הורדת אחוזי שומן

איתמר50

New member
הורדת אחוזי שומן

שלום.
אני בהחלט לא מבין למה אני לא מוריד אחוזי שומן נוספים.
אני בן 22 בגובה 1.80 ובמשקל 75, מתאמן אימוני כוח, ועושה אירובי מדי יום במשחק כדורסל של שעה וחצי כמעט כל יום ולפעמים רכיבת אופניים פעם בשבוע כ-20 ק''מ. בנוסף לכל זה אני במאזן קלורי שלילי קל. אוכל חלבונים שלוש פעמים ביום וכן פחמימות, במצב הזה אני נמצא כבר כמעט חצי שנה ואמנם הורדתי במשקל ובאחוזי שומן למרות שמעולם לא הייתי שמן, ואכן כיום רואים לי את שרירי הבטן-קוביות, אך לא באופן ניכר. אבל בשלושה חודשים האחרונים המצב לא משתנה ואני לא מוריד אחוזי שומן נוספים, והשרירי הבטן לא ניכרים יותר ולא פחות. אין לי קליפר לבדוק אבל בהחלט אם אני 'תופס' את הבטן יש הרבה מה לתפוס.. ואני רוצה להוריד עוד אחוזי שומן כדי שיראו בבירור את שרירי הבטן ואני לא מצליח. אני קראתי הרבה מאמרים על הנושא ואני מיישם אותם על מנת לפרק רקמת שומן תת עורי ולא רקמת שריר על ידי כך שאני מפזר את אכילת החלבונים והפחמימות למשל.., או משתדל לא לאכול מאכלים רבים עם שומן כמו מטוגנים.. אבל המצב לא משתנה...
למה אני לא מצליח להוריד אחוזי שומן נוספים כמו שהצלחתי בהתחלה. המצב פשוט נשאר אותו דבר, למרות מאזן קלורי שלילי, אכילת חלבון ופחמימות וכו'

בוא נשאל ככה

כמה קלוריות, פחמימות, חלבונים ושומנים אתה אוכל ביום?
אם אינך יודע לענות על השאלה הזו, שם הבעיה.

איתמר50

New member
אז נענה ככה

תודה על התגובה.
אני לא סופר את הקלוריות שאני אוכל, וכל יום זה משתנה בהתאם לתיאבון שלי, אבל פחות או יותר זה הולך ככה;
ראשית אציין שאיני אוכל קרואסונים ומאפים וממתקים וג'אנק ושום מאכלים עתירי קלוריות.
על ארוחת בוקר אני בדרך-כלל מדלג, ארוחת צהריים אני אוכל שני פרוסות לחם קל ועוף ותפו''א מבושלים בכמות יפה שמשביעה אותי, אני עושה בערך 10 דקות עם הפסקות קצרות אימוני כוח שכוללים 30 שכיבות סמיכה ו10 מתח וכפיפות בטן,
לקראת הערב אני אוכל ארבע פרוסות לחם קל עם גבינה 3 אחוז, אני לא מתקמצן בגבינה ואוכל יפה ממנה, בין לבין אני אוכל ביום איזה שני תפוחים ותפוז ועגבניה אחת. בערב המאוחר אני הולך לשחק כדורסל כשעה וחצי וכשאני חוזר הביתה אני רעב ואוכל שוב בערך בשעה 00;23 משהו כמו 6 פרוסות לחם קל עם גבינה ואוכל סלט עם מעט שמן, לפעמים גם חביתה עם מעט שמן. מוסיף גם מעדן 0 אחוז. השתייה שאני מפזר במהלך היום היא בדרך כלל מים או תרכיז מיץ דיאט.
זה התפריט הממוצע ולפעמים אני חורג מעט ואוכל קצת יותר, אני משתדל לאכול תמיד לשובע.
למרות התפריט הזה בשלושה חודשים האחרונים אני נשאר אותו דבר ולא מוריד באחוזי שומן.

איתמר50

New member
שכחתי להוסיף שומנים

לסיכום זה כך
2025 קלוריות. 225 פחמימות. 123 חלבונים. שומן כולל 69.

הינה התשובה שלך

תוריד 200-300 קלוריות, בעיקר מפחמימות ותראה אחרי שבוע אם יש שינוי.

זה רק הגיוני

שעם הזמן אתה תראה השפעה קטנה יותר על הרכב הגוף ממה שראית בהתחלה.
יכול להיות שאתה עדיין מפחית באחוזי שומן, רק שקצב השינוי איטי מידי בכדי שתוכל למדוד אותו ע"י אמצעי מדידה גסים כמו "לתפוס את השומן."
למה אתה חושב שאתה במאזן קלורי שלילי? אתה ממשיך לרדת במשקל? אם לא, אז אתה כנראה לא במאזן קלורי שלילי.

עוד אופציה בקצרה

אולי אתה בסדר כמו שאתה עכשיו?
אולי אתה לא יורד יותר בשומן, או לפחות לא בקצב שירדת בהתחלה, כי אולי בהתחלה היה לך שומן להוריד, ויחד עם זה פיתחת את השרירים שלך ועכשיו הם נראים קצת יותר לעין, ועכשיו אולי אתה במקום בו אתה "אמור להיות בו".
זה לא מונח מקצועי ולא מגובה מחקרים.
אני לא תזונאית ולא מאמנת ולא מרצה לפיזיולוגיה.
אבל אני יודעת על עצמי שלכל אחד יש את המקום, המשקל והמאזן האידיאלי לגוף האישי שלו. לא כולנו יכולים להראות כמו פרסומות לבגדי ים ולא צריך. חלקינו לעולם לא נפתח את מראה הקוביות שאתה רואה על דוגמנים פשוט כי הגוף לא בנוי ככה. לחלקינו שרירים יותר בולטים ולחלק פחות, וזה לא בהכרוח תוצאה מכוונת, פשוט צורה שונה של הגוף.
אני לא מדברת על להיות שמן ורפוי ולחשוב שככה אתה בנוי. אבל אני מבינה ממה שאתה כותב שזה לא המצב שלך.
אני מאמינה שצריך לזרום עם הגוף ולא להילחם בו. צריך להיות קשוב לגוף ומודע לאיזה משקל ורמת חיטוב אתה מרגיש הכי בריא וחי ואנרגטי.
בנסיון שלי על עצמי, גוף "טוב" זאת לא תוצאה של כוח נגד הגוף, זאת תוצאה של שיתוף פעולה עם הגוף.

אולי באמת יש לך מקום עוד להוריד שומן ולהבליט יותר את השרירים שאתה רוצה להבליט.
אבל אולי אתה גם בסדר גמור בדיוק כמו שאתה עכשיו וזה מה שהגוף שלך מנסה להעביר לך?

ועוד הערה לגבי התפריט שלך :
טיפ מחברה, לא מאשת מקצוע. אני הייתי היום מחליפה את היוגורט 0% ליוגורט 1.5 או 3%. מזה לא תשמין וזה יותר טוב לך. לזה יש מחקרים מגבים. תחפש. אני אישית גם הייתי מחליפה את הלחם לייט ללחם בריא אמיתי. יותר משביע ויותר בריא.
רק הצעה לשיקולך.

זהו. יצאתי לרוץ. על מסילה. יורד גשם מטורף.
ואחרי הריצה. לאכול. שיהיה מה לשרוף.

בהצלחה !

איתמר50

New member
חח תודה על התגובה המפורטת

את ענית תגובה נהדרת וצודקת, לא צריך להשתגע ולהיות דוגמן-על, אמר לי תזונאי היום בערך כפי שכתבת שהגעתי למחסום הגנטי ואמנם ניתן להוריד יותר אחוזי שומן אך זה דורש אכילת חלבונים ופחמימות במינונים מדויקים, אולי אני באמת לא צריך את זה אבל אני רוצה לנסות יותר ואם יהיה לי קשה ולא ימצא חן בעיניי אז אעזוב את זה, אבל בא לי לנסות חח אני בהחלט רזה ושרירי היום אבל אני רוצה יותר. אני רוצה להגיע לרמה של 12 אחוז שומן בגוף.
לגבי היוגורט, אני אוכל מה שקונים בבית, זה מה שקונים. והיופלייט 0 אחוז נורא טעים..
לגבי הלחם, את צודקת.

איתמר50

New member
חישבתי את סך הקלוריות, חלבונים, פחמימות

הממוצע שלי ביממה שאני מכניס לגוף הוא :
2025 קלוריות. 225 פחמימות. 123 חלבונים.
לפעמים אני חורג ואוכל איזה שתי קוביות שוקולד ביום שבת או אוכל לחמניה רגילה..
אני מזכיר שאני משחק כדורסל כמעט כל יום אינטנסיבי בין 90 ל-120 דקות, וגם מתאמן מדי יום כעשר דקות אימוני כוח.

oriel29

New member
מחסום גנטי...

אפשר להשוות את זה לסרטי פורנו (אמממ..)

אם היית סוקר, ומאגד נתונים ע"פ השחקנים שם, מידת החזה הממוצעת של אשה הוא D לפחות
ואורך האיבר של הגבר, 24 ס"מ בממוצע (!!) -

כולנו יודעים שזה "שדה עיוות מציאות" - והממוצע הוא יותר קרוב ל 14..

כך גם הסיפור עם קוביות בבטן, זה שלכולם על המסך קטן (והגדול) יש כאלה, לא אומר שזה המציאות,

והאמת היא, שגנטית הם קשים יותר להשגה מכפי שנדמה

אתה בריא, צעיר, יש לך כושר טוב..

פשוט תהיה מבסוט

למעלה