הורדת אחוז משרה

evil moon

New member
הורדת אחוז משרה

שלום לכולם,
אני רוצה להוריד אחוז משרה(לא מדובר במשהו דרמטי, אלא בסך הכל מ-100% ל-80%), אבל אני די בטוחה שהנהלת בית חולים בו אני עובדת לא תשמח במיוחד....
השאלה אם מבחינה חוקית יש להם זכות למנוע ממני הורדת משרה?כמו להגיד דברים מהסוג "אין לנו תקן למשרה חלקית, רק למלאה", "אין לך סיבה, כי אין לך ילדים", "כאן את יכולה לעבוד רק משרה מלאה, אם לא מתאים לך, לא תוכלי להמשיך"...
אני יודעת שזה נשמע כמו עבדות, אם אומרים דברים כאלה, אבל זה בית החולים בפריפריה, ושם הכל ייתכן....
אם מסרבים להוריד לי משרה, האם לפנות לועד האחיות של בית החולים יכול לעזור?
אשמח לתשובות וסליחה על פרנואידיות

היי

לא יודעת איך זה אצלכם. בברזילי (גם פריפריה) לרדת באחוז משרה....... זה.... יותר סיכויים לזכות במילארדים בלוטו........אם את לא יכולה להיות בהיקף משרה- לכי למקום אחר (מה שאני עשיתי בסופו של דבר)

אני בזמנו כתבתי מכתב קורע לב על נסיבות אישיות המאלצות אותי לרדת בהיקף משרה, וגם על זה קיבלתי רק ל3 חודשים 80%. יש לי גם חברה שהתחננה לרדת ולא נתנו לה בסוף עזבה (נתנו לה זמנית- מה זה עוזר זמנית????)

תנסי לכתוב מכתב- ניתן גם לבקש שיחה עם אחות ראשית- זה נהוג! ולהעלות בפניה בעיות אישיות. וכן לבקש לצמיתות לרדת במשרה, עד כמה זה יעזור לא ברור.. אבל שווה לנסות...

בינינו- ועד האחיות גוף מזויף (בעיניי לפחות) שעובד יד אחת עם ההנהלה. לא מגבה ולא נעליים. אני כבר ראיתי איך זה עובד.

100 אחוז זה קריעה!! אני ממליצה למי שיכול מראש לבקש ולהתעקש 80%. זה אפשרי ונותנים. אבל כשנכנסים ל100% למערכת, זה יותר גרוע מחתונה קתולית.לרדת מאוד קשה.

toxic babe

New member
לא מבינה את זה

אומרים שאין מספיק אחיות. אף אחד לא בא לקראת האחיות וכשמבקשים להוריד היקף משרה אז הם יעדיפו שתעזבי את מקום העבודה? הזוי.
לא מבינה את זה. אנחנו עובדים לא עבדים.

evil moon

New member
אכן

זה לגמרי לא הגיוני, אבל זה מה שקורה בפועל...אם אני רוצה לעבוד משרה חלקית, אפילו שזה בסך הכל 80%, אני חייבת להיות נכה משותקת בחצי גוף או אם חד הורית לעשרה ילדים...אחרת אין לי סיבה....לחיות ולא להתקיים ולשמור על בריאות נפשית ופיזית זה לחלשים, ולא לאחיות

evil moon

New member
תודה על התשובה

100 אחוז זה קריעה, זה פשוט נורא...אני ביקשתי מההתחלה 80%, ואמרו לי שאני אתחיל מ-100% ובהמשך אם לא אסתדר, אני אוכל להוריד...אמממ...לא התעקשתי מספיק, כי פחדתי(כמו מטומטמת)שלא יקבלו אותי, כי כבר עבדתי פעם במקום הזה ועזבתי..וזו אופציה היחידה בשבילי לעבוד באיזור

shiralan

New member
מה שאתן מתארות לא נכון לכל בי"ח

נכון, הם עושים בעיות כי הם במצוקה, אבל לא במחיר של לאבד אחות.
נכון, הם נוטים לעשות הורדות זמניות במשרה- אז מה? כל חצי שנה תבקשו עוד
קחו בחשבון שאחרי תקופה מסויימת, אתן עלולות לאבד את הזכות למשרה בה התקבלתן, כלומר- אם התקבלתן על 100% לצמיתות- אתן מוותרות.
בעלי כבר 3 שנים הוריד משרה מ- 75% ל- 50% (כי עובד בעוד מקום) ומחדש כל פעם.
בפעם האחרונה אמרו לו שישנו ל- 50% לצמיתות, כדי לפנות את רבע התקן שישב עליו.
אני לא יודעת באיזה בי"ח את עובדת, אבל צריך להתעקש ולהבהיר שאם לא יורידו- תעזבו (זה אמנם איום שצריך לקחת את הסיכון ולעמוד מאחוריו- אבל שחיקה ותסכול, בכל מקרה יביאו לעזיבה לא?)
אני לא חושבת שאת פרנואידית, אני חושבת שאת פשוט כמו כל אחות ממוצעת שחוששת לבקש משהו לטובתה, זה סגנון המחשבה שלצערי עדיין קיים. האחיות כנראה עוד ישאו הרבה זמן על הכתפיים שלהן את כל החולות הרעות של מערכת הבריאות.
בהצלחה ושבי לעדכן

שירה אחרי חצי

שנה הם עושים לך שיחה ומכריחים אותך לעלות במשרה או שיענישו אותך בהעברה. העונש שאיימו על חברות שעבדו איתי-
יעבירו אותך מהמחלקה שאת נמצאת בה למחלקה פנימית.
בחיי!!!!

sevensecond

New member
כמה שעות חודשיות זה 100% משרה?

אני יודע שזה משתנה לפי הסכמים קיבוציים(למשל:להוראה זה 36 שעות שבועיות)
ובמשק זה 43 שעות
כמה לאחים /יות?

evil moon

New member
גם 36

זה נשמע לא הרבה...בפועל יוצא 40 שעות, וזה לא עבודה כל יום מ-8 עד 4, אלא רוטציות בלתי אפשריות של משמרות שלא משאירות זמן לחיים מעבר לעבודה-בית-עבודה -בית, וגם פוגעות בשעון הביולוגי...להוסיף לזה גם פנצ'רים, כוננויות, משמרות מיוחדות וכו'....

למעלה