הוצאתי רישיון A2..

tuvi4

New member
הוצאתי רישיון A2..

לא מזמן הוצאתי רישון דרגת רישוי A2.. וחשבתי לקנות סוף סוף אופנוע\קטנוע..העניין הוא שאני למדתי כמובן על קטנוע אוטומט אז אם אני רוצה לקנות לדוג' אופנוע שטח איך אני פתאום יסתדר עם ההילוכים? (למה בעצם בדרגת רישוי הנ"ל הרישיון הוא גם להילוכים וגם לאוטומט?)

nirbo

New member
הרשיון שלך מאפשר..

נהיגה על כל כלי שנפחו לא עולה על 125 סמ"ק והספק מנועו לא עולה על 14.6 כ"ס. אין הפרדה בין כלים ידניים לאוטומטיים. מה כן, אם יש לך נסיון רק עם קטנועים, הייתי ממליץ לקחת כמה שיעורים על אופנוע לפני שתעלה על אחד. התנהגות של אופנועים שונה מזו של קטנועים.

nirbo

New member
גם עם אוטומט אפשר...

הוא פשוט יצטרך לבקש ממישהו שיעמוד מאחורי הקטנוע ויחזיק כדי שהקטנוע לא ייפול הצידה כשהוא עומד מלפניו ומרים את הגלגל...

tuvi4

New member
אבל זה לא מסובך יותר עם ההילוכים?

כן יכבה מנוע לא יכבה כן קלאץ' לא קלאץ'..נראה לי עניין שמצריך תרגול לא קטן.. (וד"א יש לי רישיון לרכב אם זה עוזר..)

nirbo

New member
אם אתה יודע לתפעל

גיר ידני של רכב זה יעזור לך משמעותית, אבל זה עדיין שונה.. הקלאץ' הוא ידית ביד שמאל וההילוכים מעלים ומורידים עם רגל שמאל, אך תפקוד הגיר זהה.

tuvi4

New member
כמו העניין למשל עם הרעד של הקלאץ'? (מתי לשחרר

וכו'?) למה באמת בדרגת רישוי כזאת אין הבדל בין הילוכים לאוטומט? (בשאר הדרגות יש חילוק נכון?)

nirbo

New member
באף דרגה כיום אין חלוקה

לגיר אוטומט או ידני. שתי הדרגות A1 ו-A נלמדות על אופנועים ידניים בכל מקרה, כך שזה כלול ממילא. A2 מלמדים על קטנועי 125, מכיוון שהרוב הגדול של האנשים שעושים A2 הולכים על קטנוע. לעומת זאת, יש גם אנשים כמוך שרוצים אופנוע בנפח נמוך, אני אישית גם מכיר בחורה שרוצה אופנוע שיתאים ל-A2 ונתקלה באותה בעייה כמוך. אין לי מושג למה לא מלמדים את אלו שימוש בגיר ידני. אולי לאחרים כאן בפורום יהיה מושג או רעיון שלא עבר לי בראש.

טרבלסי

New member
אמרוים ללמוד את זה אח"כ לבד?

אם נבקש לעשות שיעור על אופנוע לגיר ידני יתנו לי על אופנוע בנפח גדול יותר?

nirbo

New member
אין לי מושג...

דבר עם המורה שלך ותראה אם הוא יכול לעשות משהו בשבילך.

למעלה