הופעה בהרצליה

sgagaga

New member
הופעה בהרצליה

אחת ההופעות היפות שהייתי בהם של אביתר, הקהל היה מגוון מאוד יחסית (דתיים חילנוים צעירים מבוגרים) היה עצוב לראות שרוב הקהל הוא קהל של הדיסק הרביעי היה, אנשים הכירו רק את הלהיטים מהדיסקים הקודמים(מתנות, יש לי סיכוי, תחרות כלבים כלום לא עצוב) רוב הקהל עף באוויר בעד מחר ואותיות פורחות באוויר וכמובן כמו תמיד ביש לי סיכוי אין אחד שלא הצטרף , היה חסר לי הרבה שירים שהוא לא שר כמו הזאב והאיילה תתחנני אלי וכאלה אבל אני כבר משער שהוא לא שר אותם יותר בהופעות. אביתר היה מצחיק סיפורים קטנים על המשפחה ואיזה משל לחנוכה , רקד חייך מחא כפיים בלי סוף, והקהל היה תמיד לצידו השתתף נתן קצב שאביתר רצה. אם עוד מישהו היה אתמול שימשיך אותי....

דווקא הוא שר לאחרונה את תתחנני אליי

במצדה הוא שר אותו , ונראה לי גם בהופעה בצוותא שהייתה שבועיים אחרי. גם לי חבל על הקהל של הדיסק החדש , אבל זה רק טבעי איזה משל לחנוכה הוא סיפר ? שמחה שנהנית . חג שמח

המשל לחנוכה

חחח הוא רצה לספר את המשל ברצף אבל הוא כל הזמן התבלבל ולא כולם הבינו את הפאנץ בסוף בגלל זה הוא הצטרך להסביר אותו לכולם המשל היה:(במילים שלי) היו היה רב ברוסיה שזייף דרכונים ועזר ליהודים לצאת מרוסיה הקרה לעבר מדינות אחרות , הרב זייף המון דרכונים, זייף לכל יהודי שביקש וזייף לילדיו אשתו ומשפחתו עד שכולם היו מסודרים. אחרי שהרב זייף כבר מאות דרכונים הוא החליט שנמאס לו והוא יזייף גם לעצמו אחד וילך לחיות את חייו במקומות אחרים, כאשר החליט הרב לעשות זאת בא אליו יהודי ושאל אותו האם מעשה הטובה נמאס עליו והוא רוצה לוותר עליו, הרב הבין את משמעות הדבר והחליט להמשיך לזייף וכמה ימים לאחר מכן הוא נתפס ונשלח לכלא בסיביר (העיר הכי קשה ברוסיה, והכלא שם קשה מאוד) כאשר הוא הגיע לכלא הוא התחיל למלמל פרקים מנתניה(לא זוכר את השם המדוייק) אז סוהר אחד ששמע אותו אמר לסוהר אחר "עוד משוגע" (אביתר אמר את זה בשפה אחרת) שהרב הבין שיש עוד משיהו כמוהו שממלמל פרקים הוא ביקש להיפגש עם הרב השני בשירותים(השירותים מופרדים ), באמת הפגישו בין השניים, (השירותים בכלא הם בורות בהם יושבים עושים את הצרכים ויוצאים) הרב בלי לחשוב פעמיים אמר לשני להכניס את הראש לתוך הבור כדי שהם יוכלו לדבר שניהם עשו זאת הסתכלו אחד על השני והרב אמר למשנהו "האם אתה בתרועה של שמחה". הכוונה הייתה שגם במקום הכי קשה עלי אדמות עדיין הרב היה בתנועה של שמחה (מאושר) אז גם אנחנו שבמצב הרבה יותר טוב צריכים להיות בתנועה של שמחה .ומאז אביתר כל הזמן שואל את אשתו האם היא בתנועה של שמחה חחחח וכמובן שאל אותנו כמה וכמה פעמים.

WhiteShadows

New member
אני הייתי :)

הייתה הופעה מעולה! למרות שהיה לי חרא מיקום נהנתי ממש! נתנה לי המון כוח. זו ההופעה השניה שאני הולכת בסיבוב הזה והשנייה בחיי למען האמת, ולמרות שבהופעה הקודמת שהייתי-בצוותא-היה לי מיקום הרבה יותר טוב, היה אינטימי יותר וכמובן שיש את הקסם של ההופעה הראשונה, ההופעה בהרצליה היתה יותר טובה. אביתר היה במצברוח מעולה כנאמר מעליי. הוא רקד וצחק, היה פתוח יותר ודיבר. כל הפסקה הוא מצא כוס אחרת על הבמה ואמר "לחיים" / "חג שמח" לפחות 3 פעמים עד שהמשיך לשיר הבא....כנראה זו באמת אוירת החנוכה. הקול שלו היה פתוח, מלא, הדהד באולם. בהופעה בצוותא הוא היה הרבה יותר מאופק וכאן ממש הצלחתי להרגיש אותו מתפזר לי בראש, עובר אצלי בעורקים, ממלא אותי (וזה למרות שישבתי בשורה האחרונה). נהנתי במיוחד מ"טיפה של אור" . כמובן שהוא לא פסח על סיפור הבת שרוצה להיות אמא של שוטר כשתהיה גדולה. אבל הוא גם הוסיף שהיא בקשה ליומולדת אורז, וגם סלט. בקיצור, היתה הופעה נהדרת
שבוע טוב כולם

odery

New member
אני לא רואה את העובדה

שאנשים שמכירים רק להיטים כעצובה... להפך אני רואה את זה לחיוב שאנשים שמכירים רק כמה להיטים של אביתר לא מעדיפים לנגן אותם באייפוד או במחשב בזמן עבודה-אלא רוצים לשמוע אותו מעבר ל8 שירים שהם מכירים. הכל ענין של זווית ראיה. (אגב לפי התאוריה שלך אמורים להיות בהופעות רק מעריצים,לא?)

sgagaga

New member
אני מבין את הנקודה

אבל זה עדיין קשה לראות את השתיקות של אנשים בשירים שהם לא מהדיסק הרביעי, ומה שמפחיד בשתיקות האלה זה הורדה של השירים שהם לא להיטים מהשירים בהופעה, ובייחוד שאתה מחכה דווקא להם ולא ללהיטים

TEENAGER1

New member
לא נראה לי שהוא לא שר אותם יותר

פשוט שאי אפשר לשיר את כל השירים.. אז יוצא שחלק מהשירים נדחקים החוצה. אני מניחה שבסיבובי הופעות עתידיים הם יחזרו. תודה על החוויות. חג שמח לכולם

sgagaga

New member
אני לא חושב

אני לא חושב שחלק מהשירים נדחקים החוצה אני פשוט חושב שזה כבר לא מתאים לו לשיר שירים על אהבה ויחס בין בני זוג אפשר לראות שבהופעה הוא שר שירים מהסוג של אדם בדילמות עצמיות אפשר לראות שנושא האהבה בהופעות שלו הולך ופוחת, בעיקר אפשר לראות את זה בדיסק הרביעי חוץ מהשיר אורייתא אני לא מוצא עוד קרבה בין בני זוג/אהבה לבן אדם

TEENAGER1

New member
דווקא "אורייתא" הוא דוגמא הפוכה

זה שיר שמדבר על התורה, אני בעד פרשנויות שונות בדרך כלל אבל במקרה הזה נראה לי שזה לא רלוונטי. אני לא מסכימה איתך ש"זה לא מתאים לו" לשיר שירים כאלה. אולי הדיסק הרביעי מדבר על הנושאים האלה קצת פחות מהקודמים אבל זה עדיין מאד נוכח - "עד מחר", "ארבעתנו", חלקים מ"לילה כיום יאיר".. ובנוגע להופעות הטענה שלך פשוט לא מוכיחה את עצמה במציאות, את "תתחנני אליי" הוא שר הרבה ואפילו בחלק מההופעות בזמן האחרון, "הזאב והאיילה" היה מבוצע באחד הסיבובים הקודמים, ואני לא יודעת לאילו שירים אחרים אתה מתכוון אבל נראה לי שמספר השירים ש"כבר לא מתאים לו לשיר" מסתכמים בשלושה בערך.

katkat

New member
אני לא מבין

למה אתה משקיע אנרגיה בלנסות להבין מה מחשבתו של בנאדם מסויים בלי להכיר אותו, מה הקטע של הצורך האנושי הנוראי הזה להביע כל הזמן מה 'אני' חושב. ועוד על דרכם ודעתם של אנשים אחרים. ועוד בלי לדבר איתם בכלל. וסתם כדי לפוצץ לך בועת ה'אני יודע' שלך מה שאמרת לא נכון, ואני יודע את זה משיחות איתו

sgagaga

New member
תראו

אין צורך להתרגז בסך הכל אמרתי מה קורה לפי דעתי אתם יכולים לקבל ואתם יכולים להסביר אני רואה לפי ההופעות שהייתי בהם שכמות השירים בהם מדובר על אהבה מתגמדים לעומת השירים על הדילמות העצמיות ושירי אהבת התורה, אני לא אומר שזה לא טוב. ואני מאוד נרגש בשבילך מהעובדה שיש לך שיחות עם אביתר בנאי (הלוואי עלי) וחס וחלילה אני לא שופט אף אחד ובטח שלא את אביתר שהוא סוג של אלוהים בשבילי במוזיקה העברית.

sgagaga

New member
ועוד משהו קטן

katkat אין שום בועת "אני יודע" יש בועת "אני חושב" בניגוד אלייך שאתה מתאר שאתה יודע יותר מכולם, יש דרך להגיב לאנשים. "דיבור לוקח אותך לאן שתבקש דבר לאן אתה רוצה "

למעלה