הוראת עברית ביפן

Simbbam

New member
הוראת עברית ביפן

אהלן חברים.

תהיתי לעצמי היום - האם יש דרישה ביפן למורים לעברית?
האם קיימת תכנית ללימודי מזרח תיכון שכוללת גם לימודי עברית, כמו שאצלנו יש לימודי מזרח אסיה שכוללים לימוד יפנית?
האם הקהילות הנוצריות שתומכות בישראל מעסיקות מורים לעברית? כי חלקם יודעים עברית, וממה שזכור לי מהביקור בבית שלום בקיוטו, נאמר לי שגם חלק מהילדים שם לומדים עברית, ולא רק בישראל.

לא שאני אארוז מחר ואסע ללמד עברית ביפן, אבל הייתי רוצה לדעת אם זה קיים בכלל ואם יש אנשים שעושים את זה.
פתאום נזכרתי שכשקראתי בספר של שפרה הורן, היא סיפרה שם שזה מה שהיא עשתה. אבל היא לימדה עברית מטעם שגרירות ישראל בטוקיו, אם אני לא טועה...
למה לשפרה הורן מגיע ולי לא?

עד כאן להיום, שתפו אותי בידע שלכם.
יום נעים וערב קריר שיהיה לנו

מתן.

herouth

New member
אוי, אל תסמוך על שפרה הורן בשום דבר.

יש סיכוי שבפועל כל מה שהיא עשתה זה לדבר בעברית עם ילדים של ישראלים שלא ישכחו לדבר, או משהו כזה. הספר שלה הוא לא סימוכין לכלום.

בכל מקרה הבא בחשבון שגם אם נדרשים שם מספר מורים, השוק כנראה רווי מאוד, בניגוד לשוק המורים לאנגלית. כלומר - ביקוש נמוך, היצע גבוה, ולכן בטח כל מי שמקבלים שם הוא מומחה להקניית השפה, עם תואר שני מינימום, ושאר דרישות שצצות בשוק רווי.

herouth

New member
הפוך - רווי בגלל שיש מעט.

כלומר, יש יותר אנשים שרוצים לעבוד בזה מאנשים שצריכים שתעבוד בזה.

Manty

New member
חברה שלי פה

מלמדת ילדי ישראלים ועושה כסף לא רע בכלל..
חוץ מזה שיש בטוקיו גם סנדי סקול ישראל, כשאמנם הלימודים לילדים (גן עד חטיבה נדמה לי) נעשים באנגלית, אך מלמדים על ישראל ונדמה לי שיש שם גם שיעורי עברית.
כפי שחרות כתבה, השוק פה לא משו אבל לפחות אפשר לקחת לא מעט על כל שיעור בגלל זאת

semuelf

New member
אני צריך לדבר איתך

אנחנו מנסים למצוא תעסוקה לאישתי, (אחרי שהילדה תכנס לגן בחודש הבא) ובתור מרפאה בעיסוק, אני חושב שהיא יושבת על מכרה זהב פה.
(ראי ההודעה שלי לפני כמה ימים על התרבות היפנית ובעיות חושיות / קשב וריכוז)
אני חושב שבכל משפחה של ישראלי פה, בערך חצי מהילדים צריכים לעבור אצלה.
אני צריך למצוא את המשפחות הללו, ולשכנע את ההורים בקיום הבעיה.
(כי רוב הבעיות הללו הם תורשתיות, וזה בעצם להסביר להורה שיש לו בעיה, ושאפשר לטפל בזה אם מתחילים מוקדם)

(פעם אבא של מטופל של אישתי הגיע לאסוף את הילד שלו מוקדם, וצפה בסוף הטיפול. ראה את המשימה שהילד שלו עושה, ואמר "אבל זה קשה מאוד!". אה, עכשיו אנחנו יודעים מאיפה הילד ירש את הבעיות שלו...)

בקיצור, אנחנו מחפשים ילדים של ישראלים עם בעיות קשב וריכוז.

Manty

New member
אבל אתה יותר קרוב לקלחת ממני, לא?

ואתה גם יודע באיזו חברה מדובר (זו הגרה באותה שכונה כמו שלך).
אני אשאל אותה היום אם יש לה רעיונות..
נראה לי שדווקא דרך חבד ועם קשרים (שלצערי, אם כי מבחירתי (
) אין לי) עם השגרירות, היא תוכל להגיע להרבה משפחות פה..
אתה מכיר את הסנדי סקול המדובר? רוצה שאני אברר עבורך עם מי צריך לדבר שם?
היה פעם אירגון בשם אנ"י של נשים ישראליות ביפן.. לא יודעת אם זה עדיין קיים, אבל שווה לברר.
בפייסבוק ניסיתם לפרסם את עצמכם?

איך האנגלית שלה? אולי שווה גם לנסות להגיע לשוק הזרים פה. בטח שלא חסר מהם..

בהצלחה בכל מקרה

semuelf

New member
אני?

ישראלים-עם-ילדים לא מגיעים לחב"ד.
באופן כללי יש לנו מעט אנשים, (לא מגיעים למניין בלי תיירים) והמשפחה שלי והרצל הם הישראלים הקבועים היחידים.
אבל אם את אומרת שאני מכיר את החברה שלך, אז אני יודע מי היא. אם כי לא ידעתי שהיא מעבירה שיעורים.

אני מכיר את הסנדי-סקול הנקרא "עץ חיים", (או משהו כזה) שהוא מקושר לחב"ד. (אך לא שייך להם) ל-JCC אמור להיות משהו משלהם.
עדיין לא התחלנו לפרסם. אנחנו גם לא מעוניינים ביותר מדי ילדים - 5 זה מספיק. (כשאישתי עבדה במשרה מלאה בישראל היא טיפלה ב-40. אבל פה אנחנו רוצים להשאיר לה זמן לדברים אחרים, כמו להתחיל ללמוד יפנית) אז מספר המקומות מוגבל...

semuelf

New member
בסנדי סקול עץ חיים

הם "מלמדים" עברית, אבל זה לא רציני.
ילד שהיה שם לא ידע עברית יותר מה שאני יודע ערבית. (ואני לא)

למעלה