הורים אגואיסטיים

הורים אגואיסטיים

שלום אני חדשה בפורום הזה,רציתי לשמוע דעה/עצה/פתרון: אני בת 28 נשואה שנה וחצי.יש לי 2 אחיות קטנות ממני-אחת בשנות העשרים והשניה לפני גיוס.הבעייה שלי היא ההורים שלי: מהיום שהגעתי לגיל 18 הם החליטו שהם לא צריכים לתת לי כלום-עשיתי תואר ראשון ונכנסתי לחובות של 30 אלף שקל לבנק כי לא ראיתי שקל מהם,בגדים ודברים אחרים גם הכל על חשבוני.כל זה היה בסדר איכשהו-אבל גם כשהתחתנתי,הם בקושי נתנו כסף לחתונה(נתנו 20 אלף ועשו טובה כשההורים של בעלי נתנו כפול),ועד היום הם פשוט לא עוזרים לנו-אנחנו נמצאים במינוסים מטורפים שאין לנו מושג איך לצאת מהם.בכמה פעמים היחידות שדיברתי איתם על זה הם צרחו עליי וקיללו אותי וניתקו איתי את הקשר חודש.הם טוענים שאין להם כסף כי אמא שלי לא עבדה כל החיים שלה ואין להם כלום.זה לא מנע מהם לנסוע בשנה שעברה לתאילנד ולשרוף שם 40 אלף שקל,והם היו כבר בכל אירופה וארצות הברית,והם כל שבוע בבתי קפה ובסרטים,והם קנו בית חדש ורכב חדש ובגדים כל הזמן וכל זה על חשבון סבא שלי שנותן להם כסף,וכשהוא שואל עליי הם אומרים לו שהכל בסדר.אף פעם לא הסתדרתי איתם,אבל ההתנהגות הזו היא גם לאחיות(נדמה לי שכן),אבל איכשהו חשבתי שכשאני אתחתן הם יעזרו קצת.בינתיים נראה לי שגם אם יבואו נכדים הם לא יתנו כלום.איך מתנהגים עם הורים כאלה?

pf26

New member
אני חוששת שלא תאהבי את התשובה שלי

אבל ההורים שלך לא חייבים לך כלום מבחינה כלכלית. זה לא בסדר שהם מקללים אותך ומנתקים ממך קשר, אבל אם אמא שלך בוחרת לא לעבוד ולטייל בחו"ל בכסף שיש או שאין לה - זה לא ממש עניינך. אני חושבת שאת אדם בוגר, שצריך להיות מסוגל לחשב את ההוצאות מול ההכנסות שלו ולא לסמוך על ההורים, אבל אם את טוענת שלסבא שלך יש כסף ואת מעונינת בעזרה אולי כדאי שתפני אליו את. רק כדאי שתזהרי לא להשמיץ את ההורים, אלא תספרי שאת כרגע במצוקה כלכלית וזקוקה לעזרה.

m i t a l y

New member
מיס אופטימית ../images/Emo39.gif

אני מבינה לליבך
ונכון, pf צודקת, אבל בתוך תוכנו תמיד יש לנו ציפיות מההורים ובטח לקבלת עזרה בנושא הכלכלי ("הרי אניבטוח אעזור לילדיי, אז למה הם לא? איך הם יכולים לא לעזור לי?"....). לדעתי, עליך להגדיל הכנסות ולצמצם הוצאות וכך תוכלי לחיות טוב יותר, ללא עזרה מהוריך. כך תוכלי לחיות יותר בשקט וברווחה, וכך גם מערכת היחסים שלך עם הוריך, תשתפר.
ואני יכולה להמליץ לך על פורום התמודדות עם המצב הכלכלי, בתקווה ויעזרו לך גם שם.

גלבועא

New member
גם אני מצטרף לידידותיי

הורייך לא חייבים לך דבר מבחינה כלכלית. גם אנחנו [זוגתי ואני] עומדים היום בפני שאלה דומה ביחס לבתנו. למרות שזוגתי ואני לא רואים עין בעין את עניין העזרה הכלכלית, שנינו מודעים לעובדה שלא חלה עלינו שום חובה לפרנס אותה בגיל 21. מן הצד השני, לא מצליח להבין את התגובות של הורייך כלפייך.

almog45

New member
החיים כמובן מאליו

אני קוראת את דברייך והמומה מגודל החוצפה.... למה נדמה לך ולו לרגע שהורייך חייבים לעזור לך? הם גידלו אותך באהבה אני מניחה,ועצם היותם הורים לא מחייבם להיות פינלטרופים, מותר להם ואפילו מומלץ לחיות את חייהם כשתגיעי לגילם תוכלי גם את אולי תוכלי להרשות לעצמך את כל אותם הדברים שהם מרשים לעצמם בגילם.כל מה שתקבלי מהורייך ולו מעט תקבלי בתודה כי זה מה שהם בחרו לתת לך תמיד תזכרי בחיים אין קיצורי דרך תלמדי להגיד תודה אני כותבת לך בשאיפה שבעתיד תקדישי מעט מחשבה, לא הנתינה וההקרבה עושה אותנו להורים טובים יותר ואם זה מה שנראה לך ...... אז חבל.

למעלה