הוראה מתקנת

• פותח הנושא MIRA7
  • פורסם בתאריך

MIRA7

New member
הוראה מתקנת

לפני שבוע בערך רשמתי הודעה לגבי בני בן 8.5 שלוקה בהפרעות קשב ולקות למידה ומסרב ללמוד. אינו יודע לקרוא וקושי גם בכתיבה.
התייעצתי בפורום אייך לעודד את הילד שאין לו מוטיבציה בכלל ללמידה וכיצד לגרום לו לשתף פעולה.
היינו אצל המורה להוראה מתקנת כבר פעם שניה , בפעם הראשונה הצגתי אותה כחברה וזרקתי באויר שעוזרת לילדים ללמוד לקרוא ולכתוב.
אתמול הגענו ועד הדקה ה- 90 לא אמרתי לאן הולכים בכדי שלא יסרב להיכנס, הוא זיהה כבר את המקום ושאל אם הולכים "לחברה" שלי. אצלה הסברנו לו ביחד מה מטרת בואנו והתחיל לצעוק ולדבר בקול רם ולהשתולל שם ולקלל, וחבל על הזמן איזו התנהגות. (היה ללא טיפול תרופתי). בד"כ שאין בי"ס הוא ללא טיפול.
ברגע שמדברים על ללמוד הוא באנטי- סירוב מוחלט.אמרתי לה שתעזוב את הדפים ותנסה לייצר עמו קשר דרך משחק זה גם מה שסיכמנו בינינו מהפעם הראשונה, וזה מה שנעשה.
שאלתי היא מדוע לילד יש כזו סרבנות ללמידה, מדוע אינו מוכן להתמודד עם הקושי הזה? והאם אצליח להגיע עמו ללמידה עם המורה תוך כדי רכישת אמון שנעשה ע"י משחק ומצד שני אין לי כסף מיותר לשלם לרכישת אמון ולא ישר ללמידה.

אשמח לתגובות
מירה

הוראה מתקנת - ילד עם ADHD

שלום לך מירה,

ילדים הלוקים בהפרעת קשב מתקשים "לאסוף" את עצמם ללמידה וחשים תסכול עצום. סביר להניח שזה מה שקורה גם לבנך ולכן הוא מנסה להימנע מאי-נוחות זו. אם הוא מטופל תרופתית, חשוב שיהיה תחת השפעתה בעת השיעור, בדיוק כפי שאת נוהגת עמו בביה"ס. ללא התרופה יתקשה להתרכז ולא ישתף פעולה ולא תתבצע למידה של ממש.

MIRA7

New member
העניין הוא שבמהלך

החופש מסרב ליטול טיפול תרופתי , יודע אין בי"ס אני לא לוקח למרות שהסברתי לו הרבה פעמים שההתנהגות שלו קשה ולי קשה מאד להתמודד עמו כשהוא ללא טיפול.
אני צריכה לחפש דרך אייך בימים שהולכים למורה הוא יטול את הטיפול.

טלי נצר

New member
אני מאוד מאמינה שצריך להגיד לילד את האמת

לנסות ליצור קשר על בסיס שיקרי לא יעזור ליצר אמון ואף יכול פגוע בו.

אני מניחה שהבן שלך סובל מזה שקשה לו לקרוא ולכתוב
הוא רואה את חבריו מתקדמים והוא נשאר מאחור
סביר להניח שבשלב זה הוא כבר מלא תיסכולים, למוד כשלונות ורואה את עצמו כטיפש ועוד כל מני דברים חיוביים שכאלה.

תניחי שהוא רוצה להצליח - זה בדרך כלל נכון

תנסי לבוא אליו בגישה חיובית
להסביר לו למה יש לו קשיים (אתה לא טיפש יש לך חיווט שונה במוח)
ולהסביר לו למה בעזרת מורה כזו הוא יכול להצליח איפה שבעבר הוא נכשל

נכון שזה לו קל. וזה מאוד באסה. אבל זה מה יש
תראי לו שאת יודעת שהוא יכול להצליח
תתמכי בו בקשיים ותחגגי כל התקדמות (אפילו הכי קטנה).

שיהיה המון בהצלחה
~מעוד אמא שמלווה ילד עם לקויות

תגובה ל"הוראה מתקנת"

כל הכבוד לך על ההתמדה והנחישות. מאוד חשוב לך שעולם הלמידה לא ייסגר בפני בנך ואת מוכנה

לעשות מאמצי-על לשם כך. כמו כן משמח שהגעתם למורה להוראה מתקנת ושהתהליך החל. אולי הוא לא התחיל

ברגל ימין, אך אתם כבר שם.

אני רוצה לומר משהו על ההבחנה בין "רכישת אמון" לבין "למידה". ילדים עם אתגרי קשב וריכוז ולקויות למידה

זקוקים לתמיכה רבה כדי שיוכלו לעשות תהליך של הוראה מתקנת.

חלק ניכר מהקשיים שלהם בלמידה נובעים מדימוי עצמי נמוך ונטייה לוותר מראש בשל כישלונות

העבר.

לכן ניתן לומר שתהליך בניית האמון הוא לא רק השלב הראשוני, אלא הוא בפני עצמו תהליך מרפא חשוב ביותר שילווה

אותו בהמשך הלמידה עם המורה, ונקווה שישפיע בהמשך גם על גישתו ללמידה בבית הספר.

אני מציע שתקבעו פגישה עם המורה להוראה מתקנת ושהיא תסביר לכם ההורים איך היא מתכוונת לעבוד

עם הבן, ותנחה אתכם לגבי התהליכים בבית שיתמכו בכך.

בנוסף, אני מצטרף לעצה לגבי נטילת הרטלין בזמן השיעורים. חשוב מאוד לתת לילד את התנאים הטובים ביותר

להפיק את המיטב מהשיעורים.

הרמוניה

New member
הוראה מתקנת ורוטלין

גם הבן שלי-בן שמונה הולך למורה והוראה מתקנת.
אני נותנת מנה נוספת של ריטלין לכבוד השיעור....
בהתחלה הוא לא רצה ועשינו נסיון-בשיתוף פעולה שלו שלי ושל המורה
להיות בשיעור בלי.
בסוף דיברנו שלושתינו והיה ברור שכשהוא ללא ריטלין
חבל על הכסף, הזמן, והאנרגיות.....
היום הוא משתף עם זה פעולה יחסית בקלות
למרות שהוא באמת שונא את הריטלין....
אולךי גם הבן שלך יכול להרוויח מניסוי כזה?
שיאפשר לו עצמו לראות כמה הוא מצליח םע וכמה בלי
(אגב אצל הילד שלי היה שינוי דרמטי גם בשיעורי שחיה
בייחוד מבחינת המוטיבציה והיכולת לאסוף את עצמו ולהקשיב ולקלוט מה מסבירים לו...)
הרמוניה

MIRA7

New member
היי

האמת שכרגע בגלל החופש לא נוטל טיפול, אחר כך כבר יהיה עם טיפול כמובן זו לא הבעיה. הבעיה העיקרית למעשה שיתוף פעולה והבנה שיכול להצליח ועכשיו מתחיל להתמודד עם הקושי הזה.
שוחחתי עם המורה ועכשיו בימים הללו הסברתי שביום כך וכך מתקיים שעור והוא לומד וסיכמנו על מתנה שיקבל לאחר שנראה שהתקדם (זו גם המלצת המורה) בינתיים הסכים היום התקיים שעור ונקווה לטוב.
מה שבטוח אני לא מוותרת ואלך על זה עד הסוף.

למעלה