אני מנסה לקבל צורות שונות של
משפחות מתוך ההנחה הבסיסית שאין מודל אחד שטוב לכולם ושהוא המודל המושלם. הרי גם מה שאנחנו עושות (אמא ואמא + תרומת זרע) נשמע די משונה לאנשים לפני עשר שנים. אני יודעת שיש נשים שהרעיון של תרומת זרע ו/או הרעיון של 'אין אבא' מאוד קשה להן. אני אפילו מעזה להסתכן ולהגיד שבהרבה מקרים זה כנראה קשור למידת היכולת שלהן לקבל את הלסביות שלהן. הפנטזיה על חבר טוב או מכר נחמד שישמש כאב (או יותר נכון- כתרומת זרע מזוהה) חלפה גם בביתנו, בשלב של התכנונים, ונפסלה על הסף (וכבר היו שני מועמדים ראויים). פשוט הבנו את כל מה שכבר נכתב לך כאן- את הצורך לשתף גורם שלישי, את הבעיות שעלולות להיווצר, ואת האיום על האם הלא ביולוגית. כיום אני רואה את ההבאה של ילד לעולם ואת הגידול שלו כחלק אינטגרלי מהזוגיות שלי עם בת זוגי וממש קשה לי לדמיין אותנו משתפות מישהו שלישי בחוויה הזו. בנוסף, אחרי שהילד נולד הבנתי מספר דברים נוספים:
ההורות, ובעיקר לילד ראשון, עושה בנו שינויים מהותיים, ולכן כל התכנונים שלפני הם הערבון מוגבל- מישהי שהייתה בטוחה שתשאר בבית ותינק את התינוק עד גיל שנה רוצה כבר אחרי שבועיים לחזור לעבודה, זוג שקנה חדר ילדים מושלם מוצא את עצמו עובר ללינה במיטת ההורים וכן הלאה. אנחנו לא ממש יכולים לדעת לפני כן איך זה יהיה ואיך נהיה. ובעיקר לא לאילו תהומות רגשיים ההורות תשליך אותנו (+ החוסר בשעות שינה- יוצא קוקטיל משו משו).
אי אפשר לחלק ילד! שיתוף במטלות, באחריות, בנטל הכספי הוא דבר חשוב בין זוג ההורים או שלישית ההורים- במקרה שלכן, אבל את הילד- אי אפשר לחלק. ההתפתחות הפסיכולוגית של ילדים היא כזו שקודם הם נקשרים לדמות המטפלת הראשית ואח"כ לאחרות. (יש ילדים שאצלם זה יותר קיצוני ואחרים שאצלם זה פחות). כשאני שומעת על הורים בהורות משותפת שמחליטים כי כבר מגיל מספר שבועות או חודשים הילד יהיה חצי-חצי בכל אחד מהבתים- הלב שלי ממש נחמץ- אני בטוחה שמרבית הילדים צריכים בית קבוע ושהסידור של חצי חצי לא מתאים להם.
דבר אחרון- את ההסכם עושים עם האבא המיועד אבל קחו בחשבון שאתן 'מתחתנות' גם עם כל המשפחה שלו. הילד שנולד בעצם קושר אותכן לעוד אנשים שירצו בקשר איתו ושהשליטה שלכן או היכולת שלכן לקבוע מה יהיה שם היא מוגבלת. וועדיין- אני מנסה לא לקלקל לכן לגמרי... אם זו הדרך שברור לכן שהיא הכי טובה עבורכן אז לכו עליה. רק תעשו כמה שיותר בירורים לפני (גם עריכת הסכם אצל עו"ד יכולה לעזור- לא שההסכם יתפוס הרבה, אבל התהליך עצמו הוא חשוב כי נדרשים לחשוב בו על כל מיני מקרים לא נעימים שבד"כ אנחנו מעדיפים לא לחשוב עליהם). ובהצלחה!