הוצאה מוכרת

psichi

New member
הוצאה מוכרת

כשאני קונה מחשב, אני רושם את העלות כהוצאה של החברה... כשאני יוצא לקורס במכללת היי-טק ודומיהם - אני רושם... האם כשאני לומד 4 שנים באוניברסיטה אני יכול לרשום את שכר הלימוד כהוצאה? הרי מדובר בהשקעה - כמו קניית מכונה - שתניב רווחים עתידיים! ידוע לי שחברות ממנות שכר-לימוד של סטודנטים ובתמורה כובלות אותו להעסקה עתידית של X שנים. חברות אלו וודאי רושמות זאת כהוצאה מוכרת. נכון? תודה מראש! צביאל

PINIZ

New member
כשאתה לומד

זו השקעה ולא הוצאה, אז למה אתה קורא לזה הוצאה?

psichi

New member
או קיי...

אבל אם מסתכלים על זה כך, כל הוצאה שיש לעסק זו השקעה. הרי כל מה שעסק עושה - ומוציא עליו כספים - נועד לקדם את המטרה הסופית שהיא עשיית כסף. בצורה יותר ממוקדת: יש דרך לרשום שכר לימוד על חברה? אני לא רואה חשבון ואני ממש לא מבין את הנואנסים שבהגדרת דבר ככזה או כאחר. בשביל זה אני אשלם לאיש מקצוע. צביאל

PINIZ

New member
אני מניח

שלחברה יש רו"ח היכול להסביר לך באילו תנאים יהיו הוצ´ מוכרות.

לימודי אוניברסיטה להבדיל מלימוד

בקורס מקנים הרחבת הידע הקיים אך ובעיקר הקניית ידע חדש. לשם המחשה לו מנהל חשבונות סוג 2 היה לומד סוג 3 זו הייתה הוצאה מוכרת לו היה לומד מ"ה לא היה מכיא בשכר הלימוד כהוצאה מוכרת אלא כרכישת נכס חדש ועל כן היו חלות על הוראות שונות. אגב רכישת מחשב לעסק אינה הוצאה שוטפת אלא שוב, רכישת רכוש שיש להפיחתו ב 3 שנים אם איני טועה. בכל מקרה הצלחה בלימודים מוטי

למעלה