הורות מבוגרת

mastik5

New member
הורות מבוגרת

אנו הורים מבוגרים לתינוקת וברצונינו להביא עוד ילדים.(אנו בני 42 ו-50).לאחרונה אני נתקלת בילדים שממש מתביישים בהוריהם המבוגרים.אני תוהה אולי עשינו טעות?האם להביא עוד ילדים?האם אנו עושים לה/להם בעתיד עוול כי לנו בא להיות הורים? היום יש הרבה הורים מבוגרים.כל החיים מתחילים מאוחר יותר.אז ....הם יפגשו עוד הורים זקנים בגן,בביה"ס לא נהיה היחידים. האם יש חומר קריאה על השפעות הורות מבוגרת על ילדים?או כל חומר אחר הקשור בנושא.

נועם@בת

New member
ברוכים הבאים לפורום שלנו

אני מכירה המון ילדים שמתביישים בהורים שלהם. בגלל שהם מבוגרים, בגלל שאינם דוברי עברית,בגלל שיש להם פגם גופני, בגלל...בגלל...בגלל.... אני מניחה שמשהו יגרע מילדי בגלל שההורים שלהם מבוגרים, אבל אין לי ספק שהם גם יקבלו יותר מאשר ילדים להורים צעירים. אני חושבת שאחד הצעדים הבסיסיים שצריך לנקוט הוא העדר רגשות אשמה. כי רגשות אשמה של הורים על שהם פוגעים בילדים בגלל הגיל- זה הדבר הראשון שמחלחל לילד. בכלל, אני מאמינה שרגשות אשמה הם גנבי אנרגיה שצריך להלחם בהם אבל בפרט במקרה הזה, כשידוע מהי נקודת התורפה, חשוב לגדל ילדים שירגישו נוח עם גיל ההורים, ולא שירגישו שאבאמא מתנצלים על ה"זקנה"שלהם. לצערי אני לא כל כך מכירה חומר קריאה. אני מניחה שיש הרבה מאמרים באנגלית, אבל זה כבר המומחיות של טילי. עם טמטמת ההריון שלי אין מצב שאצליח לפענח משהו. נועם

pf26

New member
תראי

תמיד יש במה להתביש ובמה להתגאות. אני בכלל חושבת שלידת ילד היא עניין אגוצנטרי, ובכל זאת ילדתי מספר ילדים. אגואיסטי? כן. ישנם המון ילדים רעבים בעולם, אבל מה זה קשור?אני מאמינה שגם מי שמאמץ ילד עושה את זה בגלל שהוא כמה לאהבת ילד ולא כדי לעזור לעולם הרחב (פרט למדונה ושות'). חוץ מזה שגיל 42 לא נשמע לי נורא כל-כך. כל עוד יש כוח ורצון - למה לא?

mastik5

New member
נכון להיום אני חושבת שעשיתי

את המעשה הכי נבון בעולם.אני שלמה עם מה החלטתי להביא ילדים .אבל אני לא יכולה להסתיר את המחשבות .אין לי כלל רגשי אשם אבל זה עוד יבוא.(סתם). זה הכל תלוי בנו .תודה בכל אופן לכל העונים. וטילי אולי עוד תמצא לי חומר כתוב. יום טוב.

טילי2

New member
מסטיק, אני היחידה שלא שרה שירי הלל

להורות מאוחרת ומקבלת זאת כברירת מחדל. אני שואלת את עצמי שאלות כל הזמן עד כמה היה נכון להביא ילדים לעולם בגילינו ואין לי תשובות חד משמעיות.כך שלהגיד לך דברים מוחלטים אין לי. ילדי הם כמו הרבה דברים שחשבתי שיהיו יותר קלים והיום הם הרבה יותר קשים ממא שתכננתי ואני מסתגלת אליהם.

מאד עצוב טילי

שזה המסר שאת כל הזמן חוזרת עליו. גם אני אם מבוגרת אך החוויה שלי של ההורות אינה קשה כלל. יכול להיות שהקשיים שלך הם ספציפים לטילי ולא לכל אדם שרוצה להיות הורה ואף בגיל מבוגר. נכון ,הכי טוב שלילדים יהיו זוג הורים אבא ואמא צעירים בריאים עשירים ושמחים ועם משפחה גדולה ותומכת ובני דודים ודודים וסבים וסבתות ועוד ועוד, אך מה לעשות והחיים אינם כאלה וילדים נולדים למשפחות יחידניות וגם להורים נכים ולהורים חולי נפש ועוד ועוד ועדיין המשפחות מאושרות ונהנים מלהיות הורים. דרך אגב יכול להיות שילדך אף סופגים את חוסר השלמות שלך בהורות מבוגרת ומגיבים בהתאם? לדעתי כיום יש הרבה הורים מבוגרים שמאושרת בהורות למרות הקשיים שיש לכל הורה באשר הוא הורה עם כל המשתמע מכך.

טילי2

New member
פשקוביצי, אל תשויצי. תודה על דבריך

את צודק בדבריך, אך תרשי לי גם לא להסכים. נכון שילדים נולדים לכל מי שרוצה ללדת(וגם לכאלה שלא רוצים ללדת), אבל להפוך את זה לבחירה ולמצב אידיאלי זה מוגזם. אני בטוחה שאף אחת לא יכולה להצהיר כי כל חייה השתוקקה להיות אמא מבוגרת.זאת לא סיטואציה של בחירה זו סיטואציה של חוסר ברירה. אבל ברגע שבחרת בה את מחויבת לעשות אותה בדרך הטובה ביותר.

AYELET1

New member
זוכרת את תוכידס? ../images/Emo6.gif

טילי2

New member
ודאי שאני זוכרת. מאחפה שאבץי את

הפנינה הזאת. כה אמר תוכידס!

נורקס

New member
הכי טוב שלילדים יהיו הורים אוהבים

זה מה שאני חושבת. לא חסר ילדים שיש להם זוג הורים צעירים ועשירים אבל חסרה להם אהבה. אני חושבת שלא הגיל ולא הכסף ולא המצב המשפחתי הוא שקובע. מה שקובע הוא היכולת של האדם לקבל, להכיל, לכבד ולאהוב.

למעלה