הורדה באחוזי שומן

TheCoon

New member
הורדה באחוזי שומן

אהלן חבר׳ה
אני מנסה להוריד באחוזי שומן אבל יצא מצב שהורדתי 4 קילו והשומן נשאר כמעט אותו דבר.
מה שעשיתי בגדול שה שהתחלתי לרוץ קצת ושניתי תפריט.
די ברור שמשהו פה שגוי ולכן אני מבקש את עזרתכם פה. תודה מראש

billc

New member
שאלה שטחית, קבל תשובה שיטחית

שלב אנארובי, תאכל יותר פרוטאין

אם אתה רציני, תעשה מחקר אמיתי, או שתביא יותר נתונים על הגוף שלך, ומה בדיוק אתה עושה
מה בדיוק אתה אוכל, כמה זמן אתה מתאמן באימון, כמה פעמים בשבוע
כמה אתה שוקל, מה הגובה שלך, מה מבנה הגוף שלך
מה אחוז השומן שלך כרגע

ואז אולי כמה מומחים פה יוכלו לתת לך טיפים (אני לא אחד מהם)

TheCoon

New member
תגובה

אני גובה 1.77 שוקל 67
3-4 פעמים בשבוע ריצה של 20-25 דקות
מבחינת אוכל זה די משתנה אבל בגדול אני לא נוגע במתוקים ויוצא שאני
אוכל בבוקר חביתה עם 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה ללא סוכר
גם כן בערב 2 פרוסות עם טונה/פסטרמה
צהריים זה לרוב פחממות כמו אורז פסטה (רגיל) עם בשר.

billc

New member
אחוז שומן, זה היחס השומן לכל הגוף שלך

זאת אומרת זה לא באמת קשור למשקל, אדם יכול לשקול מעל 100 קילו, ועדיין להיות עם אחוז שומן נמוך מאוד

לגוף יש הרבה חלקים, העיקריים הם : מים,שומן ושרירים הם שוקלים הכי הרבה
מים באחוזים יכול להיות 75% לתינוקות, ולרדת עד 40 אחוזים לאנשים מאוד מאוד שמנים, אותך זה לא צריך לעניין, רק להבין שלפעמים יש השפעה עקיפה על כל מיני מספרים ברגע נתון, אתה צריך לשתות הרבה .

אז בעיקר צריך להתייחס לשומן ושרירים,
זה שאתה רץ ואוכל מעט (יכול להיות שמבחינת קלוריות אתה במחסור, ולאורך זמן אתה תרד במשקל, לאו דווקא באחוז השומן
אם אתה רוצה אחוז שומן נמוך יותר, יש 2 דרכים, 1 להגדיל את השרירים 2 להוריד שומן מהגוף, במציאות אתה לא יכול לעשות רק אחד מהם בזמן נתון (אלא אם כן אתה עושה ניתוח להוצאת שומן)

מה זה אומר? גם אם תעשה הכל נכון , מבחינת שרירים ותזונה, גם אם תעלה במסת שרירים, עדיין יהיה לך יותר שומן בגוף (כי אתה צריך לאכול יותר, להיות במאזן קלורי חיובי בשביל להגדיל מסת שרירים)
אם אתה רוצה להוריד שומן מהגוף, גם אתה תעשה הכל נכון (מאזן קלורי שלילי, הרבה פרוטאין) עדיין תאבד שרירים בתהליך

אבל הנה הנקודה, אם אתה עושה הכל נכון, אז בשלב שאתה מגדיל שרירים, השומן בגוף שלך יעלה אבל מעט, (והאחוז השומן שלך אמור לרדת)
ואם תרצה להפטר משומן , ותעשה את זה נכון, גם אם תאבד שרירים, זה לא יהיה הרבה, ושוב האחוז שומן שלך ירד)

בקיצר תסתכל על עצמך בראי ותשאל את עצמך אם אתה מספיק חזק ויש לך מספיק שרירים, אם כן, תתרכז במה שאתה עושה כעת ותעבוד גם על שרירים ותתמקד על תזונה
אם אתה מרגיש בלי שום שרירים, קח פסק זמן מכל השטויות האלה, ותתרכז בהגדלת שרירים (גם על חשבון עלייה במשקל) ואחר כך תנסה להוריד משקל (בדרך הנכונה)

TheCoon

New member
תגובה

תודה על התגובה המושקעת
עכשיו לגבי שרירים אז אני אפילו לא צריך להסתכל במראה
אני יודע שאין לי
ואין לי גם כרגע אפשרות להגדיל את המסה כי אני בתקופה קצת לחוצה שאני חייב לחסוך כסף וכמו שאתה בטח יודע פיתוח גוף זה לא עסק זול.
אני כרגע במצב שאני שוקל מעט יחסית אבל האחוז שומן בגוף שלי גבוה.
אני בסך הכל מעוניין בשלב זה לעלות איזה קילו שתיים ולהוריד באחוז שומן ככה שאני יהיה עם בטן שטוחה וקצת מרובעת.

jonifilo

New member
אתה יכול להוריד יותר במשקל

אבל אם תעשה את זה תראה כמו ילד ניצול שואה.
מבלי לראות אותך לפי הנתונים היבשים ,סביר מאוד להניח שהמסת שריר שלך נמוכה מאוד.
לדעתי (אם תעלה תמונה שלך יהיה אפשר להמליץ יותר טוב) מה שאתה צריך עכשיו ,זה להעלות מסת שריר ז"א להעלות במשקל
תוך אימונים קשים ,אחרת אם תרד עוד במשקל תראה חולה.
כדאי להתייעץ עם תזונאי ומדריך חדר כושר לבניית תוכנית.

למעלה