הוראת אנגלית/עברית באירופה

Hermione1382

New member
הוראת אנגלית/עברית באירופה

ערב שישי נאה לכולם, רציתי לשאול האם מישהו מכיר אתר בו ניתן לחפש עבודה כמורה לאנגלית או מורה לעברית באחת מארצות אירופה (עדיפות להולנד, בלגיה, ספרד, צ'כיה, הונגריה או בריטניה (מן הסתם עברית בלבד כי מורה ישראלי לאנגלית לא נראה לי שיש לו סיכוי שם :)). יש לי תעודת הוראה באנגלית ותואר באנגלית מהאוניברסיטה העברית בירושלים - אני מקווה שזה בכלל קביל באירופה. שנית האם ניתן לקבל מקלט באחת מהמדינות באירופה המשתייכות לזרם הפרוטסטנטי מבחינה דתית במידה והתנצרתי? (שמעתי שעלולים לבטל לי את האזרחות הישאלית על המרת הדת והייתי רוהצ לדעת מה אני יכול לעשות במקרה כזה)? תודה רבה לכם מראש :), עידן

forglemmigej

New member
באמת מואהההההה

מורים לאנגלית לא חסרים באוירופה. מורים לעברית אולי תשאל במשרד החינוך או הסוכנות? בקשר לשאלה השניה יש נוצרים בישראל למיטב ידיעתי, ולא נראה לי שרודפים אותם. בכדי להגדיר פליט מדיני אתה צריך להוכיח שחייך בסכנה במדינה בה אתה מתגורר ונאלצת לברוח מה שלא יתקבל באף מדינה באוירופה. אבל כמו שאמר מיקי גבע:אני יכול לנסות

Hermione1382

New member
נכון שיש נוצרים

אבל קראתי כתבה על יהודים שהתנצרו ונשללה מהם האזרחות הישראלית, לכן תמהתי :) שלא נדבר על זה שחיי נתונים בסכנה כל יום: עשן הסיגריות בכל מקום, נהיגה מטורפת של 90% מנהגי ישראל והרשימה עוד ארוכה :).

noa scotland

New member
באירופה חייך יהיו בסכנה גדולה יותר

כאן יש סכנת מוות: אחרי קצב החיים הרצחני בארץ, אתה עלול למות... משעמום.

Nobilis

New member
לא רוצה להרוס לך את התיאוריה...

אזרח ישראלי יכול להמיר את דתו, ואזרחותו תישאר כשהייתה. יהודי שאינו אזרח ישראלי, ושהמיר את דתו מרצון, אינו זכאי עוד לעלייה על פי חוק השבות. מקלט לא תקבל. נסה למצוא דרכים קצת יותר הגיוניות להגר, אם זה באמת מה שאתה רוצה. ואגב - תוחלת החיים בישראל היא בין הגבוהות בעולם המערבי. אני בספק רב לגבי סכנת החיים בה אתה שרוי.

berlinale

New member
ומכיוון שיש לך דגל הגאווה על החתימה

אשמח להפנות אותך לכמה דברים נחמדים שאומרת הדת החדשה שלך על הומוסקסואליות. תגיד, לא עדיף להגר ביושר? ואיך זה שיש אנשים בישראל שיש להם תואר ראשון ותעודת הוראה אבל לא יודעים דברים בסיסיים על הדמוקרטיה הישראלית? מה היית אומר לתלמידים שלך?

Hermione1382

New member
כי היהדות ממש אבל ממש

חולה מתה אוהבת הומוסקסואלים... השנאה להומוסקסואלים הגיעה לנצרות והאיסלאם מהיהדות כך שזה לא משנה באיזו דת אתה...

Woking

New member
אני מנחש

שאתה רוצה להמיר את דתך מסיבות מצפוניות, ולא מסיבות תועלתיות. אז באופן כללי ביותר החוק הבן-לאומי אוסר על פעולה שתביא לכך שאדם יהפוך לחסר אזרחות. כל העניין כמובן מופרך לחלוטין, אבל גם אם מדינת ישראל תחליט לשלול את אזרחותך מסיבה כזו או אחרת, לא תהיה להם אפשרות כל עוד אין לך אזרחות נוספת, ואם יש לך אזרחות נוספת, אז מה הבעיה? מעבר לזה, אם באמת ישללו לך את האזרחות (או אפילו ינסו) בגלל דתך, אז בהחלט יש אפשרות שתוכל לקבל מקלט מדיני, אבל שוב כל העניין הוא כל-כך מופרך שאני לא יודע למה אני מתייחס אליו ברצינות.

Hermione1382

New member
לכל התמהים...

להמיר את דתי כבר המרתי רק לא עדכנתי את הגורמים הממשלתיים כי זה לא ענינם וגם כי אני יודע שתכל'ס יפול אותי במקומו תעבודה וכד' אפילו שלא צריכים (אבל מה לעשו תאם אני אלך עם צלב לבית הספר יבואו ההורים וידרשו לפטרני ואת זה גם אמרה לי מפקחת על הוראת האנגלית במשרד החינוך... זה לא קשור לתואר ותעודת הוראה אם אני יודע משהו או לא יודע משהו על האזרחות הישראלית... קראתי משהו בעיתון על יהודים משיחיים ונוצרים בישראל בעבר ותגובת שר הפנים היתה שלא יהיה כדבר הזה יהודי שמאמין בישוע וכד' מזה הסקתי שייתכן כי לא יתלהבו מהעובדה שהמרתי את דתי בתור אזרח ממוצא יהודי... יש הרבה דברים שאנחנו לא יודע והייתי אורמ לתלמידים שלי ללכת ולבדוק באינטרנט או או לחקור בספריה כמו שאני הייתי עושה אם לא הייתי בטוח. זה לא שבתעודת הוראה מלמדים אותנו משהו על זה ואני לא חושב שהעובדה שלא ידעתי משהו קטן על החוקים בישראל עושה אותי למורה פחות טוב...(אף על פי שמורה לאזרחות קצתעצוב אם לא היה יודע דברים אלו...אבל אני בכלל מורה לאנגלית ואפילו את התואר שלי עשיתי לא בשפה העברית או בתרבות עברית...) ולהגר ביושר זה דיי התכנון שלי... אז לא הבנתי למה הכוונה... אשמח אם תסביר לי berlinale.... הסכנת חיים היתה בציניות חמודים :) צ-י-נ-י-ו-ת (יש מילון...)

Woking

New member
טוב אז לעניין עצמו

לגבי בריטניה, התואר תקף, אבל יש הסמכה למורים. תתחיל את החיפוש כאן: http://www.teachernet.gov.uk/professionaldevelopment/careers/becomingateacher/ . בבריטניה יש ביקוש למורים, ולמרות שלא יתנו לך ללמד ספרות אנגלית, אם השפה שלך שוטפת, אני לא רואה סיבה שלא תוכל ללמד כיתות נמוכות. כדאי לך לבדוק אם אתה יכול להתקבל למסלול ההגירה HSMP: http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/en/homepage/schemes_and_programmes/hsmp.html

stevie1

New member
ווקינג

התואר לא בהכרח תקף, כל אונ' תבקש בדיקה שלו ע"י NARIC (או אמורה, לפחות) לפני קבלה לקורס PGCE או כל קורס אחר שלוקח בחשבון תואר קודם.

Woking

New member
יש דבר כזה

אבל אם האוניברסיטה העברית לא מוכרת בבריטניה אז זאת באמת בעיה.

למעלה