הוצאה לאור.

is00

New member
הוצאה לאור.

שאלה - האם קיימת בארץ איזו שהיא הוצאה לאור שמפרסמת חוברות/ספרי קומיקס,או שהדרך היחידה להוציא בארץ הזאת חוברת/ספר קומיקס היא בהוצאה עצמית?!

fogen

New member
אתה מוזמן לבדוק בהוצאות הספרים הגדולות

אבל אני בספק אם תשכנע אותם, היחיד שמצליח להוציא דרך הוצאת ספרים הוא אורי פינק כל השאר מוציאים את החוברות קומיקס שלהם בהוצאה עצמית ובכספם שלהם

Inferius

New member
גם שי צ'רקה מוציא דרך "מודן"

...או שהוא הוציא רק את "יהוצפן א'" דרכם. אני לא יכול לבדוק לגבי השאר, כי אין לי אותם בבית...=)

is00

New member
אחרי כמה טלפונים...

בינתיים הרמתי טלפונים לכמה הוצאות לאור,וכולם אמרו לי שהם לא מתעסקים עם דברים כאלה. אולי צריך ממש להגיע אליהם,כדי לנסות ולבדוק את הנושא יותר לעומק... תגידו,אין סיכוי שאיזה חובב קומיקס עם כיסים עמוקים ייקח את הנושא לידיים וייסד הוצאה לאור שמתעסקת רק בתחום הזה. איזה חברת "מארוול" או "DC קומיקס" כחול-לבן... אחחח,אם רק היה לי כסף... נו ,אולי, מתי שהוא נזכה בלוטו.

לפניי שאתה זוכה בלוטו

אתה צריך ליצור קהל ... גם אם כל יוצרי הקומיקס בארץ היו מתאגדים למשהו כזה, אתה באמת יכול להבטיח שזה יצליח? ואם אתה מדבר על משהו בסגנון די סי או מארוול , אז יש אולי ארבע יוצרים (פעילים ) בתחום הקומיקס שיכולים לעשות משהו כזה בינהם :דורית מיה גור ,אביב אור ...ו ....הממ אוקי שני יוצרים (פעילים)

is00

New member
צריך לפחות לנסות...

1.מי אמר שהיא תצטרך לכוון אך ורק לקהל בארץ?! 2. אני בטוח שאלפי ישראלים (ואולי אפילו עשרות אלפי) לא היו מתנגדים שתהיה פה הוצאה לאור שתתרגם קומיקסים מחו"ל. 3. לא התכוונתי בסגנון "מארוול"/"די.סי" כפשוטו. הזכרתי אותם רק כדוגמה מוכרת.

נעשה כבר

בסוף שנות השבעים אם אני לא טועה תירגמו ....זה עלה יפה ...אבל אחר כך נפל בסוף שנות התשעים או בהתחלת העשור הנוכחי תירגמו את ספיידרמן ואקס מן ....זה לא החזיק יותר משלושה חודשים "אלפים"..."עשרות אלפים?" ....אני בספק...זה יהיה אולי "מאה" ,מה שחזק בשוק הישראלי זה קומיקס אלטרנטיבי (ישראלי כמובן ) הנושא הזה עלה פה כבר כמה פעמים , היחידה שבאמת ברמה והצליחה למכור כמות מאוד מכובדת של קומיקסים של גיבורי -על היא דורית מיה גור עם פלאלפמן , באופן כללי אם כל הסצינה הזאת לא הייתה סצינה של וויכוחים ,וסצינה יותר מפרגנת היה אפשר ללא ספק להפיק מוצר איכותי , אם כולם היו מתתאגדים תחת משהו אחד , והיו לוקחים את הציירים היותר טובים ...ואת הכותבים היותר טובים והיו עובדים על משהו בנפרד ,אז אולי זה היה אפשרי דוגמה : תאר לך שאריאל ויסמן היה כותב לאביב אור וערן אביאני , או את אמיתי סנדי כותב לדורית מיה גור ...אבל כל אחד באופוריה שלו , ובכלל זאת סצינה של חמולות , הכל מאפיה אני אישית הייתי שמח אם היה קורה כזה דבר ,יש עוד בעיה ....שרוב היוצרים בארץ "לא מוכנים לקבל ביקורת" ולכן כל יוצר חושב שמה שהוא עושה זה טוב

apathic

New member
זאת לא הבעיה

אני לא חושב שהבעיה היא שאין מספיק שיתופי פעולה, הבעיה היא שאין מספיק אנשים שישתפו פעולה. זה הגיוני שאנשים מסויימים יהיו שקועים בדברים שמעניינים אותם ולא ירצו שיתערבו להם כי אז יווצר משהו שהם לא רוצים ליצור בכלל, ולא משנה אם הוא נחשב ליותר טוב בעיני מישהו אחר. אותי לפחות אי אפשר להאשים בזה. שיתפתי פעולה כבר כמה פעמים עם אנשים שונים בכל מיני פרוייקטים. בסופו של דבר צריך לזכור שלא עושים מזה כסף (אם לא מפסידים כסף זה נחשב מצב טוב...), וזאת הסיבה שרוב הכותבים והציירים לא עוסקים בזה, למרות שהם מתאימים לזה בדיוק מבחינת כישרון. אולי, מדי פעם, אבל הם לא מתכוונים באמת להשקיע בזמנם במשהו שלא ישלמו להם עליו או שהוא קל יחסית ולא ידרוש הרבה עבודה ככה שהם יוכלו להמשיך לעשות עבודות לאנשים שכן משלמים להם (על איורים, כתבות, עיצוב גרפי וכו' ). מתי בפעם האחרונה ראיתם קומיקס של אסף חנוכה בעברית? הרבה יותר משתלם לו לאייר לעיתונים ולעשות קומיקס בחו"ל. יש מספיק אחרים שעושים בדיוק את אותו הדבר. הם אפילו לא גרים בארץ כבר, כי אין להם מה לחפש פה. דרך אגב, הבעיה בביקורת היא באמת שאנשים חושבים שהם יודעים הכל - גם אלה שנותנים אותה וגם אלה שמקבלים אותה. יש דבר כזה ביקורת בונה, פחות או יותר, אבל אנשים לא יקחו אותה טוב בכל מקרה בגלל האגו שלהם.

נכון מאוד

דיברתי פה יותר על הצד של היצירה מהבחינה הכספית ..המממ אפשר להגיד שהיוצרים עושים את זה בשביל "הספורט" כי כסף אמיתי אין פה ,חוץ מאותה מפלצת הידועה בשם "פינק" ועכשיו גם הוא לא מרוויח בשמיים ,ואותם יוצרים שעובדים עם עיתונים וחברות (אלית אבני, דורית מיה גור וכו ...) אני יודע שהקיץ שאני אוציא חוברת , לא בטוח שיהיו לי רווחים (אני מקווה שהחזרים ) אבל אפשר לקוות ליום הזה שאכן יהיו רווחים ליוצרי הקומיקס בארץ ...עד אז , יש עוד הרבה על מה לעבוד (מוצר איכותי יותר , סצינה שיותר מפרגנת אחד לשני , ובאמת אנשים שיקבלו ביקורת בונה בהבנה)

is00

New member
נראה לי ששנינו מגזימים.

נראה לי שיש בארץ קהל של יותר מכמה "מאות" אנשים ל"קומיקס". "עשרות אלפים"...אולי זאת באמת הגזמה רצינית,אבל "אלפים" נראה לי סביר ואפשרי. אתה יודע מי היו בתי ההוצאה שתירגמו בתקופה שדיברת עליה את הקומיקסים מחו"ל?!

אולי

כמה מאות....זאת הסיבה שזה לא הצליח מההתחלה תקשר לקומיקס וירקות ...הם אולי זוכרים איזו הוצאה לאור זאת...אאל אף שאני בספק

giri

New member
קווין קומיקס - אני לא סגורה אם זה שם ההוצאה

או רק מותג. בכל מקרה, לקומיקס יש עליה בשנים האחרונות בארץ, יש מין גל של התלהבות ממוצרים נלווים - סרטים, סדרות טלוויזיה ומרצ'נדייז - אבל בינתיים אני חושבת שלא נרשמה עלייה דרמטית בצריכת המדיום. יותר מכך - אם היה לי תקציב כנס על כל פעם שבה דיברו איתי מאיזו הנהלה של קניון על "אנחנו עושים הפנינג קומיקס" והתברר שהם מחפשים אנשים מחופשים לגיבורי על וסדנאות אנימציה, כנראה שכבר היה פה קומיקון. לגבי הוצאות ספרים - לא רוצה לייאש אף אחד, אבל סופרים שכותבים ספרי מלל שולחים כתבי יד, ובמקרה הטוב מקבלים תשובה תוך כמה חודשים. הסיכוי להגיע למקום שיוציא לך קומיקס לדעתי לא מאד גבוה, ואם כן, כדאי שתנסה להשתחל לפגישה משומנת היטב בויטמין פי, ותביא איתך חוברת מבריקה, צבעונית ומוגמרת כדוגמה.

apathic

New member
חיפוש קצר באינטרנט

מצאתי לך הרבה מידע: היקום של אלי אשד החברה שהוציאה את אקס-מן וספיידרמן בעברית בשנות התשעים נקראה קונטקט פויינט*, את אז אני ממש זוכר (איכשהו). גם אותם מזכירים במאמר שבלינק שהוספתי להודעה. יותר מזה אני לא יודע גם ככה, אבל המאמר נראה מאוד ממצה... * contact point

is00

New member
נו,קיוויתי...

כבר קיוויתי שאולי איזה חברת הוצאה לאור גדולה בארץ ,פעם עשתה את זה. נו,אולי בעתיד משהו יזוז בתחום הזה בארץ.

mulon1984

New member
קונטקט פוינט לא היחידים

קונטקט פוינט תרגמו לעברית את אקס מן וספיידרמן (בתקופת הסאגה על אונסלות') ובתכנון היה גם לתרגם את וולברין. הם לא הוציאו לאור משהו ישראלי מקורי ולא נראה לי שזה היה בכלל הרעיון שלהם. ובכלל, החוברת הראשונה היתה מכרומו מלא ועבה מאוד, ולאט לאט הפכה לדקה יותר ולפחות איכותית, ככה שנראה לי שלאורך כל הדרך הם סבלו מקשיים כלכליים. אחריהם, אגב, קומיקאזה הוציאה לאור תרגום לעברית של "אולטימייט ספיידרמן" ונעצרה אחרי איזה 8(?) חוברות. וזה היה בתקופה שקומיקאזה לא היו כל כך מתלהבים מחומר מקומי מקורי. היום הם עושים לו יופי של כבוד בחנות שלהם, אבל הם כבר לא מוציאים לאור כלום. לפני קונטקט פוינט היו עוד כל מיני ניסיונות דומים (היה טרזן, טקס, זאגור, טיןטין, אסטריקס, הפנטום, ועוד) כאשר הבולט ביותר היו "קווין קומיקס" שתרגמו והוציאו לאור את בטמן, סופרמן, ספיידרמן, והענק הירוק (יכול להיות שעוד, אני לא בטוח). מי שיש לו חוברת של קווין קומיקס בבית יוכל למצוא שם את אורי פינק בתפקידים שונים :) מסקנה: קומיקס אמריקאי מתורגם לעברית כנראה שעדיין לא עשה עלייה כמו שצריך. לא נורא. לגבי קומיקס מקומי מקורי, זה כבר עניין אחר...

vodka6

New member
אסטריקס יצא בעברית ע"י מודן ודליה פלד

(בשנות השמונים) והיה גם לאקי לוק לשניה ורבע אבל לא ידוע לי המו"ל

Inferius

New member
אני לא חושב שערן אביאני ואביב אור

צריכים שיכתבו להם. אני מאד נהניתי מ"דדליין", 1 ו-2.

AmirPerc

New member
אבל לעומת זאת הכתיבה בפלאפל מן הייתה זוועתית

הציורים היו מדהימים, ממש ברמה בינלאומית, אבל זה אשכרה נראה כאילו היא הפליצה איזה סיפור מצוץ להצמיד לפריימים המעולים. אם היא באמת תחבור לאיזה כותב רציני יכול לצאת מזה משהו ממש ממש טוב, שאולי אפילו יקרוץ לקהל הרחב. כמו שחנוכה עשה עם הספרים של אתגר קרת.

למעלה