הורדת תפרים

הורדת תפרים

כפי שרובכם ודאי יודעים כ9-10 ימים אחרי עיקור צריך להוריד תפרים. הקטע הוא כזה - בריי מאד מאד השתוללה אצל הוטרינר, ולמרות שהוא אמר שהם רגילים להתעסק עם כל מיני חתולים, נראה לי שאפילו הוא חשב שזה יוצא דופן. בשביל שלא יהיה לצוות רושם שהיא חתולה מהגיהנום סיפרתי להם כמה היא מתוקה בבית ואיך אנחנו ישנות מכורבלות, מה שגרם לוטרינר להציע שאני אנסה להוריד לבריי את התפרים בעצמי במקום להביא אותה אליו שוב והוא הוסיף שאם לא אצליח שאביא אותה אליו והוא יטשטש אותה שוב (דרך אגב, האם בדרך כלל מטשטשים חתולים למטרת הורדת תפרים או שזה אך ורק בגלל שהיא כזאת פראית?). הוא נתן לי הסבר מפורט איך לעשות את זה, אבל אני לא יודעת אם זה רעיון כל כך טוב. אני לא בטוחה שהיא תיתן לי לעשות את זה. כדאי לי בכלל לנסות או לקחת אותה לוטרינר בכל מקרה, בלי לנסות אפילו?

מייקלס

New member
האמת, חבל שלא הייתה כאן חשיבה

מוקדמת. אם הוטרינר ידע מראש שמדובר בחתולה בעייתית, ניתן היה לתפור אותה בתפרים נמסים, ולחסוך ממנה את כל הלחץ. הוצאת תפרים היא בדרך כלל פרוצדורה קצרצרה, (נגיד 20 שניות בערך), ולא מורגשת כלל. יתכן ובכל זאת לא תהיה בעיה כאשר תגיעו להוציא תפרים, כיוון שניתן לעשות זאת ברוגע, תוך כדי ליטופים, ואולי בכל זאת החתולה תתרצה...

babe10

New member
שאלה קשה

אני יודעת להוריד תפרים. לחתול אחד שלי הייתי עושה את זה בלי בעיה אם היה צורך, לשני - אולי - לא בטוחה שהוא לא היה מתנגד. לשלישי? גם לא עבור מליון דולר! כי הוא פחדן, ומשתולל לפעמים ונלחץ בקלות. מעבר לקושי שלך עלול להיות בעניין הזה - תחשבי על הסטרס של החתולה שמתקשר אלייך (אגב - אלו תפרים בצד או בבטן?) ועל הסיכון. מוציאים תפרים עם מספריים. אם היא תתחיל להתפרע באמצע - היא עלולה להפצע. כמו שאמרה מייקלס - היה צריך לחשוב על זה קודם ולשים תפרים נמסים באמת, אבל מכיוון שעכשיו מאוחר מדי ולא בוכים על חלב שנשפך (מחכים שהחתול ילקק אותו
) אני הייתי הולכת על האופציה של טשטוש במרפאה. ולא, בד"כ אין צורך בטשטוש אלא אם מדובר בחתול היסטרי. אופציה נוספת - אגב - היא פשוט להשאיר אותם שם. יש לי בחצר שתי חתולות שעיקרנו לפני שנתיים וחצי ועד היום הם עם תפרים. ואני מכירה עוד כמה עשרות טובות שעוקרו עם תפרים רגילים - והם פשוט נשארו שם. זה לא אמור להזיק אלא במקרים קיצוניים של אלרגיה לניילון של החוט. שווה התייעצות עם הוטרינרית שלך - בכל מקרה - לא הייתי מנסה לעשות את זה לבד אם מעולם לא עשית את זה ואם יש סיכון שהיא תשתולל. אלא אם אלו תפרי צד ואז זה הרבה יותר קל ובטוח.

gozala

New member
מה פתאום להוריד תפרים ../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

בשבועיים האחרונים עיקרתי שתי חתולות, אף פעם לא צריך היה להוריד תפרים, החליפי וטרינר! הד"ר שאצלה אני מעקרת נותנת חוטים נמסים. למה צריך פעמיים להטריד את הייצור הזה בשביל להוריד תפרים?

veredtered

New member
הוצאת תפרים

הוצאת התפרים היא אכן פעולה פשוטה, בעיקר אם התפרים לא צמודים מדי לעור. לדעתי את יכולה לנסות. אם החתולה תתחיל להשתולל, פשוט תפסיקי, ואולי תנסי שוב מאוחר יותר. אפילו אם את מצליחה רק תפר אחד בפעם, בסוף תוציאי את כולם (בטח אין הרבה). ובמקרה הכי גרוע, תוכלי לקחת אותה למרפאה אם את רואה שאת לא מצליחה בכלל. לא, את רוב החתולות אין צורך לטשטש להוצאת תפרים, אבל יש כאלה שכן. אני מסכימה שאפשר היה לשים תפרים נמסים, במקרה הזה. אבל לא מסכימה שצריך לעשות את זה בכל ניתוח, כפי שאפשר להבין מדבריה של גוזלה. תפרים נמסים נשארים בעור הרבה זמן, לפעמים כמה חודשים, ובזמן הזה מציקים לחתולה. יותר טוב, במקרה של חתולה לא בעייתית, לשים תפרים לא נמסים ולהוציא אותם אחרי 10 ימים. ורד שמחפשת את נוימן (דר' ורד מורד - וטרינרית)

למעלה