הוצאת דיבה

אנדרי ז

New member
כללי התנהגות נאותים

שימי לב כמה הודעות כבר כתבתם, את ועוד כמה דתיים פה. כל עוד זה ויכוח תרבותי, גם אם הוא נהיה לוהט לפעמים, אף אחד לא יחשוב אפילו על מחיקת הודעות. הבעיה מתחילה כשמתחילים להשמיע דברי נאצה או כשעוברים עבירות כמו האשמת אדם בשקר, שזה מה שאת עשית. האם את מצפה שיהיה כאן חופש דיבור מוחלט, ויהי מה?

freeonly

New member
אינטרנט קשה שפה

נדמה לי שעוד הספקתי לענות משהו לאותה הודעה בה מדובר, אבל בפוריות של הפורום הזה (שזה דבר טוב לכשעצמו) זה נדחף מהר לאחד הדפים הקודמים. לתמנה - לפי תחושתי - כמו גם לכמה אנשים אחרים שאני מכיר מהפורומים - יש לטעמי את התכונה של העלאת תת-נושאים של נושאים חשובים שנויים במחלוקת, וכיסוי על העיקר בעזרת העברתו בנוחיות לדיון במשהו אחר. זה לא אמירה לשם גנאי, אלא תחושה שלי לתיאור סגנון שלפעמים נוקטים בו גם אחרים. משהו מסוג התקפה בחזית צרה לצרכי הגנה בחזית רחבה. לגופו של ענין, נראה לי שקצת קשה (מבחינה מעשית) לתבוע מישהו המסתתר אחר כינוי כלשהו באינטרנט (ורובנו עושים כך, איש איש מטעמו), ללא שיתוף פעולה של המשטרה וספקי האינטרנט. גם אינני משפטן כדי לקבוע האם זה כדאי מבחינה זאת (יכול להיות בהחלט שכן), אבל ההערה כנראה במקום בכל מקרה.

cusamano

New member
אפשר ועוד איך

המשטרה יושבת על מערכת תפוז במיוחד בגלל הפורום של אירגון סהר לא פעם מישהו כתב בפורום שהוא מיתכוון להיתאבד והמישטרה הגיע עד לדלת ביתו. אין כל בעיה בזיהוי כל אחד מאיתנו...האח הגדול מיתבונן

giingiit

New member
זה לא נדחף. זה נמחק.

סתימת פיות טפוסית וחבל. כנראה שהנאורות לא כל כך נאורה

cusamano

New member
סליחה?!

למה ששודד ישמור על שללו הגנוב? עשית עבירה פלילית עכשיו תשלמי את התוצאות! היתנצלי כאן בגלוי או שתורחקי מהפורום אחת ולתמיד

giingiit

New member
עבירה פלילית? נסחפת קצת לא?

תוכיח שעשיתי עבירה פלילית ואחר כך נדבר. בינתיים אודה לך אם תמנע מסתימת פיות זו. זה לא מתאים למישחושב עצמו נאור.

cusamano

New member
אז ככה

כתבת הודעה (ששמורה אצלי בפרוטוקול "הודעות מחוקות") שכל מה שניכתב בסיפרם של דן וצופיה מלר הוא שקר כשאר דן וצופיה כתבו את כל הסיפורים האלה עם הוכחות מלאות לכל הכתוב המו"ל של הספר יכול ליתבוע אותך על הוצאת דיבה על זה שקראת לספר שהוא כתב שקר בלי כל הוכחות לכך סתם כי בא לך... זו ללא ספק עבירה פלילית עכשיו תחשבי ככה. בואי נגיד שמישהו אחר היית אומרת עליו שהוא שיקר בלי הוכחות שהפורום הזה אינו קרוב לליבו כמו דן. אני הייתי מיסתבך כאן ביחד עם כל הנהלת תפוז! אני לא לוקח את הסיכון! היתנצלי או שתעופי לעולמי עד! הבחירה בידך!

giingiit

New member
שטויות!

אם יש לצופיה בעיה עם מה שכתבתי היא יכולה לפנות אלי ישירות. אני לא מקבלת איומים דרך שליח. האיומים שלך והרצון שלך להעיף אותי מהפורום זה לא בגלל מה שכתבתי. הניסיון התחיל בכך, שאיימת שמי שיכנה את התקשורת תשקורת תימחקנה ההודעות. למה? סתימת פיות! אגב, לכנות את מעשי כעברה פלילית, בלי הוכחות שאכן זו עבירה פלילית, גם זו הוצאת דיבה! בקיצור - תפסיק לבלבל את המוח. אם תמשיך כך אתלונן עליך להנהלת הפורומים. מקווה שהבהרתי את דעתי בנושא! אני לא אוהבת איומים!

cusamano

New member
אין לי כוח למישחקים

יש לי מספיק הוכחה שכתבת את ההודעה. היא שמורה אצלי בפרוטוקול... שנית, זה לא היתנצלות רק לדן וצופיה, זו היתנצלות לכך שהוצאת דיבה מיבחינתי בפורום שלי בכלל ואם את לא רוצה להיתנהג כבן תרבות שמעוניין בדיון כמו שצריך ולא הבטחת אשמות חסרות כל הוכחה שהיא איני מעוניין שתיהיה כאן בפורום. את עושה מספיק צרות, איני אמור ליסבול את זה יותר

זה בעיקר עניין של רמה תרבותית

הפורום נועד לדיון ברמה תרבותית מינימלית. מותר לחלוק איש על רעהו, וזה בהחלט מוסיף טעם לדיון, אבל לרדת לרמה של פגיעה אישית - זה עלול לגרור פגיעות שכנגד ואין לזה סוף אלא סופו של הפורום. הכינוי "פאשיסט" איננו כה חמור כמו הכינוי "שקרן". לדעתי מי שיורד לרמה של דיבורים כאלו מעיד על עצמו שהוא נמצא בלחץ = לחץ שאין לו כלים הוגנים לטעון בהם, וכל שנותר לו הוא לבטל את היריב. "שקרן" - מילה שנפלטת בקלות מפה מסכן. הרי בפורום כמעט ואי אפשר "להוכיח" שהטוען "שקרן" דובר אמת. מה כאן - בית משפט? אז בואו ונפסיק לדבר בשפה זו. אם יש למישהו ראיה שהשני לא דובר אמת - שיציג את טענתו ואת ראיות הנגד שלו מבלי להשתמש במילה הבלתי ראויה "שקר" או "שקרן". את המילים האלו הרי אפשר לפלוט צ´יק-צ´ק נגד אומרם. נו, ואז מה?

למעלה