הופעות

בן לי

New member
הופעות

אז ככה: הראשונה הייתה בלאס וגאס והשנייה בניו יורק. ההופעה בלאס וגאס הייתה פשוט מדהימה. פשוט אין מילים שאפשר לתאר איתן את ההופעה הזאת מה עוד שהיא הייתה ביומולדת שלי, שלא היה לי כרטיס עד בערך לשעתיים לפני ההופעה ושהייתי בשורה השלישית מהבמה. חוצמזה כל ההופעה פשוט הייתה מדהימה. הקהל, הנגינה - הכל כולל הכל. מיינרד לבש תחתונים וחזייה עם חזה מסיליקון... לפניהם הופיעו טומהוק (הלהקה של מייק פאטון) ונתנו הופעה נחמדה. טול התחילו עם סובר וסיימו עם לייטרולוס. הרבה יותר מזה אני לא ממש זוכר - פשוט הייתי בהיי לאורך כל ההופעה. ההופעה השנייה הייתה הרבה יותר סטרילית. היא הייתה ברדיו סיטי מיוזיק הול. האולם עצמו ממש נחמד והסאונד מצויין אבל אסור היה אפילו לעשן בפנים (בלאס וגאס אנשים עישנו גראס חופשי). מעבר לזה סדר השירים היה כמעט זהה חוץ אולי משיר או שניים. לאורך כל ההוםעה כל חברי טול פשוט עומדים על הבמה ולא זזים יותר מדיי - והאמת הם גם לא צריכים. רמת הנגינה שלהם והתיאום שלהם ביחד כ"כ טובים שזה פשוט מדהים. הדבר היחיד שבאמת היה חסר לי בהופעות הוא קצת יותר שירים מהאלבומים הקודמים שלהם. עד כמה שהצלחתי לשים לב הם ניגנו רק את SOBER PRISON SEX ENIMA STINKFIST ו - H. חוצמזה הם ניגנו את כל לייטרולוס חוץ מ - TICKS & LEECHES. שורה תחתונה - מדהים!!!

vespertine

New member
סתם להשוויץ ולחלוק את החוויה..

ראיתי את טול בטור הזה בארצות הברית 3 פעמים, באוקלנד, טולסה וארקנסו. הסט ליסט של טול כמעט הייתה זהה בכל הופעה חוץ משינויים בין השירים H./46+2, בהופעה בטולסה הייתי ממש על הרייל, עמדתי מול הלהקה, מיינרד אשכרה נראה לי חייב עלי כי שרתי את כל השירים כמו מטורף זרקתי את הידים שלי לכל עבר והשטוללתי כמו דפוק. אף שהיה קשה מאוד להשאר על הרייל בשורה הראשונה כל הזמן זה היה הדבר הכי מדהים שחוויתי בחיים שלי. אפילו תפסתי בקבוק gatoraid שמיינרד זרק וחבר שלי מארצות הברית תפס את העור של התוף שדני זורק בסוף כל הופעה!. בהופעות החלטתי לקחת הפסקה מהפנטיות ותפסתי מושבים כמו בן אדם עשנתי פול סמים וזאת באמת חוויה. אבל אני מבקש ממכם מקרב לב לא לקחת סמים בהופעה הראשונה שלכם של טול. זה פשוט כל כך מדהים שחייבים לעבור את זה פיקח כי זה סוג של היי אחר. אני נטלתי רק אחרי שתי הופעות וזה היה פשוט דפוק!!, ממליץ בחום!. חוץ מזה הלהקה יפה מתמיד, התחבקו בסוף והיה הרגשה שבאמת יש אחווה בין חברי הלהקה וזה דבר מצוין!. מיינרד מדבר ממש הרבה בהופעות מספר פול בדיחות וצוחק על הקהל, אבל אני בטוח שלא חדשתי לכם כלום בכך. בכל אופן, תמשכנו את אמכם ואת כלבם, ותנסו לתפוס את טול מתי שהוא בזמן הקרוב משום כפי שזה נראה לי, טול הולכים להפסיק להופיעה בקרוב, אבל זאת רק תחושה ואני לא רוצה לפתוח את פי לשטן (אף שזה יכול להיות מעניין). ונסיים עם עובדה קצרה, לייטראלוס השיר הכי טוב בעולם, נקודה,. :)

MR SHABLOOL

New member
אמן

וכמעט כל הופעה שלהם זה עם אותם שירים תבינו לבד למה הם לא ניגנו את ticks & leeches ותמותו עוד פעם

בן לי

New member
שאלה

מתי קנית את הכרטיסים להופעות וכמה הם עלו לך? טומהוק חיממו אותם? להופעה באוקלנד הייתי צריך ללכת אבל משום מה לא יצא (קצת רחוק מאיפה שהייתי באותו זמן). אני הרגשתי שבהופעות של טול הם פשוט מעלים את הרמה של השירים שלהם לפחות בעוד רמה, וכל התיאום ביניהם פשוט מצויין.

vespertine

New member
re: שאלה

להופעה באוקלנד קניתי מאיזה מניאק בכניסה שמכר לי ב50 דולר את הכרטיס הלכתי לבד כי לא ידעתי עד לאותו יום על ההופעה בכלל. ושם פספסתי את טומהוק הגעתי בדיוק לטול. אבל באוקלהומה בקשתי מחבר שלי שם שיזמין לי ואחר כך עשינו רוד טריפ לארקנסו וקנינו את הכרטיסים שם. הכרטיסים לטולסה עלו לי 45 ובארקנסו 35 כי זה היה ארינה ענקית. שמע זה באמת מדהים איך הלהקה הזאת עובדת, זה פשוט לא יאומן. אני שומע אותם כבר לפחות 3 שנים ואני פשוט מאוד פאנטי לגבי הלהקה ולגבי הקונטקסטים שהלהקה בדר"כ עומדת מאחוריהם וכו´, ופשוט הגעתי למצב שאני עשיתי אשכרה רשימה במוח שלי לכל מיני דברים קטנים בשירים של טול שאני ממש רוצה לראות. כמו איזה ריף חיי בגיטרה או איזה ליין של תופים או איזה ליין באס או סלסול בקול של מיינרד. זה פשוט מדהים איך שהמוסיקה נשמעת פי 8 יותר טוב לייב. גם אין בשום הופעה פשלות, ההופעות נורא מקצועיות. אבל הדבר שהכי עצבן אותי זה שמתי שהייתי בהופעה בטולסה הייתי ממש שורה ראשונה על הרייל באמצע וממש קבלתי מכל הכיוונים כמויות של לחץ לא יאומנות. כאב לי הגוף איזה יומיים אחרי הזה, ולא יכולתי לזוז בקושי. וטול סגרו את האורות ושמו את כל הסמפלים המפחידים שלהם ברקע למשך איזה חצי שעה, ואף אחד לא על הבמה ורואים את העיגול עיניים הזה מסתובב במסך ולמשך איזה 30 דקות כולם היו בטוחים שכל רגע טול עולים וצעקו והשתוללו. הדבר היחידי שאני יכול להגיד זה שאני "מאוכזב" זה איך שמיינרד פותח את סקיזם, במקום עם הקול הקצת כועס הזה כמו בדיסק הוא פותח את השיר עם סלסולי גרון מטורפים. אני לא אומר שזה רע זה פשוט היה נשמע לי קצת מוזר בהתחלה. אבל חפיף זאת הביקורת היחידה שאני יכול להעביר על טול מההופעות האלה.

בן לי

New member
הביקורת שלי

הדבר הרע הבערך יחיד שאני יכול להגיד על ההופעות הוא שחסרו לי שירים מהאלבומים הקודמים של הלהקה. השיר שהכי חסר לי הוא EULOGY שהוא לדעתי השיר הכי יפה שלהם. בקשר לקהל: בלאס וגאס הייתי בשורה השלישית ופשוט לא היה לי ס"מ לזוז אבל זה היה דווקא נחמד. כל רגע הוציאו מישהו מהקהל שלאט יכל לנשום וקיויתי כל הזמן שלא יוציאו אותי. כרטיסים: התקשרתי שבועיים לפני ההופעה בלאס וגאס ואמרו לי שכרטיס עולה 95 דולר. יומיים לפני ההופעה זה כבר עלה ל - 145 (!!!) דולר. נסעתי בכל מקרה ללאס וגאס וקניתי שם בקופה של האולם כרטיס ב - 40 דולר. מוזר ביותר. אותו סיפור היה בניו יורק - שם אמרו לי שההופעה SOLD OUT וביום של ההופעה קניתי כרטיס ב - 50 דולר לשורה האחרונה אבל כמו ישראלי טוב עברתי אחרי כמה שירים למקום יותר טוב. הייתי גם באיזו חנות דיסקים ומצאתי שם עיתון ממאי 01´ שיש בו כתבה על טול וראיון קצר עם דני. אני אנסה לכתוב כמה פרטים מעניינים מהכתבה מחר או מתישהו.

FaithNoMore

New member
ההופעה שלי

אני ראיתי אותם לפני שנה וכמה חודשים בבלגיה, בפסטיבל רוק וורכטר. לפניהם הופיעו deftones, לפני deftones הופיעו queens of the stone age. היה ממש מדהים, אני לא זוכרת את השירים כי הייתי יותר מדי באקסטזה. מה שאני כן זוכרת בברור זה את השוק שקיבלתי כשהעלו את מערכת התופים הרצחנית לבמה!!! ואוווווווווווו! הדבר המעצבן היחיד היה שמיינרד המנובל הזה היה כל הזמן במאחורה של הבמה ולא התקרב לקהל, אבל הוא הריץ קטעים וסיפר בדיחות. היה מדהים.

vespertine

New member
אין מצב

שמיינרד לא הסתכל עלי בסקיזם. פשוט צרחתי את המילים כמו מטורף והוא פשוט הביט לכיוון שלי ולא זז במשך איזה 7 דקות. הורדתי עכשיו את הגרסה החיה עם המתופף של טומהוק לtriad. זה פשוט היה באמת אחד מההייליטים שבהופעה!.

למעלה