הופנתי אליכם..

Train Chaser

New member
הופנתי אליכם..

מפורום "הורים לילדים חולים". בן דודי חולה מזה 4 שנים בסכיזופרניה-פרנואידית. משפחתו המיידית מתקשה מאוד להתמודד עם המצב, אחיו התנתק ממנו ומיתר בני המשפחה והאם חסרת אונים. רציתי לשאול: כיצד יש להגיב לדברי השווא שלו כאשר הוא מספר כיצד עוקבים אחריו וחותרים תחתיו? הרהורי השווא האלה מגיעים בגלים של אחד לכמה חודשים ולא ניתן להגיד לו דבר שירגיע אותו. מה ניתן לעשות במצב כזה? שאלה נוספת - איפה אוכל למצוא קבוצת מיכה למשפחות של חולי סכיזופרניה בסביבות חיפה? אודה לכם על כל עזרה שתוכלו לתת.

בתשובה לשאלותך

ברוך בואך לפורום הזה ואנ ינסה לעזור לך ולענות על השאלות שלך בכסיזופרניה פראנואידית כול הסימטומים שאתה מציון הכן קימים לצערינו ו אכן עם קרוב המישפחה שלך פעיל ואכן ישלו אילוצנציות זה האחד הסימנים כי הוא לא מאוזן ויש להפגיש אותו מהר ובדחיפות עם הפסיכיאטר שמטפל בו כנראה שהוא הפסיק לקחת את הכדורים זאות אחת הסברות או שהכדורים לא משפעים יותר או לקחת אותו למיון פסיכיאטרי לבית החולים הפסיכיאטרי הקרוב למקום מגורים שלו ובדחיפות כי זה ילך ויחמיר אין שום הגיון וזה לא אפקטיבי בכלל שתנסה לשבת ולהסביר שהכול דימיוני ושהוא שומע קולות ויש לו הזיות כי האילוצנציות הם חזקות מימך ותמיד אתה הרע והאילוצינציה היא הטובה מינסיוןשלי אן טעם בכלל שתתחיל לנסות לגבי השאלה השניה לא מכירה את אזור הצפון אבל יש ביכולתך לפנות לאגודת אנוש אולי מישם תבוא הישועה עד כמה שאני יודעת אין קבוצות תמיכה כאלה אוליכן יש אבל זה בתשלום אין לי מושג לגבי אזור הצפון מה שכן אתם יכולים להתענין בעירה אליה אתם משויכים או לפנותלבית החולים שבו הוא במעקב ומקבל טיפול אולי להם יש אינפורמציה או למרפאה במרכזים לבריאות הנפש של אזור מגוריכם מקווה שעזרתי לך במעט העיקר שירגיש טוב

סמסרה1

New member
תגובה ל- Train Chaser

כאם לבחור שאובחן לפני כשנה וחצי כחולה סכיזופרנייה, אני רוצה ליידע אותך, שכיום ישנן תרופות מעולות הרבה מאוד חולים מנהלים חיים רגילים כמוני וכמוך. עובדים, לומדים ואף יש זוגיות... בהצלחה, זה לא קל

ערגליה

New member
ברוכה הבאה

בן דודך צריך להיות במעקב פסיכיאטרי (לפחות). מעקב פסיכיאטרי יעזור לעקוב אם התרופות שהוא מקבל מתאימות. לעיתים תרופה שעזרה בעבר לא עוזרת לפתע ואז צץ התקף חדש, ואז יש צורך להחליף תרופה. בזמן התקף או מחשבות שווא לא חושבת שיש משהו שמישהו יכול לומר במילים שישנה את המחשבות שלו, לכן הוא צריך להיעזר בתרופות כל הזמן (לא רק כשיש לו מחשבות שווא). לגבי קבוצות-שווה לברר במרפאות חוץ של בתי חולים פסיכיאטרים באזור וגם במרפאות לבריאות הנפש.

למעלה