הוצאות חינוך

shalom1235

New member
הוצאות חינוך

היי
לפני כמה חודשיים התגרשתי מאשתי, יש לנו שני ילדים משותפים בגיל בית ספר יסודי במשמורת משותפת. עלפי הסכם הגירושין שקיבל תוקף בית משפט, אני משלם 3400 שח דמי מזונות קבועים + מרכיב של דמי מזונות משתנים שמכיל (הוצאות רפואיות, ניתוחים קוסמטיים, טיפול רפואי, שיעוריים פרטיים, קיטנה, חוגים, דמי כיס, תרופות).
בהסכם מצוין שדמי המזונות הקבועים הינם עבור מדור וכל צריכהם האחרים של הילדים למעט הוצאות חריגות שמצויניים בהסכם(צינתי אותם למעלה ברכיב מזונות משתנים).
שאלתי האם דמי המזונות שאני משלם כוללים גם הוצאות חינוך כגון רישום לבית הספר כולל גם שמירה, טיולים, ביטוחים. וגם רכישת ספרים, ילקוטים וציוד הנדרש? כלומר על גרושתי לשלם את כל הסכום או אני אמור להשתתף בחלק מהתשלום?
תודה מראש

תלוי

אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת, אל תתקמצן על הילדים...
אך במידה ולא, עד כמה שידוע לי, זה חלק מהתשלומים הקבועים, שחלים על האפוטרופוס הישיר, היינו האם, בגינם אתה משלם מזונות.

ye44

New member
אם בחוזה שלך

זה לא כתוב במפורש ואני מדגיש שגם אין סעיף הוצאות חינוכיות אתה לא חייב.
אבל תסמוך על העו"ד שלה הן יבכו לרשמת הוצל"פ במידה והיא תתבע אותך
&nbsp
והרשמת תאשר, אצלי היה אותו סיפור הן אלופות בלהפוך חוזי גירושין אם יש
לך כוחות והפסדת תערער לבית הדין סיכוי טוב שיפתרו אותך, מול הוצל"פ אין
&nbsp
לך צ'אנס.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נושא בעייתי אם הוא לא מוגדר בהסכם

כל מי שאני מכירה הגדיר את הנושא במפורש בהסכם שלו.
רצוי שתתיעץ עם העו"ד שכתב את ההסכם שלכם.

ayb1

Well-known member
דמי המזונות שלך כוללים את כל המרכיבים להוציא אלו שמפורטים

בהסכם והודגשו בניפרד במפורש אותם התחיבתה לשלם בניפרד .זו דעתי אבל שיחה עם עוה"ד שלך (להערכתי שיחה חינמית) תפיג את כל חששותיך.

עם זאת - אם יש באפשרותך כלכלית - להיות נדיב מדי פעם, לתת מרצונך ,מעבר למיתחייב בהסכם .זה דבר שאני ממליץ עליו.דבר שיחזק את תחושת האם שאתה כאן ותתמוך כלכלית בילדיך כשיתאפשר לך, מעבר לחובתך.דבר שאני נוהג לעשות עד היום כשהם בוגרים וברשות עצמם.כמו שכל הורה שיכול נוהג לעשות בעת הצורך.

זה דבר מבורך,מוריד מתחים,מונע סחטנות,ומאפשר מערכת יחסים סבירה וטובה יותר עם האם ומשפר את הקשר עם הילדים.אלו דברים שחשיבותם רבה ועלותם שולית ביחס למה שאתה מקבל בסופו של דבר.
מעולם לא הצטערתי על אף שקל שהעברתי לטובת רווחת ילדי עד לרגע זה וזה כנראה כבר לא יקרה.

ayb1

Well-known member
דמי המזונות שלך כוללים את כל המרכיבים להוציא אלו שמפורטים

למעלה