הורדתי עכשיו סרטון...

BiAAcH

New member
הורדתי עכשיו סרטון...

שקוראים לו capoeira Brasil batizado מהקזאה,וזה סרטון יפה, בסדר, מלא סלטות ופלוראו ברודה, אבל אין פאקינג משחק!!! אני שונא את זה, שנ הקפואריסטים, כל אחד בצד השני של הרודה, וכול אחד עושה את הפלוריאו שלו, ומדי פעם משחיל איזו בעיטה מעל השני, תורידו ותגידו מה דעתכם, כי אני ממש שנאתי!!!

avishem

New member
וואלה לא משהו, גם כשיוצאת התקפה

היא רחוקה מלהיות קרובה (שזה משפט יפה כשלעצמו). והבעיטות לוקות בחוסר טכניקה בעליל.... אבל יש שם גם מספר דברים לא מוגדרים...

Ze Colmeia

New member
תשמע...

זה משהו שרואים גם בין שני מתחילים ממש, רק בלי הפלוריא פשוט הם לא כל כך מבינים ויודעים לזרום. אבל גם כשהייתי בבאטיזאדו של חברה שלי (בקורדאו, בפסח השנה של דריין בחולון למי שהיה...) קיצר דיי הכרתי משם מישהו ילד מזה גבר (בניגוד לרוב הקבוצה שלה שרובם פוזאיסטים וכל אחד והפוזה של ה"אני הכי מאגניב ומרשים את כל הכוסיות...") אז שם אני מסתכל עליו משחק עם שוקו אני חושב (מישהו שרירי דיי גבוה עם שיער קצוץ) קיצר ההוא מתחיל להכנס למין סיקוואנס בלי קשה למורה הבכיר שמולו, והמורה הבכיר (אני בכוונה לא אומר שוקו כי אני לא בטוח שזה היה הוא...תשימו תמונה שלו ואני יגיד...) במקום לקלוט שהוא כך לא שם לב אליו ולהחזיר אותו למשחק יחד איתו כאילו משתף פעולה והוא זז קצת אחורה ממנו ומתחיל לדפוק מורטל מריפוסה...סלטות ובלאגנים באויר, והתלמיד הצעיר מולו עושה מין שעון על הראש ומשחק בלי קשר לבן אדם שעומד מולו. משהו שדיי עיצבן אותי שכאילו כל אחד משחק עם עצמו...ולא נגיד על התלמיד המתחיל, אני מדבר יותר על המורה הבכיר... ד"א זה לא בא להעליב ואני ממש לא רוצה לפתוח עכשיו שוב מריבות של מי יותר טוב וכו' וכו'.....הרי ברור לכולנו שאנחנו טוחנים מים כי אנחנו יכולים לריב עד מחר ואף אחד לא ישנה את דעתו. אז...לא להעלב אנשים קחו את זה כהערה בונה ואם אתם לא כך אז תתקנו אחרים שכן, הרי כולנו טועים ולומדים מטעויות. נ.ב בדיוק דיברתי עם חברה שלי על זה בטלפון והיא סיפרה לי שכשהיא שיחקה ברודה עם אחד יענו ירוק צהוב או צהוב אז הוא יענו התחיל לעשות עליה פוזות ולעשות מולה פול אקרובטיקה בלי קשר אליה, והיא כזה אומרת לי "ואני עומדת מולו עושה ג'ינגה וקצת בעיטות...מה אני כבר יעשה
" אז אצלנו אם היה כזה בן אדם ביינו מורידים את הפוזה שלו ואת הסלטות שלו יחד עם הפנים לתוך הריצפה, ואין מה לעשות אם לא לומדים בשקט לבד לומדים בכוח, אוכלים קצת חרא והופכים לקפואיריסטים הרבה יותר טובים אחר כך

avishem

New member
תראה, תשמע, תראה, תשמע...

נכון שלא צריך להראות כך המשחק אבל אם הוא מספיק טוב בכדי לראות שהשחקן השני לא מאיים עליו אז מה אכפת לו להרים קצת את ה"אשה" כי בסה"כ אם הוא רוצה אני מאמין שהוא יכול לשחק זורם מול השחקן השני. מצד שני, אם הוא נמצא מול תלמיד מתחיל הוא צריך ללמד אותו שלעשות סיקוונסיה אפשר באימון והמטרה בהודה היא ליישם ולאלתר מול אדם חיי ולא מול מראה או אויר... אתה לא יכול לשאול שאלות ולהעיר הערות כאלו, זו הרוח שבה משחקים בקבוצה או במשחק הספציפי ההוא, נכון שאם אתה היית משחק זה היה נראה אחרת אבל תחשוב על זה, לאיזו רמה של תגובה אתה מצפה מתלמיד של חודש-חודשיים אם אתה תשחק איתו חזק נטו אז על כל 100 סימונים שלך הוא יתפוס אותך פעם אחת. התפקיד בהודה של המאמן השני במשחק הספציפי ההוא היה כנראה להינות, להפגין יכולות ולהרים אנרגיות... את התפקיד של ללמד שלא צריך לשחק לבד צריך לקחת על עצמו המאמן של אותו התלמיד ולהסביר לו שהוא יותר פגיע וצפוי ככה ואם המאמן שלו לא ראה אז הוא יראה בפעם אחרת או שאתה יכול לבוא אליו אח"כ ולהעיר לו אבל לא בצורה של תקשיב אני יודע אלא בצורה של המלצה כדי שלא יסתייג ממך, מקסימום תגיד לו שאם הוא חושב אחרת הוא יכול לשאול את המאמן שלו מה דעתו בעניין.

Ze Colmeia

New member
תשמע...

זה לא תלמיד של חודש חודשיים זה איזה חצי שנה (מתחילת השנה עד פסח...) ועזוב, אני מדבר על המשחק של התלמידים המתחילים בבאטיזאדו (למקרה שלא הבנתה). לפי דעתי לפי העקרונות של הקפואירה שאני לומד אי אפשר להעלות את האשה רק ע"י תרגילי אקרובטיקה, נכון זה מוסיף פילפל למשחק אבל בצורה כזו של משחקים (שמשחקים 5 כל פעם ברודה) בן אדם אחד לא יעלה את האשה ברודה, בכלל זו הייתה רודה דיי יבשה כזה רק מי שעמד ליד מי שניגן שר. כל שאר המתחילים ושאר התלמידים (יענו היותר מתקדמים...) סתם ישבו ואו שדיברו בינהם או שסתם בהו והתרשמו מהמשחקים, וזה לפי דעתי סתם להרוס לעצמך את הכיף והשמחה של הבאטיזאדו שלך, אפילו הקהל מכא כפיים ורוב התלמידים לא... וזה דיי חבל, ושוב לפי דעתי המורה היה צריך לקלוט את זה, אצלנו כשאתה שם לב שהקפואיריסט נכנס למין טראנס ומין משחק עם עצמו אז כזה עושים "פלאש" עם היד מול העניים שלו כדי להעיר אותו ולהחזיר אותו למשחק.

kranves

New member
תתפלא, אבל בקבוצה שלי הכי הרבה אשה

וצרחות ושריקות קורות כשמישו מפיל מישו או תופס אותו.

Ze Colmeia

New member
כן...

גם אצלנו, רק שחכתה שיש גם הרבה כשכמעט פוגעים במישהו או כשפוגעים במישהו, כולם כזה אווווו או וואו

Ze Colmeia

New member
אפשר לשאול...

איך לעזעזל פגעתה בגב
ולי פעם קרה שחבר שלי עשה אהו סימאו ואני פראפוז ושתי הרגליים שלנו נתקעו...זה היה מצחיק בטרוף

kranves

New member
הוא התחמק לסקיבה לטרל, הוא מאוד

גבוה, אני די נמוך והוא לא ירד מספיק נמוך ופגעתי עם המכטלו(עם הארדה לא פגעתי) בשכמה שלו מהצד כזה.

Ze Colmeia

New member
חחחח מזכיר לי...

פעם שיחקתי עם מישהו יותר נמוך ממני, והוא עשה מיאלוה קומפסו ואני עשיתי סקיבה אבל לא מספק נמוך (וגם דיי ידוע שהוא בקושי מסתכל ובועט בלי שליטה, הוא כבר פתח פעם למישהו את כל השפה
) והוא פגע לי ביד ונקרע לי הרצועה של השעון
חבל זה שעון מאוד יפה ואני לא מוצא רצועה להחליף

preguica

New member
ראיתי...

ראיתי את הסרט הזה... זה סמפלאר!! ברור שבסרטים כאלה שמים את התרגילים הכי יפים (סטלות וכאלה) אני בטוח שאת הקטעים עם המשחקים לא שמו כי מה לעשות זה מעניין רק קפואריסיטים...

Ze Colmeia

New member
זו הבעיה שלנו הקפואיריסטים...

אנחנו מחצינים את הקפואירה כהתעמלות קרקע בזוגות, ואחר כך כשמגיעים אנשים חדשים או שאנחנו מספרים למישהו בשיכבר שאנחנו לומדים קפואירה אז ישר "וואי תעשה סלטה
" אצלנו יש פתרון מצויין למצבים כאלה, תגידו להם תן 5 שקל...אז או שאתם לא צריכים להתאמץ או שתרוויחו 5 שקל על כלום

למעלה