הוצאות שוטפות

d_style

New member
הוצאות שוטפות

שלום, אני מתכנן מעבר בקרוב. הייתי שמח לשמוע מניסיון אחרים, מה טווח ההוצאות לאדם הגר בשכירות, ברמה הכללית. אוכל, חשמל, מים, גז, טלפון, תיקונים, אלו הדברים שקופצים לי כרגע לראש. בנוסף, אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על איזור מגורים זול ואיכותי בראשון לציון והסביבה, עדיפות לקרבה למחנה צריפין.

Mיקי_

New member
רועי, קודם כל בהצלחה

זה נורא תלוי ברמת החיים שאתה רגיל אליה, ושאתה מתכנן לעצמך לעתיד. ראשון לציון יחסית לת"א היא מאד זול. אפשר למצוא שם דירת 3 חדרים ממוקמת היטב בטווח של מחיר של דירת 2 חדרים ממוצעת בת"א. אתה מחפש לגור לבד? עם שותפים? בדירת חדר? או יותר...? כל זה מאד משפיע על התשובות שאנחנו נוכל לספק לך. אוכל עולה מניסיוני (הצימחוני) לאדם כ500 ש"ח בחודש, אם הוא יודע לבשל לעצמו. בלון גז קטן עולה 95 ש"ח (באמישרגז נכון לשלשום, אבל שווה לבדוק בחברות אחרות, את הבלון הקודם שהיה לי בדירה אחרת קניתי ב70 ש"ח נדמה לי מפז גז) חשמל תלוי במוצרים שיש לך בבית, אם יש לך דוד חשמל, או שמש, ואיזה עוד זללני חשמל (כמו מזגן) אתה מפעיל. וזה גם תלוי עם כמה אנשים תגור. טלפון עולה בהתאם לשיחות שלך, שדמי המנוי הקבועים הם 50 ש"ח לחודש. תוכל ללמוד יותר בנושא בזק, חיבורי אינטרנט ADSL וכ"ד דרך האתר של בזק. תיקונים הולכים בדר"כ על בעל הבית, איזה סוג של תיקונים מדובר? מה שחשוב לך לבדוק הוא מחיר ארנונה שקשור לאיזור המגורים שתבחר לגור בו. ההוצאות הגדולות שלנו (שלי ובן זוגי) מתחלקות ל: אוכל ארנונה (+מים) חשמל בזק (כולל ADSL WOW) וכשגרתי לבד, האוכל היה מקום שלישי. זה נורא אישי ונורא תלוי רמת חיים לגבי איזורים שווים בראשל"צ שהם גם זולים, אני אשוחח עם בן זוגי (ראשל"צי במקור) ואשתדל לענות לך בנושא. אבל אני מציעה שאם היעד הוא צריפין, לבדוק גם ביישובים קטנים באיזור, זה הוצאה זולה בדר"כ, למי שמעדיף לגור בדירה קטנה ללא שותפים. ושוב, בהצלחה.

d_style

New member
קודם כל, תודה

הכיוון הכללי הוא דירה קרובה דיה שתאפשר לי להתנייד באמצעות אופניים , עם שותפים או בלי - לא משנה. אני מניח שלקרניבורים העלות הממוצעת לאוכל תהיה גבוהה יותר
. כרגע אני מחכה לתשובה מהצבא בקשר למימון חלקי של שכ"ד. קשה לעשות את הצעד ולעבור מחיים של תלות מוחלטת באחרים, לתלות מוחלטת בעצמך, אבל אני כבר לא יכול לחכות. שוב תודה, על כל ההמלצות.

Mיקי_

New member
בכיף

כן, אומניבורים משלמים יותר... (עוד אחת מהיתרונות למעבר לתזונה צימחית
) לגבי מימון חלקי, אם תקבל אותו בדר"כ גם יציעו לך דירות שהצבא מכיר, יש לי ידידה שחיה באחלה דירה כזו במימון צבאי. אבל המרחק מהעיר בה אתה גר (זו אותה עיר של פעם נכון?) לצריפין הוא לא "כזה" גדול, כך שאני לא יודעת אם תוכל לקבל את הכסף שהיא קיבלה (כי מודדים את זה לפי מרחק. לגבי תלות מוחלטת בעצמך, אני לא יודעת מה המצב שלך עם ההורים היום, אבל אנשים (בניגוד אלי) שיש להם מערכת חסים נורמאלית עם ההורים, בדר"כ כן מקבל מהם עזרה, אם זה אוכל בשבתות, ואם זה עזרה עם רהיטים וכ"ד... במיוחד אם אתה "חייל גיבור"... ואם אין אותם, בתור "חייל גיבור" יש הוועד למען החייל... ומהניסיון שלי בהחלט יש למה "לא לחכות" אין ספק שזה כיף אדיר. במיוחד בגיל שלנו. ושוב

sky*

New member
ראשל"צ

שכונת שיכון המזרח שליד צריפין היא אכן זולה באופן משמעותי משאר העיר. נראה לי די כדאי למרות שמדובר בשכונה לא כל כך משהו. ניתן למצוא שם דירות בסביבות ה-700 ש"ח -1,200 ש"ח. לגבי ההוצאות השוטפות, בדיוק לפני חודש היה שרשור הוצאות שוטפות מרוכז ורווי מידע. אני אישית למדתי ממנו המון למרות שאני כבר 5 שנים מחוץ לבית. בהצלחה sky

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אמנם קצת באיחור, אבל טוב מאוחר מלעולם לא... לגבי ההוצאות, אני ממליצה לך בחום לפנות למאמרי הפורום, יש שם מאמר של אומדן עלויות, ויש התייחסות לכל הדברים הללו, כולל טלפונים של הגורמים הרלוונטיים אם יש לך עוד שאלות. באופן כללי שווה לך להעיף מבט גם במאמרים האחרים, השתדלתי שהם יכסו חלק מהלבטים הראשונים של מי שמתכוון לעבור דירה.

d_style

New member
באיחור ?

את מכירה הרבה אנשים שיכולים להרשות לעצמם לגור לבד עם משכורת של 359.8 ש"ח בחודש ?
בהחלט אקדיש זמן למאמרים.

moria007

New member
נראה לי שלא הבנת את חציש....

לדעתי היא התכוונה שלקח לה קצת זמן להגיב להודעה שלך, ולא לזה שאתה היית צריך לעבור לדירה ממזמן.... חצי"ש ממש נחמדה ומנהלת דגולה, אני ממש לא חושבת שהיא התכוונה למה שאתה הבנת... בהצלחה!!!! אגב, אם אתה עוד לא סגור בשיבוץ שלך, הייתי ממליצה לחשוב על בסיס סגור, זאת חוויה ולדעתי רוב הכייף בצבא. לפחות שלי, אני יודעת שכל אחד עובר את זה אחרת. אבל שווה לנסות, לא?

d_style

New member
אני חושב שאני סגור על השיבוץ שלי

אחרי כמעט 3 וחצי שנים בצבא

למעלה