הוצאת קיטור #2

מירבb

New member
הוצאת קיטור #2

שוב סליחה, אבל מרגישה שחייבת לשתף מישהי שתבין אותי לפני שאשתגע.
ביום שישי עברתי שאיבה, נשארתי די הרבה בהתאוששות (רציתי ללכת, אבל לא נתנו לי וגם קיבלתי 2 עירויים של נוזלים). ממש כאב לי ללכת, היה לי לחץ בכל אזור הבטן וכשנסעתי הביתה, כל באמפר ממש הכאיב.
ביום ראשון בשעה טובה הייתה ההחזרה שנאמר לנו שרצוי לנוח אחריה. חמותי וחמי החליטו שהם רוצים לבקר, היו להם סידורים אחרים באזור המרכז, אז ככה, על הדרך. לא רציתי לבאס את בעלי בגלל שהוא כבר לא ראה אותם חודש, מראש הכנו אותם שהבית קצת מבולגן ושבגלל שאני במנוחה אז אני לא יכולה להכין להם משהו, אז שנזמין משהו.
בקיצור... הם הגיעו. עוד לפני שהתיישבו, מה קורה, צריך סיוד, צריך לסדר את המנורה, צריך לסדר איזה סדק שיש לנו בקיר
ביקורת, ביקורת, ביקורת. והם יודעים שלא היה לנו זמן לכלום עם כל הזריקות ומה שעבר עלינו שהיה לא פשוט בכלל.
הם לא רצו להזמין כלום למרות שהיו מורעבים והבראוניז שקנינו? "לא נפלתי מהם" ולא נגעה בהם. החלווה? "לא טעימה". מזל שביקשתי מאח שלי שיביא עוגה ממש לפני שהם הגיעו.
זה עוד מילא... התעניינו בי בקטנה. החמות: "אוי, אני מקווה שזה יצליח בפעם הראשונה" החם למשמע שאני צריכה לקחת עכשיו חודש כדורים: "אוי, איזה סיפור". כן, תודה על העידוד.
הם היו ארבע שעות ביודעם שאני צריכה להיות במנוחה. מילא אם זה היה בדיבור איתנו. אבא שלו די מהר נרדם על הספה. אמא שלו ניהלה שיחה של חצי שעה בטלפון כשהיא יושבת לידי. ואחר כך שיחה בת שעה (!) בחדר ליד.
כשהם הלכו, אמא שלו ראתה מה קורה במטבח ואמרה לי: "אתם צריכים לקנות מדיח כלים".

בעלי כמובן מגן על ההורים שלו בחירוף נפש, למרות שהוא מסכים על חוסר הנימוס עם שיחות הטלפון וזה שהם נשארו יותר מדי בידיעה שכואב לי ואני צריכה לנוח. רבנו מלא ואני מקווה שזה לא השפיע על הצלחת הטיפול בצורה כלשהי

בשבת אנחנו אמורים ללכת אליהם :( יום וחצי. גם עם הגיסה של בעלי שפעם כשישבנו בארוחה משפחתית, ממש במקרה ישבתי ליד התינוק שלה. היא הקימה אותי ואמרה ש:"איך יווצר מצב שהסבתא לא תשב ליד הנכד שלה?" והחמה דפקה לי פרצוף נעלב. קמתי עם הצלחת שלי והכל, די מושפלת. ואל תגידו שהיא רואה אותו פעם ב... ואז אפשר להבין. הם גרים ממש קרוב והם אצלה כמה פעמים בשבוע.
ומה שיותר גרוע, זה שעכשיו הם יודעים שעברנו הפריה חוץ גופית ובכלל אני מפחדת שיהיה שם מתח באוויר.

מה דעתכן? מה כדאי לי לעשות? לוותר על השבת הזו?
סליחה על החפירה ותודה

טוליתי

New member
אני לא אומר לך אם לוותר על השבת אצלם

רק אציע לך נקודת ראות קצת שונה, שאוליי תקל על ההרגשה
.
גם אני לא אוהבת כשמעירים לי על מה שצריך בבית, ואני יכולה להזדהות איתך לגמרי. בדברים האחרים שכתבת, בואי נראה מה היו האופציות.
חמותך וחמיך חושבים שטיפול פוריות "זה סיפור" ורוצים שזה יצליח בפעם הראשונה. כיף לך!!!!!!!!!!!!!!!!!! חמותי חושבת ש"לא נורא...כולם עושים היום טיפולים" חמי בכלל לא מדבר. האמיני לי שאת רוצה שיהיו אמפטיים לסבל שלך ולא אדישים.
לא אכלו מהכיבוד? - שלא יאכלו!
מדברת בטלפון - יותר טוב מחמות לך על זריקה שקיבלו כי הגב נתפס
.... אם אני הייתי מקטרת על כל זריקה שאני לוקחת... או חמות ששואלת אותך את השאלות הכי לא נכונות שיש (אז איפה את מזריקה? - ) או שנכנסות לך לוורידים.
מוזמנת ארוחה משפחתית - מצוין. ככה לא תצטרכי לבשל
. כיף להיות מוזמנים ורצויים. נכדים זה נקודת חולשה של כולם, גם הילדי שלך יהיו כאלה.
אני לא אומרת שאין לך על מה לקטר. ממה שכתבת, ברור שאת מאוכזבת מהם, ומותר לך להתאכזב, רק האמיני שלפעמים כשמשנים את כיוון הראייה - הכול נראה פחות נורא... ואם חמותך הביאה לך מתנה שאת כל כך אוהבת - זו כבר סיבה טובה לסלוח לה
.
&nbsp

בלונד23

New member
אויש...

מצבך, אבל, לא נוראי. יש חמיות הרבה יותר גרועות. לגבי החם, עדיף שיירדם לך על הספה מאשר שיתחיל לשאול שאלות

כמו שטוליתי כתבה, זה מצוין שהם רואים בטיפול שלך סיפור ושהם לא מזלזלים באנרגיה שאת משקיעה.
אבל מה שהיא היתה צריכה לעשות בלי ספק זה ללכת למטבח ובמקום להגיד לך לקנות מדיח, לעשות את הכלים!

אצלי, כשאמי או חמותי באות לבקר ואני בעיצומו או אחרי טיפול אני לפעמים מבקשת מהן שיעזרו לי בבית. שיבשלו, שיאפו משהו, שיעשו כלים... (למרות שלרוב הן בכלל בורחות לחו"ל בזמנים האלה)
לחלופין היא היתה יכולה לתת לך צ'ק ולהגיד: זה בשביל שתקנו לכם מדיח.

(אגב, היא צודקת לגמרי שבכל בית חייב להיות מדיח.... באמת שזה מקל על החיים. זה גם לא נורא יקר.)
לענייננו - אני הייתי מוותרת על השבת אצלם, ולו רק בגלל שהם מעצבנים אותך. עדיף להיות שרויה על הספה בבית מבולגן ומלוכלך ולהזמין לך משהו לאכול, מאשר להיות אצלם כרגע, ולהתעצבן. ממליצה שתשלחי את בעלך לשם לבד ושיחזור עם קופסת אוכל בשבילך - הכי יעיל.

מירבb

New member

הלוואי והייתה עושה את הכלים
מדיח כלים נראה אטרקטיבי יותר מרגע לרגע :)

MN555

New member
מבינה

היי
אני כל כך מבינה אותך!!! אני גם לא אוהבת שמתערבים לי בבית ומתחילים "לנהל לי את העניינים" בלי שאבקש. חמתי הגיע לפני מספר חודשים מחו"ל, נחתה לנו בבית והתחילה לנהל לי אותו בלי רשות. התחילה להזיז דברים, לגעת בדברים האישיים שלי והייתה חייבת לדעת כל פרט מהחיים שלנו (חייבת לציין שהוריו של בעלי גרושים מאז היותו נער, והיא החליטה לעלות לארץ פתאום). אני התחרפנתי מזה, לא יכולתי לקבל את זה, זו הגזמה, פלישה לפרטיות וחוסר כבוד ונימוס. מאז אני שומרת איתה על דיסטאנס, אחרת היא פולשט ללא רחמים למקומות הכי אינטימיים וקשים. הפעם החלטנו לא לספר לאף אחד על הטיפול, זה לא פשוט לי, אבל ניראה לי שזה עדיף, כך אף אחד לא שואלת אותי שאלות מיותרות, ולא צריך לתת דין וחשבון (תחשבי על זה ..) לגבי סוף השבוע, הייתי ממליצה לך להישאר בבית ולנוח. חשוב שתשמרי על עצמך עכשיו, תעשי רק מה שטוב לך ותמנעי מסיטואציות שיכולות לגרום לך לאי נעימות, כעס, או עצבים. יש לזה מחיר כבד מדי בעיני.
תהיי חזקה!!!

מירבb

New member
אוי

טוב שהצבת לחמתך גבולות...

בסוף נשארת בבית לאגור קצת כוחות. תודה

למעלה