הורדת חום לתינוקת

הסהר

New member
הורדת חום לתינוקת

צריכה עצה ברפואה טבעית -

איך אני יכולה לעזור לקטנה להתמודד עם חום ?
לא חום גבוה מדי, אבל כזה שקצת מפריע לישון בלילה (היא ישנה טוב כמה שעות, אבל אז התחילה להתעורר כל 10 דקות...)
אחרי התרופה היא ישנה מעולה עד הבוקר, אבל אשמח לעוד רעיונות לריפוי !

regvuv1

New member
שני דברים שאני מכירה

אמבטיה קרה, זה לא קל לשכנע ילד עם חום להכנס אליה, או גרביים טבולים במים וחומץ, חצי חצי. אבל להשגיח היטב שהטמפרטורה לא יורדת יותר מידי עם אף אחד מהשניים.בכל אופן, אצלנו החום הוא לא תמיד מה שמפריע להם לישון, אלא תופעות אחרות של המחלה ולפעמים (כמו שבוע שעבר) אנחנו נותנים תרופה כדי לחסוך מהילד את האומללות המוחלטת הזו, ומאתנו את ההתמודדות...

לא אמבטיה קרה אלא חמימה-פושרת

ניסית פעם להיכנס עם חום למים קרים? בטח שלא קל לשכנע ילד להיכנס לזה. כשיש חום, גם מים חמימים-פושרים מרגישים קרירים... מה שחשוב זה שהטמפ' של המים תהיה נמוכה במעלות אחדות מחום הגוף.

בת כמה התינוקת? כשהם ממש קטנים אני פשוט נותנת להם להיות עלי עור לעור ולינוק כמה שיותר. חום הגוף שלך יווסת את שלה. הבעיה היא רק שאת תזיעי כמו חזרזיר...

הסהר

New member
עור לעור

זה רעיון מקסים! לא חשבתי עליו.
היא אולי טיפה גדולה לזה, בת שנה וחצי, אבל עדיין יונקת, ככה שאני יכולה לנסות.

לגבי הרטיות (גרביים עם מים וחומץ) עשיתי לה את זה פעם שעברה שהיה לה חום, רק עם מי ברז, וזה מאוד מאוד עזר. עשר דקות אחרי היא כבר ישנה כמה שעות רצוף. אבל אז זה היה כשהרגליים שלה גם היו חמות מאוד. הפעם החום התרכז בראש ובחזה, ושאר הגוף היה בטמפ. רגילה, ולא הצלחתי לחמם את כולה משוממה...

אגב אחרי יומיים של חום, החום ירד והיא נשארה עם שיעול יבש שמחמיר.
אשמח לקבל עוד רעיונות איך לעזור לה עד שאני אצליח לתפוס את הרופא (התור הקרוב לעוד !חמישה! ימים, ולטלפון לא עונים ! )

regvuv1

New member
כמה דברים לשיעול

כנראה שיש לה משהו להוציא והגוף מתקשה בזה, אז צריך לעזור:למרוח שמן זית מעורבב עם חומץ חצי חצי, על כל בית החזה כמה פעמים ביום.למרוח שמן רוונסרה מהול בשמן בסיס, או בתוך התערובת הנ״ל, על כל בית החזה כמה פעמים ביוםלבשל תפוח אדמה, למעוך לפירה, לעטוף בחיתול בד כשעדיין חמים ולעטוף את כל בית החזהאדים חמים או קרים - לעשות לה ממש סאונה בחדר בזמן השינהלגבי האמבטיה, סליחה אם הייתי לא ברורה, בוודאי שאמבטיה פושרת ולא מי קרח לתינוקת...

שונצו

New member
אצלי עם ציצי

כל עוד ילד יונק - הנקה של מספר דקות מורידה את החום בלפחות חצי מעלה.

אחר כך- אפשר פשוט לסחוט קצת חלב ולתת להם לשתות- אותו אפקט.

מעבר לזה- סמרטוט רטוב על המצח (לאופיר היה חום גבוה בגיל שנה בערך, וביקשתי מהגננות שישימו על הראש שלה סמרטוט רטוב.
כשהגעתי לאסוף אותה, ראיתי ילדה עם ראש מכוסה לגמרי בחולצה רטובה.. נראתה כמו בדואית...)

למעלה