הוצאת דרכון רומני

sagi4422

New member
הוצאת דרכון רומני

שלום , אני נכד לסבתא רומניה שעלתה ב1951 לארץ . הבנתי שאני מה"קבוצה הבטוחה" שיכול לקבל דרכון רומני. הייתי מעוניין לדעת על התהליך, למי צריך לפנות ומחיר .... תודה רבה

osho32

New member
אכן נראה שאתה זכאי לפי

"שאלה : מי בעצם זכאי לדרכון רומני ? מי יכול להיכנס לקריטריונים ? ולמי אין סיכוי בכלל ומוטב שירפה מן העניין וימנע מהוצאות ותשלומים מיותרים ? עו"ד אריאלה וינטראוב: ניתן לחלק למס' קטגוריות של "זכאים". הקבוצה הראשונה , נקרא לה לצורך העניין " המקרים הבטוחים" ,מדובר באלו שעזבו את רומניה והם עדיין אזרחים רומנים "רדומים" מבלי ידיעה על כך. ליתר דיוק אלו שהיו אזרחים רומנים ועזבו את רומניה בתקופה שבין יולי 1948 ועד סוף 1951. לגבי קבוצה זו , אין זה משנה הדרך בה עזבו את רומניה. קבוצה נוספת השייכת לקטגוריית המקרים הבטוחים מתייחסת לאלו שלא ויתרו על אזרחותם בעת יציאתם מרומניה. מדובר באלו שעזבו בין השנים 1952 ואילך , שלמרות שהייתה דרישת ויתור על אזרחות לא חתמו מכל סיבה שהיא. כל אלו שייכים כאמור לקבוצת המקרים הבטוחים שההליך לגביהם הינו קצר יותר, טכני/פרוצדוראלי בעיקרו. http://www.benchmark.co.il/law-info/interview-display.php?id=2 וגם: "בקרב הקבוצה של המקרים הבטוחים הזכאות כוללת גם את הילדים וגם את הנכדים " ------------- כלומר - אתה יכול לקבל. אתה יכול לפנות עם כל המסמכים שיש לך לשגרירות הרומנית בת"א ולהתחיל את התהליך. כמובן שמומלץ לעשות זאת דרך עו"ד שיקצר לך תהליכים ויחסוך ביורוקרטיה. שכר טירחת עו"ד יכול להגיע לכ- $1000.

sagi4422

New member
את זה קראתי, רציתי משהו יותר פרקטי

כמו מחיר והתהליך, אל מי פונים וכו......

Nobilis

New member
תשובה

למיטב ידיעתי, המידע של כבוד העו"ד מלמעלה לא מדוייק. לצערי, בתחום הזה לכל עו"ד יש תיאוריות משלו. מניסיוני, אין נושא של מקרה בטוח, או מקרה לא בטוח. הכל תלוי במצב החוקי בזמן שבו ההורים עזבו את רומניה, כמו גם במצב רוחו של הפקיד ששלל להם את האזרחות (אם בכלל). יש כאלו שנשללו על סעיפים שונים ומשונים, שלא מאפשרים העברה של אזרחות לדורות הבאים. יש כאלו שנשללו על סעיפים "רגילים", ויש כאלו שלא נשללו כלל. קשה לתת הערכה לגבי התהליך, מאחר שהוא שונה ממקרה למקרה. בגדול, מה שצריך לעשות הוא לברר האם נשללה האזרחות. אם כן, צריך לבקש אותה חזרה. אם לא, התהליך פשוט בהרבה, וכל שצריך לעשות הוא לרשום את הלידות. עו"ד בדרך כלל גובים בין 1000 ל-1500 דולר על טיפול בתהליך, לרבות הוצאת מסמכים מרומניה, בתוספת עמלות תרגום. למי פונים? או לעו"ד, או ישירות לשגרירות (אם אתה יודע רומנית, ויש לך הרבה הרבה סבלנות לפקידים חסרי סבלנות). בכל מקרה, בהצלחה :)

osho32

New member
לגבי המחיר התייחסתי

בתשובה הקודמת שלי. לגבי למי לפנות: קיימים עו"ד שמטפלים בזה. אתה יכול לחפש או לפנות אלי בפרטי אם אתה צריך המלצה. טיפלה בי עו"ד מצוינת. זה עלה לי $1000. את האזרחות קיבלתי תוך כ-3 חודשים. בקשה לדרכון היגשתי לבד בשגרירות עם תעודת האזרחות ותעודת לידה מתורגמת לרומנית שהופקה לי יחד עם האזרחות וכמובן עוד אגרה של 660 ש"ח. את הדרכון קיבלתי כעבור 7 חודשים נוספים.

למעלה