הוראה מתקנת

גילה ב

New member
הוראה מתקנת

שאלה שאולי קצת מוזרה . הרבה מילדי הפורום הנ"ל מקבלים הוראה מתקנת בשעות בית הספר או אחרי שעות בית הספר.

יוניא

New member
גילה שלום

הבת שלי שלא מאובחנת ונחשבת תלמידה טובה (כיתה ה´) שמתי לב שיש לה בעיה בחשבון עשינו איבחון פרטי (בניצן)אבל רק בחשבון התברר שיש דיסקלקוליה קלה הביה"ס לא מוכן לתת לה הוראה מתקנת אז "הברון רוטשילד" ממן אבל הבן שלי שלומד בביה"ס אחר כבר מקבל כמעט הכל מביה"ס הוא מאובחן כבר קרוב ל-3 שנים כ-ADHHHHD אמנם בתקופה האחרונה הוא נהיה פחות ופחות H פשוט מותק של ילד יוני

גילה ב

New member
יוני אני מחדדת את השאלה

האם ההוראה המתקנת נעשת בשעות הלימוד בביה"ס או אחרי שעות הלימודים. לא על חשבון מי.

דליה.ד

New member
הוראה מתקנת ../images/Emo63.gif

גילה שלום! הוראה מתקנת תינתן ע"ח שעות בית הספר אם בית הספר מקבל את ההמלצה לתת לילד שעות כאלה. בדרך כלל יוציאו את הילד משיעורי אמנות, חינוך גופני וכו´. אבל בהחלט ניתן לתת הוראה מתקנת בשעות אחר הצהריים על חשבון הברון... על ידי מורה לחינוך מיוחד. אם בידייך אבחון המראה שהילד זקוק להורקאה מתקנת עליך ללכת ליועצת ולדרוש שהילד יקבל זאת במסגרת בית הספר, כל בי"ס מקבל הקצאת שעות ממשרד החינוך לצורך זה. הבעיה היא שעכשיו אמצע השנה וכל השעות כבר חולקו לבטח. מה שצריך לברר אולי ניתן ל"הוריד" מילד אחר שכבר "עלה על הסוס" או להקצות את השעות אחרת. בגן של בני קיבלו 2 שעות גננת שיח, בני ועוד ילד קיבלו את השעות. עכשיו "גילו" עוד ילד בגן שצריך גננת שיח. ביקשו ממני לוותר לטובת הילד הזה. אני לא הסכמתי, כי כמה שאני חסידת אומות העולם עדיין בני בא לפני כולם.... אז מה שהם עשו זה: במשך שעתיים הגננת תקבל 3 ילדים. הורידו מזה קצת ומזה קצת ויצרו זמן לילד השלישי. מה שרציתי לומר הוא שאפשר לעשות "קומבינות" גם באמצע השנה! בהצלחה! מדליה.

יוניא

New member
גילה שלום אצלנו הוראה מתקנת

נעשית ע"ח הלימודים הבן שלי מגיע למורה גם שלא בשעות שלו כי כייף לו שם וזה באישור המחנכת והמורה להוראה מתקנת בנוסף אנחנו מקבלים מהעיריה ע"ח ביה"ס טיפולים משלימים אחה"צ בההשתתפות סימלית של ההורים הורים שלא מוכנים או לא יכולים להשקיע זמן אחה"צ הילד מקבל זאת בשעות הלימודים ע"ח ביה"ס או הגן שנה שעברה שהיו לנו הרבה טיפולים משלימים גם מהכיס גם מהקופה וגם ממשכ"ל אז אישתי ביקשה שחלק יהיו ע"ח הלימודים ואחרי מאבקים אישרו זאת (פשוט ילד נשר כי ההורים שלו התנגדו) יוני

זהבה נ

New member
גילה שלום, הוראה מתקנת זה מושג של

סוג עזרה שניתך על ידי מורה שבהכשרתה היא מורה לחנוך מיוחד. מאוד תלוי לפי מה נקבע שהתלמיד יקבל הוראה מתקנת, כי זה יכול להנתן בשלושה מקומות: 1 על ידי שעות שילוב בבית הספר הרגיל בקבוצה עם עוד תלמידים בשעות הלימודים בבית הספר. 2 על ידי (תלוי בישוב) מרכז למידה של ראשות מקומית ואז אפשר גם אחר הצהריים(לעיתים ההורים משתתפים סימלית בתשלום). 3 או על ידי ההורים באופן פרטי. חשוב שאת בתור אמא תדאגי שיהיה שיתוף פעולה בין המורה בכיתה והמורה להוראה המתקנת, ואל חשוב היכן הוא יקבל את ההוראה המתקנת. עוד חשוב לך לדעת כמה שעות מגיעות לו כי זה תלוי באיזה עדיפות הוא נמצא זכאי א´ אז מגיע לו עד 6 שעות שבועיות עדיפות ב´ עד מקסימום 3 שעות שבועיות. בהצלחה זהבה - פורום זכויות הורים בתפוז

גילה שלום

הילד שלי בכיתה ב´ ומקבל הוראה מתקנת בשעות בית הספר, על חשבון בית הספר וכל העזרה דרך בית הספר. את פשוט צריכה לבקש, זה מגיע לילד. בהצלחה פזית

למעלה