלילי, בחלק באור חיובי, וחלק נייטרלי.

ItsikH

Member
היתה לי כזו וב11 שנות נישואיי (אם תרצה לקרוא להם כך - לא היינו רשומים במשרד הפנים כיוון שלא טרחנו לנסוע לקנדה ולפנות לערכאות) בן זוגי היה חסיד מושבע של צפיה בקופסה בכלל ובסדרות בפרט. אתה יכול להאמין לי שאין ייצוג להומואים נורמטיביים בסדרות האלו, ובכלל רוב ההומואים הם בתפקידי אורח בלבד. אני מקפיד, מתוקף תפקידי כמנהל פורום גאווה, גם להתעדכן מעת לעת, ולא הייתי מפספס ארוע היסטורי שכזה. אבל כאמור, במקרה הסדרות אין זה מפליא כלל, זה פורמט שהוא מראש שטחי, גם סטרייטים נורמטיביים לא מיוצגים יתר על המידה. ד"א הקישורים שהבאת מתייחסים גם לסדרות שמעולם לא הוצגו בארץ, אני מתייחס רק לסדרות שהוצגו בארץ, יש גבול למידת העדכון שאני מוכן לשאת.

forglemmigej

New member
יש זוג כזה בסדרה Brothers and Sisters

הם אפילו נשואים ומוצגים בתור אנשים "רגילים" לגמרי. היתה סדרה שעכשו הסתיימה The L Word על חבורת לסביות בלוס אנחלס אבל היא ממש לא שיקפה את המציאות אלא הראתה חבורת ברביות שאין להן שום דאגה בחיים כולן נוהגות במכוניות מצ'וכללות וגרות בבתים ענקיים ומעוצבים בלי להבין בכלל אין הן יכולות להרשות לעצמן את זה כי אף אחת מהן לא עובדת אף פעם הן תמיד במסעדה או במסיבה, כל הזמן בוגדות אחת בשניה אמנם זו רק טלויזיה אבל במשך שש עונות לא הראו ולו פיסת חיים אמיתית כדי שאנשים יקבלו את צורת חיים הזו כעוד צורת חיים.

Ramin Tarbush

New member
ממש כמו אנטישמיות

רק שכאן יש המון יפי נפש זה הקטע. אם הם היו מסרבים לחשוף את ילדהם לתכנים יהודים בבית הספר - כל המדינה הייתה משתוללת - אבל כנראה יש כאן אנשים ששכחו שגם יהודים הם אנשים נרדפים שמחפשים את הלגיטימיות שלנו - ובמקרה יצא לנו להיות יהודים - אז אין לנו ממש לוקסוס לשנוא אחרים - שהמיניות שלהם שונה,שהדת שלהם שונה,או שהם בכלל שונים. אבל מה לעשות - יש כאן כמה שהשואה לא לימדה אותם שום לקח חוץ מזה דפק אותנו כיהודים - אבל זה לא אומר שעדיין אנחנו לא יכולים לשנוא אנשים אחרים ששונים מאיתנו.

רוייקו

New member
לא הפסידו שום דבר, הילדים שלא נחשפו

וצודקים ההורים שמעדיפים להרחיקם מתכנים הומולסביים. זו אוכלוסיה שמין זו השפה העיקרית בחיי היום יום שלה. זו חברה שמלינה על חוסר פתיחות של החברה אבל שיכנה עצמה לדעת משהו אחר מלבד תל אביב. תל אביב היא מרכז העשיה ומרכז חייהם. ממנה לא יצאו לפגוש את האחר. הם במרכז וכל היתר שוליים. זו חברה שסוגדת ליופי, לנעורי נצח, לעליונות הפיזית (חדרי כושר, גוף חטוב, גוף נקי משיער, יופי אלילי וכיוצב...) וזו אוכלוסיה שמעלמת בבוז מהשיכבה הבוגרת והמתבגרת. זו חברה שלבד מהעיסוק בפרנסה, חיה לה בינות יחסים מזדמנים. מעניין הוא שכל אימת שיש מצעד גאווה הוא נעשה תמיד באוריינטציה מינית: גברים ספק נשים רוקדים ערומים למחצה ועושים פרובוקציות לעיניי הקהל. מה תמיד רואים בהקשר של הומואים ? את המוסר ? את השמרנות ? טוב שיש מי שמגן ולו בקצת מפני החברה הלא מוסרית הזו.

למעלה