הוקל לי

שימי120

New member
הוקל לי

בס"ד היצירה המושלמת של זוגיות מתפתחת, מתחברת רק כשכל הקווים מצטלבים לקו אחד. לא סוד הוא, שדבר זה- הוא המצב אליו כל נפש בהמית משתוקקת. חיבור מושלם, בו נימי-הנימים של תחתית הנפש הנעלמת, מתגלית במלוא עוצמתה. הרצון לגעת, לחוש ולשכתב תחושה זו, היא עצומה וכמו כך הינה בלתי אפשרית. לא המרחק הוא המונע מלמששה, אלא העילום שבה- רוח היא, נפש היא. כל בן אנוש מתאווה להתחברות טוטאלית, ומדויקת שכזו. אך מחסום ברזל מונע בעדו. אם אין אנו יכולים להבין ולחוש חיבור שכזה, היאך נדע לחפשו ולבסוף גם למוצאו. חוסר האונים המתפתח בתוכנו, מעיק עד למאוד. הנפש והלב רוצים אך המוח אינו יכול לבצע. רבים ימים שפכתי דמעה לפני אלוקיי. חלמתי, ובליבי משאלה פשוט לקבל תשובה. בדרכים כשהלכתי, חלמתי בהקיץ אולי הברקה תציץ. ובסוף, בסוף הבנתי. אין כוח נפשי, רגשי, שיכול לתאר ולהבין מה תהיה התחושה כשזה יקרה. מה תהיה ההרגשה כשזה יבוא. הניסיונות לדמיין הינם ריק, תוהו והבל. האמונה שבורא עולם מכוון את דרכי מלמעלה, כאילו הייתי בובות מריונטה מחזקת את רוחי בקרבי, הוא- אשר כבודו רוח ממללה ונפשו מעל למציאות החומר והזמן. הוא, ורק הוא יכול לחפש ולבסוף גם למצוא- יצירה מושלמת של זוגיות מתפתחת. ועכשיו, ממש ברגע זה. הוקל לי. כל הזכויות שמרות. אסור בהעתקה.

Corall

New member
יום אחד

זה יקרה, בלי שנרגיש משהו ישתנה. משהו ירגע בנו, משהו יגע בנו. ולא יהיה ממה לחשוש. וזה יבוא, כמו קו חרוט על כף יד זה יבוא בטוח בעצמו כאילו היה שם תמיד וחיכה שנבחין בו...`` (ריטה) יפה מאוד /tapuzforum/images/emo127.gif .

חושבת25

New member
קורל

מעניין גם אני מיד לאחר שקראתי את דבריו התחיל להתנגן לי בראש ``וזה יבוא אתה תראה..``בוקר טוב ישראל ויום נפלא לכולם.

יאיר 29

New member
אכן

אכן בלא אמונה אין לנו סיכוי ורק האמונה היא הנותנת לנו כח להיות בטוחים בהחלטותינו ואז יבוא החיבור האמיתי

Corall

New member
חושבת25

אולי זאת טפלתיה.. (השגיאה במקור) /tapuzforum/images/emo8.gif

שימי120

New member
בת-קול

בס"ד היא לחשה לי "מזל שלך" לא הבנתי, אך המשכתי. כאבתי כי נפצעתי אבל לא נכנעתי. היא לחשה לי "הניסיון שלך" הקשבתי, קצת כעסתי. לא ביקשתי, אז למה קיבלתי. ומי אמר שאני מסוגל לזה. היא לחשה לי "הגלגל מסתובב" כרגע הוא הפוך ולא לטובתי. מה התועלת בשבילי. קצר-רוח אנוכי. היא לחשה לי "לטובתך שלך" התאפקתי לא לצעוק. את טובתי אני יודע. את טובתי האמיתית, אני רוצה ועכשיו. היא לחשה לי "הזכיות הן שלך" לא רוצה זכויות- אמרתי. רוצה חיים טובים. גם אם אהיה בע"ח. היא צעקה עלי: זהו "המזל שלך" זהו "הניסיון שלך" בסוף "הגלגל מסתובב" זה "לטובתך שלך" והזכויות היא- רעמה "הזכויות שלך" נכנסתי להלם. לא רגיל הייתי בצעקות. התלמדתי בלחישות. הרעמות קצת הפחידו. אבל בפנים עמוק גם קצת זעזעו. השאננות, ההתבטלות, הקור רוח לאמונה פשטנית ותמימה מנעה ממני ועצרה בעדי ומלדלג על הכאב והצער. משהו נפתח בי, משהו נרפה בתוכי ואולי התעורר לאמונה פשטנית ותמימה. תודה לך בת-קול שלחשת. אבל תודה לך עוד יותר שצעקת. הערת אותי, לחיים חדשים.

קליט

New member
יפה !

אם כי בעיני -יצירה יפה היא מתי - שאתה נסחף בפשטות ובפירוט התיאור, ולא שאתה אמור להתאמץ ולאתר מה התכוון המשורר. בעיני עוצמתה ויופיה של יצירה נמדדת בכך - שהיא מובנת סוחפת ומרתקת בתיאורה הקולח והבהיר, ואתה קורה אותו בשקיקה - ובסיומה אתה נושם לרווחה ואומר וואאההוו . . . . איזה תיאור מדהים !! מסתבר שהיצירות שלך הן יותר למשכילים בעם. אולי דברי אלה יועילו לכבודו . יישר כוחך ! בהצלחה !

קליט

New member
יש אפשרות שהיצירה תהיה גם מובנת

וגם מיוחדת ? בשביל מה היצירות המעורפלות הללו ?

קליט

New member
``בת קול`` יותר מובנת

כתבתי את דברי בעקבות ``הוקל לי``. אולי תוסיף בהירות ופשטות . יש כאן פיספוס של מסר ברור וקולע .

שימי120

New member
אני מרגיש שזה חייב להיות ככה

בס"ד הרי הדבר הזה שנקרא "התאמה" זה דבר מאוד ערפילי מאוד לא ברור. מרגישים אותו אבל מאוד קשה לכתוב אותו- כמו שכתוב. אם אני אוריד את המושג הזה זה יפחית מכוחו וממעמדו. אני מרשה לך לעשות על הקטע הזה קאבר.

קליט

New member
חבל שמתפספס כאן ההבנה הברורה מה

בדיוק רצית לומר . רוב הגדול של הקוראים כאן -לא הבינו את מה שרצית לומר . בעיני, אם שיר אינו ברור דיו - אז בשביל מה השיר ?? הרי יכולת להגיד זאת בעברית צחה וברורה !! . . . זה מה שאני הקטן חושב, ואין לי מושג בספרות . בכל אופן יש לך כישרון אדיר ! בהצלחה רבה !

למעלה