הורדת כדורים

שירי281

New member
הורדת כדורים

היי אני כבר שנה וושבעה חודשים ללא התקפים. (גדולים וקטנים) האם הרופאים נוטים להתחיל להוריד את המינון רק לאחר 5 שנים ללא התקף? או שלפעמים כבר לפני? תודה. שירי.

ruthty

New member
הי שירי לא מהר נוטים להוריד כדורים

אם את מאוזנת הם מעדיפים לא להתעסק עם זה היות וזה יכול לזעזע את גופך יום טוב

יש רופאים שאחרי שנתיים כבר ממליצים

להתחיל להוריד את המינון, זה לא אומר שבהכרח להפסיק לגמרי. אני לא הייתי ממליצה להתחיל כבר אחרי שנתיים אלא לחכות עוד, כי אני התחלתי להוריד, הורדנו איזה 200 מ"ג והיה לי התקף.. ובכלל לקחת במשוואה הזאת גם את נוהל החיים באותה התקופה.

איך זה עובד?

ההסבר הבא זה התפקיד המסורתי שלי בפורום
לאפילפסיה יש כ- 40 סוגים. לכול סוג יש את הסיכוי משלו להצלחה לכניסה להפוגה . זה יכול להיות 10% סיכוי להצלחה , יכול להיות 80% סיכוי להצלחה. כאשר יש 10% סיכוי להצלחה , לא מומלץ (או יותר נכון אסור)לנסות כי יש סיכונים. כדי להבין מה רצוי לך, את צריכה לדעת את סוג האפילפסיה שלך, לברר את הסיכויים שלך, ואז תדעי מה רצוי לך.

aerox

New member
--->>>

הורדת מינון כדורים היא תהליך כמובן גם בסוג האפילפסיה , לרוב אפילפסית נעורים לא נוטים להוריד מינון כדורים מהר מאוד. אני בלי התקפים -קרוב ל5 שנים ואני אפילו לא חושב על זה , כי לא מפריע לי . אני חושב שאין מה למהר ככל שהזמן חולף ואין התקפים הסכנות חולפות , אצלי במקרה האפילפסיה כללית ו JME , קלה לאיזון אני לא יודע מה לגבייך אבל אני חושב שאין קשר בין זה לזה פשוט לא למהר להוריד כדורים , אפשר לחיות עם זה :] יום יפה - רפי.

אילת 1961

New member
זה קודם כל החלטה שלך

את צריכה להחליט עקרונית אם את מוכנה לקחת את הסיכון. כמו שכתבו כאן כבר, מעבר לזה זה תלוי בסוג האפילפסיה ובגישה של הרופא - יש שמרנים ויש לוקחי סיכונים. לכן, אני יכולה להציע לך: א. להתייעץ עם הנוירולוג שלך ולא לשנות כלום בלי ליווי צמוד ותוכנית הדרגתית! ב. לבחון אם זאת תקופה מתאימה בחיים שלך. אם את בתקופה נוחה ורגועה, שווה לנסות. אם את בתקופה יותר לחוצה (מבחנים, קבלה לעבודה חדשה וכ') אז עדיף לחכות. ג. אם את מוכנה לקחת את הסיכון בהצלחה!

לבן שלי ניסו להוריד את התרופה

אחרי שנתיים שהיה ללא התקפים לחלוטין - הורדנו את התרופה מאוד בהדרגה במשך 3 חודשים ושבוע אחרי שהפסיק לחלוטין את התרופה היה לו התקף גדול - הכי חזק שהיה לו, מאז הוא שוב על התרופה כבר 3 שנים וללא שום התקף אבל לא מוכן לנסות שוב להפסיק את התרופה - נורא הפחיד אותו ההתקף הזה, הרגיש שזה מתקרב-הייתה לו אאורה, זוכר את כאבי הראש והשרירים אחרי ההתקף, את החור בלשון הנשוכה, את זה שלא היה "מאופס" לא זכר איזה יום זה , לא ידע לומר אם היה בביה"ס או לא....אז הוא לוקח כדור פעמיים ביום וחי את חייו בשקט (טפו טפו טפו
)

ענת71

New member
אסור להוריד כדורים באופן מהיר.

צריך לעשות זאת בהדרגה ובהיתיעצות עם הנירולוג. מניסיון אני יכולה לומר שאם מורדים כדורים באופן מהיר זה עלול לגרום לשרשרת של התקפים.

dragon4u

New member
לי הייתה עוגמת נפש מהורדת כדורים

הייתי 6 שנים אחרי ההתקף הראשון שלי , רופא המשפחה (לא נוירולוג) החליט שעבר מספיק זמן והוריד לי בבת אחת את כל המינון. ואז קיבלתי עוד התקף. באסה....

שירי281

New member
תודה לכולם על התשובות!!

אני עדיין לא בתכנון להוריד כדורים אבל אקח את התשובות של כולכם איתי כשאצטרך להוריד.. תודה רבה!!! שירי.

dragon4u

זה לא מתפקידו של רופא משפחה להנחות אותך לגבי הורדת מינון תרופתי,ובוודאי שלא מורידים מינון בבת אחת...זה מתכון בטוח להתקף. למרות שהיה לך התקף בעקבות אותו נסיון,אם אתה מעונין לנסות להפסיק את השינוי התרופתי גש לנוירולוג מומחה בתחום האפילפסיה ובדוק את הנושא. קיימת אפשרות של הורדת מינון הדרגתית אולי הפעם זה כן יצליח ,אין לדעת...חבל לאבד תקווה אלא אם נאמר לך שהאפילפסיה שלך היא מסוג שחייב לקחת תרופות כל החיים.

למעלה