הוצאה להורג

לשאול את הפושע

למה הוא עשה את זה ולטפל בסיבה עצמה. וכמובן הכל תלוי בלימוד להתחיל בבי"ס סדנאות טיפול ושליטה ברגשות כי רוב הפשעים הם מסיבה ריגשית כזאת או אחרת הנירצח כבר מת, אין מה לעשות כדי להחזיר אותו אבל אפשר להציל את הרוצח, אבל אנו מעדיפים להרוג גם אותו באם זה הוצאה להורג או מאסר עולם. ולא לדבר שאפילו פושעים קטנים ניכנסים לכלא והופכים להיות פושעים גדולים.

אייני

New member
רוב הפשעים הם מסיבה רגשית זו או אחרת?XD

מלבד אונס ורצח כשאתה עצבני, אין עוד פשעים שהם מסיבה "רגשית". גנבה זה פשע הגיוני וקרימינלי נטו - אתה צריך/רוצה כסף, אתה גונב, נקודה. גם מכירת סמים זה פשע הגיוני. גם עבירות תנועה זה פשע הגיוני (אני באמת רוצה לראות את השופט שישאל מישהו "למה נסעת עשרים וחמישה קמ"ש יותר מהמותר?". כאילו, נו באמת. מה הוא מצפה שיגידו לו? גג "כי חשבתי שלא יתפסו אותי, קיבינימט"). תכלס - הטיפול בסיבה נכון - אבל פשוט לא תמיד יעיל. כי מה תעשה לבחור שנסע מעל המהירות המותרת? תעשה לו סדנת זהירות בדרכים? הוא יגיד לך שסבבה, יעבור אותה וימשיך לטוס בכבישים, כי הוא יודע שממילא לא תעניש אותו בעונש חמור יותר מעוד ועוד ועוד סדנאות. תשלול לו את הרישיון? מה איכפת לו. ימשיך לנסוע. אחרי הכל, אין בית סוהר! אין קנסות! אין כלום!

אייני

New member
הוא לא אמור לפתור

הוא אמור להרתיע. הבעיה היא שכדי שהוא באמת ירתיע צריכים שוטרים ומשטרה נורמלית, ואלו מצרכים מעט נדירים בארצנו.

שטויות

זה לא מרתיע אף אחד. רק מלמד אותנו שאם אנו רוצים לרצוח, צריך להסתיר את זה טוב מאוד, ולארגן אליבי מעולה. בכל המדינות יש פשעים, לא קשור לכמות המשטרה אפילו בסין ששם הם שולטים ביד חזקה!

אייני

New member
בדיוק. וזה מה שמרתיע.

כי בסופו של דבר - אין הרבה אנשים שמבינים בנושא עד כדי כך שהם יצליחו לתכנן בצורה מושלמת רצח. רוב האנשים יפשלו בצורה זאת או אחרת - והם יודעים את זה. לכן אנשים רוצחים רק ב2 מקרים - אובדן שיקול דעת (כמו התקף עצבים) או במקרה שהם כן יודעים מה הם עושים - מאפיה וכד'.

בעד עונש

אך יש גבול . אם רוצים לשמור על דמוקרטיה וחופש הפרט אי אפשר להצר את החוקים לרמה כזו שנרגיש שאנחנו בדיקטטורה או יותר גרוע בצפון קוראיה בה שילטון הוא טוטליטארי. החוק אמור להגן על החברה והפרט וצריך למצוא את האיזון בין השמירה עליו לבין הפגיעה בו(פרטיות מרחב וכו') לא נראה לי שעונש שלילת רשיון לכל החיים יפתור משהו , גם זה נראה לי משהו שרוב החברה (שאמורה להחליט כמובן בדמוקרטיה) לא תסכים לו וגם בגלל שאנשים פשוט יעברו על החוק הבלתי אפשרי הזה ואז מה ? - עונש מוות או משהו ?

tweeg

New member
בעד

במקרים של הוכחה מחולטת ופשעים מספיק רציניים:רוצחים ואנסים סידרתיים,מחבלים לדעתי הגבולות של המינמום מקסימום צריכות להיקבע ע"י השופטים,אינדיבידואלית לכל משפט אי אפשר תמיד להכליל,ועונשים כללים לפשע זה מיותר אני כן בעד הענשה יותר רצינית של מערכת המשפט לדעתי שלילת רשיון לתמיד על שכרות זה קצת מוגזם אנשים שושתים לא כ"כ אחראים על עצמם,ושלילה לתמיד על החלטה שהיא ל100% מודעת זה מוגזם לדעתי (לא מדבר על אנשים שמשתכרים ונוהגים בכוונה)

Blood Rage

New member
לא צריך עונשים כבדים יותר,

צריך עונשים פומביים יותר. צריך שעברינים פוטנציאליים יראו מה יקרה להם. אישית, אני ממליץ לחזור להלקאות פומביות בכיכר העיר.

Blood Rage

New member
זה כול הרעיון.

עונש מוות נראה רחוק ולא ראלי למישהו שעומד לבצעה פשע- אבל אם ראיתה בדיוק מה אולך לקרות לך, אתה כבר תחשוב פעמיים לפני ביצועה עברה.

antreprize

New member
אתה מפספס את הרעיון,

האנשים לא צריכים לראות מה קורה, הם צריכים לראות שזה קורה לכל מי שעובר על החוק. גם אם תוציא אנשים להורג בכיכר העיר זה לא יפחית את כמות הרציחות אם אתה תוציא להרוג רוצח אחד מתוך מאה.

Blood Rage

New member
כמובן שכן.

כי אז רוצחים פוטנציאליים ידעו בדיוק מה יקרה להם.

antreprize

New member
לא נכון.

אם אתה מוציא להורג בצורה פומבית אחד מכל מאה רוצחים, אז הרוצחים ידעו שהם יכולים לרצוח כמה שהם רוצים כי אין מי שיעצור אותם. אם אתה רוצה למנוע ממישהו לבצע פשע, ההיגיון אומר שאתה צריך להקטין ככל האפשר את הרווח מביצוע פשע, ואת זה עושים בעזרת אכיפה(והענשה) ולא בעזרת ענישה פומבית.

tweeg

New member
רצח בד"כ הוא לא רציונלי

אנשים לא מתכננים רצח,או חושבים מה הם ירוויחו הם בד"כ פשוט שולפים סכין ודוקרים לא משנה כמה חמור העונש,או כמה טוב הם ידעו מה הולך לקרות להם אולי אולי בתת הכרה זה יגרום לחלק מהאנשים לשקול את זה אבל הרוב יתעלמו מכל עונש שהוא בהתקף עצבים אין לי סטיסטיקות,אבל אני מאמין שלפחות 70% מהרוצחים זה התקפי זעם וכו' מה שכן לעונשים אחרים זה אולי כן יעיל אנסים זה בד"כ אנשים פסיכופטיים ככה שאני לא יודע עם זה ישפיע אבל גנבים שהם יותר הגיונים,בהחלט מחשבים סיכונים,גם של גודל העונש,וגם של סיכוי להיתפס מה שכן הענשה פובית יכולה לגרום לאנשים להבין יותר טוב הרבה יותר קל להזדהות עם משהו שאתה רואה,לעומת כתבה בעיתון/טלווזיה

antreprize

New member
זה לא נכון.

אם יש לידך שוטר אתה לא תרצח(או הסיכוי שאתה תרצח נמוך יותר), כי השוטור יהיה שם בשביל למנוע את זה. נכון, זה לא המעשה הכי רציונלי, אבל אי אפשר להגיד שרצח זה מעשה לא רציונלי לחלוטין.

למעלה