הוצאת דרכון גרמני

yshicht

New member
הוצאת דרכון גרמני

סבא וסבתא רבה שלי מצד אמא, נולדו שניהם בגרמניה והם בעלי אזרחות גרמנית. הם עזבו את גרמניה ב-1933 בגלל עליית הנאצים לשלטון, ומאז הם בארץ. שניהם קיבלו פיצויים מגרמניה מאז שהתחילו לקבל פיצויים בארץ מגרמניה. סבתי(לא סבתא רבה) נפטרה, אך לא מזמן מצאנו את הדרכון הגרמני שלה. אני רוצה לדעת, איך אני יכול להוציא דרכון גרמני? מה צריך לעשות? למי לפנות? כמה זמן כל התהליך לוקח? האם הוא כרוך בתשלום? כדאי לשכור עו"ד בשביל המשימה, או שניתן לעבור את זה בשלום לבד? תודה רבה!

osho32

New member
נראה שאתה זכאי

אתה צריך לקחת את כל המסמכים שיש לך ולפנות לשגרירות גרמניה ברחוב דניאל פריש בת"א. אתה יכול גם להתקשר אליהם ולבקש ראיון. עו"ד לדעתי הוא בזבוז במקרים בהם קיים סיכוי גבוה. אתה תצטרך להמציא להם מסמכים שיבקשו ממך בראיון - מתורגמים לגרמנית ומאושרים נוטריונית. אם תעשה את זה ללא עו"ד- תחסוך כסף רב. אני חושב שזה לוקח שנה בערך.. תנסה לחפש עוד מידע ב- GOOGLE לגבי התהליך. בהצלחה http://www.dw-world.de/dw/article/0,,1273065,00.html German law grants citizenship to "former German citizens, who lost their citizenship for political, racial or religious reasons between Jan. 30, 1933 and May 8, 1945" -- the duration of the Nazi dictatorship -- as well as their descendants.|

berlinale

New member
יש פה בעייה

אם הבנתי נכון, אז האמא של אמא הייתה אזרחית גרמניה, וכל שלושת ה"צדדים" האחרים לא היו. אני משערת שאמא שלך לא נולדה אחרי 1974. עד שנה זו, אישה גרמניה לא יכלה להוריש את אזרחותה לילדיה. עם זאת, הבנתי שלעיתים מגלים בקונסוליה הגרמנית יותר גמישות, למרות החוק הנ"ל. מה שאני מציעה, מכיוון שהמקרה לא כזה פשוט, לפנות לעו"ד שמתמחה באזרחות גרמנית, למרות העלות. עם זאת, אתה כמובן יכול לנסות בעצמך להוציא דרכון: א. אתה ניגש לקונסוליה הגרמנית (רח' דניאל פריש בת"א, מאחורי בית ציוני אמריקה) ומברר את הדרישות, או: ב. אני מתארת לעצמי שכבר באתר האינטרנט שלהם יש להם טפסים לנושא האזרחות. תמלא אותם ותשיג את התעודות הנחוצות. זה אמור להיות הדרכון הנ"ל, תעודות לידה שלך ושל אימך (להוכיח שהיא הבת של נושאת הדרכון ושאתה הבן שלה), תעודות נישואין של הוריך, וכל תיעוד אחר שמוכיח אזרחות גרמנית במשפחה. התהליך, מעבר לאם תחליט לשלם לעו"ד, כרוך בתשלום - גם בישראל אם אתה רוצה להוציא דרכון צריך לשלם כסף במשרד הפנים. את הכסף אתה משלם לא בשביל הטיפול המסור שלהם (וזאת לא ציניות, תחשוב כמה עבודה כרוכה בלחפש אימות לתיעוד משנות השלושים), אלא בשביל לקבל את הדרכון.

Nobilis

New member
בפירוט... (אם אני זוכר את התאריכים)

עד ל-1/4/1953 אזרחות גרמנית עברה מצידו של האב בלבד. מתאריך זה, ועד 1977, אם יכלה להעביר אזרחות לילד רק אם רשמה אותו כאזרח (עד שנת 1977). כאן יש גמישות כי לאם לא הייתה אזרחות (מאחר שזאת נשללה על ידי הנאצים ממנה, או מהוריה) ברור שלא יכלה להודיע על לידת ילדיה, ולכן במקרה של השבת אזרחות, ההנחה היא שהאם הייתה מודיעה. לאחר שנה זאת, האזרחות עוברת גם מצד האם, כרגיל.

berlinale

New member
תודה

אולי יש לו בכל זאת מוצא - אם האמא שלו נולדה בין 1953 ו-1977, אז משתמע מכך שיכול להיות שהיא לא "ידעה" שהיא בפוטנציאל אזרחית גרמניה ולכן לא הגישה בקשה ולא רשמה אותו.

Nobilis

New member
אכן, עם תיקונים...

קודם כל, את מתכוונת שהסבתא לא ידעה שהיא אזרחית, ולכן לא רשמה את בתה (אמה שלו)...
רק בהערה אחת - אין חשיבות להאם היא ידעה שהייתה אזרחית. אם הייתה אזרחית (ובתה נולדה בין 1953 ל-1975) - היה עליה לרשום את לידת בתה עד 1977. אם לא הייתה (שכן אזרחותה נשללה וטרם הוחזרה) - לא הייתה צריכה לרשום את לידת בתה, שכן לא יכלה לעשות כן. אם אמא שלו נולדה לפני ה-1/4/53, הרי שהאזרחות לא עברה אליה בכל מקרה, אלא אם גם הסבא היה אזרח גרמניה.

Nobilis

New member
תיקון לעצמי...

במקום "מתאריך זה, ועד 1977" צריך להיות "מתאריך זה, ועד 1975". השאר נותר כשהיה.

Nobilis

New member
הסיפור קצת מבולבל

עד כמה שהבנתי, סבתא שלך מצד אמא (סבתא שלך, אמא של אמא) הייתה אזרחית גרמניה. עכשיו, בעיקרון בשנים מסויימות (העניין תוקן בשלב כלשהו) אזרחות גרמנית עברה רק מצידו של האב, ולא מצידה של האם. הבקשה שלך לאזרחות תושפע, אם כך, משנת הלידה של אמך, ומשנת הלידה שלך. בכל מקרה, בשגרירות ידעו לתת לך תשובה מוסמכת וסופית. בהצלחה.

דרור ל

New member
אתה יכול.גם אני הוצאתי.

סבי וסבתי ז"ל עזבו גם בשנים אלו את גרמניה ולמרות שהם נפטרו לפני 20 שנה בערך אבי הוציא לנו דרכונים לפני שנה. הכל דרך השגרירות בת"א.זה לוקח שנה בערך כל התהליך.

Nobilis

New member
דרור...

אם היית קורא את ההודעות שנכתבו בעץ לפניך, היית יודע שאין דינו של מי שאבא של אבא שלו היה אזרח גרמני (כמוך) כדינו של מי שאמא של אמא שלו הייתה אזרחית גרמניה (כמוהו). התשובה (חיובית או שלילית) במקרה שלו תלויה במגוון תאריכים בדרך (שנת לידה של אמא, וכו'). ניתן לכתוב לנו את התאריכים כאן, וננסה לייעץ, או לפנות ישירות לשגרירות גרמניה.

yshicht

New member
נראה לי שלא הבנתם נכון את המצב...

דבר ראשון, דיברתי על סבא וסבתא רבה שלי. כלומר,סבא וסבתא של אימי. שניהם נולדו בגרמניה, בעלי אזרחות גרמנית. הם עלו בשנת 1933 לארץ, וכאן ילדו את סבתי. סבתי(אמה של אימי, הבת של הסבא והסבתא בעלי האזרחות הגרמנית) היא בעלת דרכון גרמני, היא נולדה בשנת 1937. לאימי אין דרכון גרמני, והיא נודלה בשנת 1957. האם אני אוכל להוציא את הדרכון? תודה!

למעלה