הורטנסיה

nuty1

New member
הורטנסיה

שאלתי פה לפני כשבוע על הצמח הזה, קיבלתי עיצות , החלפתי את העציץ ליותר גדול ,גזמתי את הפרחים הנבולים, הוצאתי אותו מחוץ לבית והוא מקבל שמש משעה 3 אחה"צ (בערך 3 שעות שמש של אחה"צ לא חזקה ), אני משקה אותו כל יום (כי כשלא השקיתי העלים צנחו)........ובכל זאת מצבו ממשיך להדרדר....העלים מתייבשים , מהקצה כלפי פנים, כרגע רוב העלים מיובשים בחציים, אני מרססת עליהם בערב מים אבל הם מסרבים לחזור לעצמם. יש לי דשן 20*20 , האם זה מתאים להם? אולי צריך להשקות יותר? איך מחזירים אותו לחיים? האם מקובל להתלונן בחנות שקניתי אותו?

Rebeccan

New member
נשמע כמו מחלה או מזיק

כן, אם נקנה לא מזמן ... בהחלט להתלונן בחנות שבה קניתם את הצמח פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

טסונמי1

New member
לעולם לא הייתי מחזירה לחנות או

משתלה צמח שהיה אצלי מעל יום יומיים-

טסונמי, אני מחזירה פה אחרי שנה!

הסיבה שמקבלים פה צמחים בחזרה היא מפני שהם יודעים שאנחנו מקבלים צמחים של חממה שגדלו בתנאים אופטימליים, אף אחד כמעט לא יכול לתת להם את התנאים האלה מחוץ לחממה אז הם מבינים ומתחשבים. בכל פעם שהחזרתי עציץ - קניתי שניים! והם יודעים טוב מאד למה הם מקבלים אותם. רוב האנשים פה עצלנים ולא מחזירים. אני בהחלט מציעה להחזיר עציץ לחנות, תמיד צריך לנסות. לפעמים זו באמת אשמת המשתלה.

טסונמי1

New member
ממליצה לך ליגזום אותה עד לגובה של

2 עיניים ולהתחיל איתו מחדש -באותה היזדמנות הייתי מעבירה אותו לעציץ גדול יותר- הורטנזיות אצלי נימצאות בכלי ללא ניקוז כך שהם ביזמנם החופשי מישתמשות בנוסף להשקיה במים שניקווים בתחתית העציץ -אסור שמיפלס המים בעציץ ללא חור היקוז יהיה גבוהה מידי -ההורטנסיה זקוקה לאדמה לחה כל הזמן למקום קריר ומאוורר רק כשתיראי עיניים חדשות פורצות מהגיזום ניתן יהיה לדשן-לאחר הדישון מוציאים את המים מיתחתית העציץ!

צפנתי

New member
דישון לא יעזור בעת מחלה או שוק.

ריסוס מים מעודד מחלות עלים. אחזקת הצמח בבית גרמה לשוק ואולי גם מחלות עלים שספק אם הצמח יתגבר עליהן בעונה זו. פריחת הצמח קצרה ואינטנסיבית, אין לצפות ממנו לניסים ונפלאות לעונה זו. אם הוא חי, יהיו לו עלים והוא יפרח שוב, אם בכלל, באביב הבא.

גבי 26

New member
בקשר לצבע של הפרח

של ההורטנסיה, בשנה הבאה הם באותו הצבע או שזה קשור לברזל ולתוספות אחרות?

צפנתי

New member
צבע ורוד הוא ה"מקורי"

צבע תכלכל-סגלגל הוא בשל מלחי אלומיניום (מקווה שזה אלומניום, בכל מקרה זה לא צבע מקורי, זה בגלל תוספת כימית) שמוספים לקרקע ואם לא תוסיפו, שנה הבאה יהיה לכם פרח ורוד.

nuty1

New member
עוד שאלות

תודה על המידע העברתי אותו מהעציץ שקניתי לעציץ גדול יותר. כשהוצאתי מהעציץ ראיתי שכל הדופן הפנימית מלאה בשורשים לבנים (מווה שהבנתם את כוונתי) מתי הפריחה שלו?

הפריחה צריכה להיות עכשיו ובחודש

הבא, אם אין לך התחלה של פרחים, סביר להניח שלא יהיו השנה אלא רק בשנה הבאה. שווה לחכות ולא להתייאש, הורטנזיה היא צמח חזק שבסך הכל צריך הרבה מים וצל. בהצלחה

עדנה4

New member
כמה דברים חשובים כרגע:

ראשית כל אם מצבו כל כך גרוע, תעבירי אותו בינתיים לפחות למקום מוצל לגמרי! לגזום קצת, לא לדשן, זה אפשר כשתתחדש הצמיחה. בינתיים תשקי על האדמה בזרם חלש, כך שהמים לא יגעו בעלים. אולי מתפתחת איזה מחלה והרטיבות רק תזיק. אם היו שורשים זה טוב, זה סימן שיש תקוה. לא להוריד ידיים! בקשר לדישון, אז ככה: נכון שהחומר המועדף לשינוי הצבע הוא אלומיניום סולפט, אבל למי יש אלומיניום סולפט בבית? פעם קיבלתי מעט חומר ועשיתי נסיון והיה מוצלח מאוד. גם ברזל משנה את הצבע! הוא לא צובע לכחול אבל צובע לסגול! זהו, תספרי איך זה מתקדם.

למעלה