הוצאת דיבה

cusamano

New member
הוצאת דיבה

הבוקר נישלחה הודעה מתמנה עם הוצאת דיבה על סיפרם של צופיה ודן מלר. אם תמנה לא תתנצל פומבית לדן וצופיה הם יאלצו להתחיל את התהליכים המישפטיים נגדה. כמו כן תמנה לא תורשה אחרי זה להיכנס יותר וליכתוב כאן בפורום בתודה שי

אנדרי ז

New member
דווקא קצת הפתיע אותי

האמנתי שטארו יסתבך במשהו כזה עוד לפניה. לא נורא, זה די קרוב גם איתו. הוא כבר הספיק לכנות אותי פאשיסט. דרך אגב cusamano, גם הנושא הזה לטיפולך...

angst

New member
הכינוי ´פאשיסט´ והוצאת דיבה

´פאשיסט´ כמובן מתייחס למגמה הפוליטית-אידאולוגית המודרניסטית שרווחה באירופה ובפלשתינה שלנו במחצית הראשונה של המאה העשרים; לתנועה היו תומכים מקיר לקיר (החל מאמנים כושלים ופילוסופים ועד זאב ז´בוטינסקי, שהוא אולי גם וגם); איכשהו המילה הפכה היום להשמצה חסרת משמעות. אבל היא עדיין אינה הוצאת דיבה. שהרי עם טארו יצליח להוכיח - וייתכן מאוד שיצליח, שבהתבטאויות שלך היה דימיון סביר לעיקריה הידועים והברורים של התנועה הפאשיסטית, הרי שלא הוציא דיבה, אלא תיאר אותם תיאור לגיטימי. ובכך , אולי, תגאל המילה ´פאשיסט´ ממצולות חוסר-המשמעות אל עתיד וורוד ויפהפה של גועל נפש גיהינומי ורוע צרוף -- באופן מדויק יותר.

אנדרי ז

New member
יש לי בקיאות לא מעטה בהיסטוריה

ואני אשמח לעזור למר טארו הנכבד בביצוע השוואה ביני לבין התנועה הפאשיסטית - לצורך העניין נתייחס למקורותיה באיטליה. אני לא מתכוון בכלל לייחס לפנטזיונר הזה את הכבוד הדרוש להגשת תביעת דיבה. אני אסתפק בינתיים בקטילה מתמשכת (אך מתורבתת ועניינית) שלו במסגרת הפורום. אולם המשך השימוש במילים כאלה, כפי שהזהרתי אותו היום, יהווה לדעתי עילה מעל ומעבר לגירושו מהפורום.

cusamano

New member
מעניין שכל זה קורה בשבת

אין לנו תגובות לא מתמנה ולא מטארו העניין בפאשיסט הוא שיש אנשים שזה מעליב אותם ויש שלא, כי זו דעה פוליטית כמו שתיקרא למישהו סוציאליסט. בכל מיקרה בגלל שהיה לי קשה להיתעמק יותר מידי בויכוח שלכם עם טארו ובגלל שאחרי שקראתי את ההודעה הראשונה של טארו הבנתי שזה ממש ביזבוז זמן אפילו לענות לו לא שמתי לב שהוא קרא לך פאשיסט. אני מבקש באמת לא לרדת אף אחד להעלבות אישיות זה סתם יוריד את רמת הויכוח (שעם טארו היתה גם ככה לא מי יודע מה גבוהה) עכשיו אם תיסלחו לי אני חוזר לישמוע נאומים של מוסליני

giingiit

New member
אתה מצפה שאגיב לך בשבת?

מענין איך ניצלת את השבת למחוק הודעות ולסתום פיות. מענין זה.

freeonly

New member
למה לא?

סליחה שאני מתערב בויכוח (וזה גם לא כל כך לענין, אני מודה) אבל זו בחירה שלך לא לכתוב כאן בין יום ששי בערב לשבת בערב לפי שעון ישראל, ולכן לדעתי המילה "ניצלת" אינה (בלשון המעטה) מדוייקת.

אנדרי ז

New member
אל תדאגי, הפה של טארו המשיך והמשיך

הבחור היה ממש על דוראסל כל השבת. אבל לי לפחות אין טענות, הוא הרי הדליק את המחשב לפני כניסת השבת. האמת זה קצת חבל, מרוב התעסקות איתו אפילו עד עכשיו לא ממש שמתי לב מה כתבת בימים האחרונים.

taro

New member
הדלקת חשמל

יש איסור להדליק אש. יש בתים שמשאירים את האור דולק מכניסת השבת, וכך לא מדליקים אש. זוהי שיטה הלכתית ידועה לעקוף את האיסור, ועד כמה שידוע לי היא לא בלתי קבילה בהכרח. יש בתים כמובן, שמחמירים יותר. וגם אתה היית באקסטזה לפי כמות ההודעות שלך השבת.

taro

New member
וולגריות לא מוכיחה כלום

חוץ משפה ברברית ותרבות דיון ירודה. אני יודע, מבתים מסורתיים ואף דתיים, שישנו נוהג להשאיר את האור דולק. מובן שאין זה תופס בחברה החרדית, ולא אמרתי שזה מוסרי. די להטפל לזוטות. אם אין לך דברים יותר מהותיים לדבר עליהם, מאשר לחזור על הלהג השוטף של דברי, אזי עדיף שלא תגידי כלום, אלא אם כן את נהנית לשמש כתוכי.

אני אולי לא רואה עין בעין עם ציפי

את העניין הדתי, אמונה, יהדות ושאר עניינים אולם בהחלט מעריכה אותה על שהיא חיה על פי אמונתה. זה הרבה יותר ממה שאני יכולה לומר לגביך (וציפי - סליחה ששמה אתכם במשוואה). שמירת שבת זו הטפלות לזוטות ? חדש לי. אבל מילא. תהנה ואם אתה זקוק להמלצות לעוד כמה דרכים מהנות לחילולה של השבת - תרגיש חופשי להתעניין כאן, בקהל עברייני השבת שכמונו...

taro

New member
סלחי לי מאד

אבל יש לך חוצפה רבה. האם את מעריכה פחות בחורה שהחלה לחזור בשאלה, אך עדיין לא עושה כל מה שהיא מאמינה בו כיוון שהיא לא בקיאה מספיק? כיוון שהוריה לא אוהבים את דרך חיה? האם את מעריכה אותה פחות מבחורה חרדית שיום אחד השילה מעליה את השמלות והביאה חזיר הביתה? ללא ספקות, ללא שאלות? אני נמצא בתהליך, וזה שחצני מצדך לחשוב שביום אחד אפשר למלא את כל המצוות ופסקי ההלכה, מה עוד שאינני בקיא בהם כיוון שאני בא מסביבה דתית ולמדתי בבי"ס חילוני. אני עושה דברים בקצב שלי, ולך אין זכות להכתיב לאדם מה לעשות. אני אינני מכיר את ציפי, אך מאין לך מה הרקע ממנו היא באה? אולי היא זוכה לתמיכת הוריה? אולי היא בכלל נולדה לחברה הזו, ולכן אין לה קשיים, שלא לאמר תהיות, שאלות וספקות? את חושבת שזה כ"כ פשוט? שיום אחד הקצתי וגדלתי פאות? שלי לא היו ספקות? פעם הייתי מהמבקרים הקבועים באתר חופש לידיעתך. אז כן, זה קשה, וזה לא קל, אבל אני עושה את זה, וזה מה שמגדיר תהליך כתהליך. את אינך בורא העולם, ואני מניח מתוך הערותיך החילוניות שגם לא פרשנית הלכה, ומי את שתשפטי אותי? ואח"כ אומרים שאני מטיף לאחרים ושופט אותם.

בתור חוזר בתשובה מתחיל כדאי

אולי שמישהו יידע אותך לגבי חשיבות שמירת השבת. אפילו כופרת כמוני יודעת את זה. ענייו האור והטלויזיה הוא אולי אינו בשליטתך, ההקלדה במחשב כן. כלומר - אתה במודע ובמכוון מפר מצווה חשובה ובסיסית זו. מה לעשות טארו - בכל דבר ועניין, אין בליבי הערכת יתר לאנשים שאינם בבחינת "נאה דורש נאה מקיים", ובייחוד שולפי סיסמאות למיניהם שלא ממש מבינים מה עומד מאחורי דבריהם שלהם עצמם. אז תחסוך לנו בבקשה את הדיונים המעייפים על שום דבר, עדיך "להתקוטט" עם אלו כאן שלפחות יודעים מה אמונתם ועומדים בכלליה וחוקיה. מכל סוג ובכל צידי המתרס האמונתי-חברתי.

taro

New member
ברור שאני מחלל שבת

הצהרתי בזאת בריש גלי, וגם טענתי שזה לא מוסרי. על מנת שתוכלי להכיל עלי את הכלל "נאה דורש וגו´" עליך להביא לי דוגמה למקום בו דרשתי משהו. עד כמה שזכרוני אינו בוגד בי, טענתי שכל אחד יעשה מה שברצונו, ושאינני אחראי על איש אלא רק על עצמי. עד אז, את יכולה לחזור לשתיקתך האינסופית, שהופרעה רק משהבחנת שנקודה בה את יכולה לנגח אותי, כאילו שאני, ולא דעותי, הם נושא השיחה. אז אנא ממך. הס.

אנדרי ז

New member
אתה לא דורש, אתה רק מטיף מוסר

השאלה הראשונה שלך בפורום הייתה מנין נובע המוסר שלנו, ומכאן משתמע או שהמוסר שלנו לנו לא קיים או ששלך מעלה עליו. זה בעצם בא לומר שהדרך שלך עדיפה, כלומר שעלינו ללכת בדרכך. איך אתה היית מגדיר מסר כזה?

taro

New member
להפך

המסקנה היא שהמוסר שלכם קיים, שכן אחרת הוא לא היה נובע משום מקום. ואת המוסר שלי מעליו אתה הוספת. אני שאלתי מהו המקור החילוני למוסר, שכן את המקור הדתי אני מכיר. ובכל מקרה, כי שכבר ציינתי, מוסר אינו קנה מידה חיובי בהכרח. אתה למשל מעדיף לשרוד על לא לשפוך דם.

אנדרי ז

New member
לא מדוייק

יש בעיניי הבדל בין דמו של רוצח לבין הדם של חפים מפשע. לכן אני מעדיף לשפוך את הראשון כדי לחסוך את השני. תסביר את המשפט הראשון. לא הבנתי ממנו כלום. ובעצם גם לא את השני.

למעלה