הוצאת דרכון גרמני

yshicht

New member
הוצאת דרכון גרמני

לפני כשבועיים בערך כתבתי כאן הודעה, אבל היא כבר התגלגלה לעמוד ה-3 והיא לא קופצת. אני אספר את הסיפור מחדש. סבא וסבתא של אימי(סבא וסבתא רבה שלי) נולדו בגרמניה, והם בעלי אזרחות גרמנית. בשנת 1933 הם היגרו לארץ עקב עליית הנאצים לשלטון. בשנת 1937 נולדה סבתי(אימא של אימי) בארץ, והיא בעלת דרכון גרמני. אימי נולדה בשנת 1957, והיא לא בעלת דרכון או אזרחות גרמניים. אם זה רלבנטי, כאשר ניצולי שואה התחילו לקבל פיצויים מגרמניה, גם סבא וסבתא של אימא שלי קיבלו פיצויים. האם אני זכאי לדרכון הגרמני? איזה מסמכים אני צריך להשיג? תעודות לידה/נישואין של מי? תודה!

berlinale

New member
למרבה הצער

אתה כנראה לא זכאי לאזרחות גרמנית. בשנים שעליהן מדובר, אם גרמניה לא יכלה להעביר את האזרחות לילדיה אם היא נישאה ללא-גרמני (סבך). זאת אומרת, שאמך אינה אזרחית גרמניה ואף אינה זכאית להיות אזרחית גרמניה. אין קשר בין אזרחות לשילומים. את השילומים העבירה גרמניה למי שנפגע, ולא משנה מה הייתה אזרחותו. אזרחות תיאורטית יכולה לעבור גם לאדם שכלל לא נפגע מן השואה. עם זאת, תמיד יש אפשרות שקיימת איזושהי דרך אחרת - אם זה מספיק שווה לך, אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד, אבל להיות מוכן לכך שהתשובה תהייה זהה למה שמסרתי עכשיו.

Nobilis

New member
בתיקון אחד...

אם גרמניה הנאצית שללה את אזרחותה של סבתך, וסבתך לא ביקשה את האזרחות חזרה לפני שנת 1977, או, לחילופין, אם סבתך רשמה את לידתה של אמך עם הגרמנים עד שנת 1977, תוכל לבקש אזרחות. ההסבר המפורט נמצא בעץ ששקע.

yshicht

New member
לסבתי(אימא של אימי) אין אזרחות

גרמנית אלא רק דרכון, ולאימי אין דרכון כלל. רק לסבתא של אימי יש אזרחות גרמנית, כך גם לבעלה.

noa scotland

New member
../images/Emo4.gif דרכון ללא אזרחות?

אז שוב: דרכון זו תעודה המוענקת לאזרח המדינה על מנת שיוכל להזדהות בנסיעות לחו"ל. אפשר להיות אזרח ולא להוציא אף פעם דרכון (למשל, מי שלא יצא בחייו מגבולות ארצו, לא זקוק לדרכון). אי אפשר לקבל דרכון בלי להיות אזרח המדינה שמנפיקה אותו דרכון. למשל: אני לא אזרחית של יפן. לפיכך: לא יכול להיות לי דרכון יפני.

yshicht

New member
אז אני צריך להוציא אזרחות גרמנית

כדי לקבל דרכון גרמני? אני הבנתי שיש הבדל בין שני הדברים...

noa scotland

New member
מה לא ברור?

דרכון זו תעודה שמונפקת על ידי המדינה ומוענקת לאזרח. איך המדינה תעניק לך דרכון אם אתה לא אזרח שלה?

diday

Member
האם בעלה של הסבתא

הוא אביה של אמך? אם כן, אמך גם היא אזרחית גרמנית שכן קבלה את האזרחות מאביה. אתה יכול לקבל את האזרחות הגרמנית דרך אמך אם נולדת אחרי 1975 (סביר להניח). אפשרות אחרת אם בעלה של סבתך אינו אבי אמך: סבתך יכלה לרשום את אמך כאזרחית גרמנית בין השנים 1975 ל1977, כיוון שנולדה לאחר 1953. סבתך לא יכלה לקבל מידע זה כיוון שחיה בישראל. יתכן שהגרמנים יסכימו לפנים משורת הדין לאזרח את אמך, במקרה כזה תעבור האזרחות הגרמנית אליך. יתכן שאני לא מדייק לחלוטין עם השנים (כותב מהזכרון) אבל בכללו ההסבר אמור להיות נכון. כך שבכל מיקרה כדאי לנסות להגיש בקשה לאזרחות

Woking

New member
הערה כללית

לכל מי שחושב שאולי זכאי לאזרחות גרמנית: חוק האזרחות הגרמנית שונה בצורה משמעותית מספר פעמים מאז סוף המלחמה. בשל כך המצב דומה במקצת לבעית כאוס - שינויים קלים בנתוני הפתיחה יכולים לגרום לשינויים משמעותיים בתוצאות. אני ממליץ לכל מי שחושב שאולי הוא זכאי לפנות לשגרירות. זה אולי קצת קשה לישראלים לדמיין מצב כזה, אבל התפקיד של עובדי השגרירות (או יותר נכון הקונסוליה) היא לשרת את אזרחי המדינה, בפועל או בפוטנציה. המטרה של הקונסול היא לא למנוע ממי שזכאי לממש את זכאותו, אלא לוודא שכל מי שזכאי, ורק מי שזכאי, יקבל את מה שמגיע לו. התשובה שתקבלו בקונסוליה תהיה המלאה והנכונה ביותר. בהצלחה.

Nobilis

New member
הסבר השאלה

אם אני לא טועה, הבחור כבר שואל את אותה השאלה בפורום בפעם השניה. הסיפור הוא כזה - לסבתו יש/הייתה אזרחות גרמנית. להוריה של אותה הסבתא הייתה אזרחות גרמנית. וזהו. ומכאן - התשובה של berlinale, והתיקון/הבהרה שלי.

למעלה