הורדת צבע משידה

הורדת צבע משידה

יש לי שידה מעץ, שלפני מספר שנים צבעתי בלבן. בא לי לצבוע אותה שוב, וראיתי שידות, שהחלק העליון שלהן הושאר בגוון העץ ורק יתר שידה נצבעה.
שאלתי היא, האם יש דרך להוריד את הצבע מהחלק העליון, כך שהגוון והטקסטורה המקוריים של העץ יחזרו?

מקווה ששאלתי הובנה.

תודה ושנה טובה

הורדת הצבע מהשידה

הי, בעקרון מה שניתן לעשות על מנת להסיר את הצבע זה או להשיג משייפת חשמלית (או בעל מקצוע...) ולשייף את כל הצבע, כיון שליטוש ידני לא יספיק לעיניין, ואופציה נוספת היא לקנות מסיר צבע לעץ, מעין משחה שמורחים אותה באזור הרצוי ממתינים כ-40 דק (או לפי הוראות היצרן כמובן) ואז עם שפכטל מגרדים את כל השכבה העליונה של הצבע, וכמובן לאחר מכן משייפים ידנית.
בהצלחה!

שלב ב

קרן ערב טוב, הורדתי את הצבע עם מסיר צבע. העץ שמתחת לא אחיד. זה רהיט די ישן, וצבע העץ התכהה במספר מקומות (כמו כתמים). מה ניתן לעשות כדי שהמראה יהיה אחיד ואיך לסיים את השיוף. לכה? איזו?

את יכולה לנסות לשייף את הכתמים ו..

ולראות אם זה עוזר..אם זה לא ניראה טוב אז הדבר היחיד שניתן לעשות הוא לצבוע הכל באוניאור מים של נירלט, אבל זה פשוט ייתן גוון אטום לעץ מבלי לראות את הטקסטורה של העץ. אם את בכל זאת משאירה את המראה הגולמי של העץ אז כעת יש לצבוע ב"לזור" שזו לכה לעץ ב 18 גוונים על בסיס מים או בסיס סולבנט. יש גם לכה מים לעץ ללא גוון, אלא שקוף לגמרי.
בהצלחה,קרן

gerbibik

New member
תנסי עם מסיר צבע שנקרא "אוסמו"

בעיקרון, תוך 20 דק' הוא מסיר את כל הצבע (עבדתי איתו ואני סופר מרוצה), בכל מקרה- לשייף עוד לא מזיק או ללכת על צבע אטום.

למעלה