הוצאות של הספרים

thegate

New member
הוצאות של הספרים

היי, עד עכשיו קראתי את הגרסאות בעברית והחלטתי שאני רוצה לנסות את האנגלית. אמרו לי שהגרסה הבריטית קשה מאוד והאמריקאית קלה יותר. האם יש הבדל באמת או שרק העטיפה שונה? מה אתם ממליצים לקרוא? הבריטית או האמריקאית? בארץ אין בעיה להשיג את שתי הגרסאות אני מניח, נכון? תודה לכולם :)

yoavj1

New member
אין בעיה להשיג את שתי הגרסאות

לפי מה שאני הבנתי קיימים הבדלים קטנים בין הבריטית לאמריקאית מבחינת תוכן [תוכן הכוונה מילים שונות, לא עלילה שונה כמובן]. ההבדלים העיקריים הם הכריכה, גודל הטקסט ובאמריקאית יש תמונות בראש כל פרק. אבל כדאי שתחכה/י לתשובה של מישהו אחר, כי אני לא קראתי את הספרים באנגלית חוץ מאת השביעי [באמריקאית אגב].

Guid

New member
תראה...

האנגלית שלי לא משהו, והסתדרתי יפה מאוד עם האמריקאית. את השישי קראתי בגרסה הבריטית אבל הפסקתי באמצע כי זה ממש לא זרם לי... אבל כל אחד ומה שנוח לו. בכללי, אומרים שהאמריקאית זה בשפה קלילה יותר. וכן, יש בארץ את שני הגירסאות. קריאה מהנה! /tapuzforum/images/emo8.gif

thegate

New member
העניין המוזר הוא

שכל החברים שלי אומרים שזה ממש קל לקרוא את הספר באנגלית..ויש לי אנגלית טובה. מצד שני, ידידה שלי, עם אנגלית ברמת שפת אם אמרה שהיה לה קשה, אז הנחתי שהיא קראה את הגרסה הבריטית, אבל נראה לי מוזר שההבדלים כאלה מהותיים. זה לא ששיכתבו בשביל אמריקאים את כל הספר לאנגלית "יומיומית"..... אשמח לשמוע עוד דעות.

vagz

New member
כנס

הגירסא האמריקאית יותר קלה מכמה סיבות: -לימודי האנגלית בבית הספר ב70% הם באנגלית אמריקאית וזה גם כולל כל הסרטים שאתה רואה בטלויזיה וכל זה -הספר באמריקאית אותיות הרבה יותר גדולות ונוחות לקריאה ורווחים יותר גדולים בין השורות בקיצור תקנה באמריקאית יותר נוח ויותר זורם =]

thegate

New member
כן, עושה רושם כזה

אני אלך גם על כריכה קשה...בא לי לפרגן לעצמי. ראיתי שכמעט ואין בארץ כריכה קשה, מקסימום אזמין מחו"ל. הוצאה שנקראת Scholastic נכון?

thegate

New member
אגב...

יש גרסת ילדים וגרסה "רגילה"? או שאם אני רואה גרסה אמריקאית, של איזה 500 עמודים :) זה בטוח הגרסה ה"רגילה"?

yoavj1

New member
הסבר

באמריקאית יש רק גרסה אחת. בבריטית לעומת זאת יש שתיים - ילדים ומבוגרים. ההבדל בין 2 הגרסאות בבריטית הוא רק הכריכה. יש גם את גרסת דה לוקס שאני לא יודע אם זה כמו האמריקאית או הבריטית.

Yvaine

New member
שטויות

קראתי את החמישי באמריקאית ואת השישי והשביעי בבריטית. ההבדלים כל כך לא מהותיים שזה מצחיק שיש כמה גרסאות. ההבדלים הם בגודל טקסט, תמונות, מספר עמודים וגודל עמוד. מבחינת תוכן אין הבדל כמעט. פה ושם יש מילה או שתיים שמאייתים שונה (למשל המילה "צבע" יכולה להיות בשני אופנים - בריטי ואמריקאי. כל אחד מהם איות שונה. את כל אחד מהם פשוט להבין). אין שום סיבה ש(בהנחה ואתה מבין אנגלית טוב) לא תסתדר אם כל אחת מהגרסאות.

thegate

New member
תודה רבה

אז כמובן שאנסה את הבריטית....אלך על המקור :)

כל ההבדלים בגרסאות נכנסים לעמוד אחד

כך שזה ממש לא עקרוני. ממליצה על הבריטית כי זה המקור. אפשר לקרוא ברשת את ההבדלים אם משהו לא ברור.

thegate

New member
עדכון מסטימצקי: כריכה קשה

הייתי ב-3 חנויות שונות, בשלושתן אמרו לי שאין להם את הכריכה הקשה ואין גם אפשרות להזמין כי אין בקטלוג שלהם. נאמר לי על ידי 3 מוכרות שונות שכריכות קשות, לפחות בסטימצקי, יש בהתחלה, לקראת ההשקה, כמו עכשיו עם הספר ה-7 - ואח"כ רק כריכות רכות :)

רונילי92

New member
אבלאבל

חשבתח שכל הספרים בגרסה האמריקאית הם עם כריכה קשה.....
או שלא.?
כי יש לי את החמישי והשישי (וגם השביעי) באמריקאית והכריכה קשה... (אח שלי קרא את החמישי והשישי, אני את השביעי.. הוא עוד לא קרא אותו)
נמ.. מה, אחרי כמה זמן ההוצאה האמריקאית היא עם כריכה רכה...????

thegate

New member
יש להוצאה האמריקאית

גם תצורה רכה וגם תצורה עם כריכה קשה. בסטימצקי מביאים בהתחלה את הכריכה הקשה, ולאחר מכן ממשיכים להביא רק את הכריכה הרכה - ככה אמרו לי. ראיתי אצל חבר בבית את כל הסדרה עם כריכה קשה, אבל הוא הזמין ישירות מאמזון.

izzy88

New member
בלי להעליב? די בולשיט....

מהדורה של כריכה קשה זו תמיד המהדורה הראשונה ולפעמים גם השניה. לאחר מכן מוציאים מהדורות של כריכות רכות.... ובכל הסטימצקי שהייתי בו עד עכשיו, וצומת ספרים, ראיתי רק ספרים בכריכה קשה.........

Ronis13

New member
אולי הם התכוונו לגירסא הבריטית

כי איך שאני מבין, הגירסא האמריקאית היא תמיד קשה. לעומת זאת, ראיתי לפני כחודש את השישי בגירסא הבריטית בכריכה רכה.

thegate

New member
הגרסה האמריקאית ממש לא תמיד קשה

עברתי 5 חנויות סטימצקי, בכולן הכריכה של האמירקאית רכה. בנוסף, באמזון יש גם רכה וגם קשה. יש לי בבית רכה, שלקחתי מחבר :) כשהספרים יצאו היה קל למצוא כריכה קשה - היום צריך הזמנה מיוחדת - בחנויות, ובדקתי גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים - מחזיקים את הרכה בלבד. בצומת ספרים אפשר לבקש להזמין קשה. בסטימצקי גם את זה אי אפשר.

למעלה