הופעה - דלתא בלוז

orenharp

New member
הופעה - דלתא בלוז

אנחנו חוזרים להופיע. הפעם בבית הבירה החדש בנווה צדק. אין לי כתובת. תמצאו בעצמכם. יום רביעי, 2230 ככה. סשן בטח של שעה ככה..של אילתורים לרוב וקאוורים לסוני טרי ובאוני מקגי, דילן, ג'ון לי הוקר ובלוז סטייל הדורז. שני נגנים. שנייהם שירה, אחד על גיטרה רזונייטור. השני על מפוחית. ההרכב נקרא - the hounds. שם זמני, השמות שלנו זמניים כבר שמונה שנים. שיהיה לנו בכיף. אורן.

Roi Blues

New member
אורן...

אף אחד מהאמנים ברשימה, חוץ מג'ון לי הוקר, הוא לא דלתא בלוז. סוני טרי הוא מג'ורג'יה, בראוני מקגי מטנסי, הדורז מאנגליה, דילן הוא לא בלוז בכלל:) ג'ון לי הוקר היה מקלארקסדייל שבמיסיסיפי, אבל הוא היה פעיל בסצנות הבלוז של דטרויט ושיקאגו, ורק מדי פעם ניגן בלוז אקוסטי מהדלתא.

Roi Blues

New member
דלתא בלוז

אם אתם רוצים אמנים טובים מהדלתא: צ'ארלי פאטון בו קארטר ג'ים ברואר סאם צ'אטמון סאן האוס ביג ג'ו וויליאמס האניבוי אדווארדס רוברט ג'ונסון אישמון ברייסי רוב לייסי ג'ו ריינולדס גארפילד אייקרז ג'ו קאליקוט טומי ג'ונסון ארת'ור קרודופ (הקלטות אקוסטיות, למרות שאין הרבה) בוקה ווייט ווילי בראון מאדי ווטרס (ההקלטות מ-1941) רוברט נייטהוק (ההקלטות האקוסטיות) רוברט פטוויי טומי מקלנן

orenharp

New member
עזוב אותי בחייך.

אני צריך שם להופעה. בראוני אמר בדיסק שלהם שהם מנגנים כל מיני דברים כולל דלתא בלוז. נשמע לי מצוין. זה השם של ההופעה. לא מתאים לך? לא מתאים. אתה חייב להפסיק לרשום שמות של אמנים. זה נוראי בכל פעם מחדש. אני לא מבין כמוך בבלוז, אבל ברוך השם אני מנגן.

orenharp

New member
ורועי. הדורז לא מאנגליה. אז תפסיק.

הם נוצרו בפגישה של ריי מנזארק ומוריסון על החוף בווניס ביץ' אחרי ששניהם קיבלו ביקורת משפילה על הסרט שעשו כתלמידי קולנוע שהיה ראדיקלי ובו תמונות של מצעדי היטלר. אתה לא רוצה שאני אתן לך רשימה של מאה איש המשפיעים ברוק קלאסי של שנות השישים נכון? אתה לא יודע הכל אחי..וגם אני לא. אז די עם השטויות.

Roi Blues

New member
אתה צודק מאה אחוז

בקשר לדורז, זה רק מראה כמה ידע נשאר לי על מוזיקת רוק, המוזיקה שאני שומע הכי פחות... תשמע, אתה נגן פשוט מעולה, אבל כדאי גם לדעת מה אתה מנגן. אני נגן הרבה פחות טוב ממך, אבל אני מכיר את המוזיקה... כל אחד והקטע שלו. אבל אם איזה חובב "דלתא בלוז" מושבע יבוא להופעה שלכם, הוא עלול להתאזב, כי אתם לא תנגנו שום דבר שמזוהה עם הטייטל, למרות שאתם מנגנים מעולה. אני עשיתי את הרשימה בשביל שתכיר את האמנים שכן עשו "דלתא בלוז", ושתבין את האופי האמיתי והגישה האמיתית ל"דלתא בלוז". דרך אגב, אני שם את המושג "דלתא בלוז" במרכאות, כי אני חושב שאין לו הגדרה מסוימת, כל אמן היה שונה לגמרי. בו קארטר למשל נשמע הרבה יותר דומה לפיאדמונט בלוז. אני דווקא מאוד אשמח לשמוע איזה אמנים משנות השישים אתה אוהב, את רובם סביר להניח שאני אכיר כי פעם הייתי חובב מושבע של רוק קלאסי, אבל אם תהיה לי "הופעת מחווה לרוק הקלאסי של שנות השישים", אני לא אנגן שירים של ג'ין וינסנט ובאדי הולי, נכון? כי זה בדיוק מה שאתם עושים...

orenharp

New member
מקבל כמעט הכל.

ואתה נגן מצוין. אל תפחית מערכך. אני? אתה יודע שאני אפילו לא יודע תווים. אבל אני בטוח במאה אחוז שאני יודע לנגן מפוחית. לא ברמה מעולה אבל בצורה די טובה. אני לא פנאט בקשר לבלוז או לשום דבר אחר. אולי לגבי בחורות. לגבי הסוף..אל תרחיק לכת, זה לא שאנחנו מכריזים על בלוז ומנגנים "היהודים". אולי ההגדרה עצמה היא טעות,אבל טעות ישרה. אני מקווה שמי שיבוא להופעה יהנה ולא משנה איזה בלוז הוא שומע.

למעלה