הופיעה כתבה

לונה

New member
הופיעה כתבה

ב``הארץ`` מיום שישי שעבר, על איזה פרופסור באוניברסיטה העברית שמנסה להוכיח נחיתות של נשים (הוא מרצה בקורס על פמיניזם, מה שמעניין)בכל מיני תירוצים שהייתי מצפה מהאידיוטים בכתה שלי ולא מפרופסור באוניברסיטה(אחת ההוכחות המבריקות שלו היא שלאורך ההיסטוריה היו פחות נשים יוצרות והוגות מגברים, בלי להתייחס לעובדה שבמשך מאות שנים לא נתנו לנשים הזדמנות להשכלה). הקטע העצוב הוא שיש משהו שנקרא ``חופש אקדמי`` ובשמו לא יאסרו על מרצה ללמד תחום מסויים. באותו אופן אני יכולה להוכיח שמזרחים, למשל פחות מסוגלים להצליח מאשכנזים, ולהסתמך על העובדה שהיו פחות ראשי ממשלה, נשיאים וחברי כנסת מזרחים. (או על הטמטום של המערכת). אני מאוד רוצה שהמרצה הזה יושעה, או לפחות יוזהר, ומצד שני אני גם רוצה ללמוד אצלו כשאני אהיה סטודנטית ולקבל את הציון הכי גבוה בכיתה בשביל שיאכל ת`לב.

e-shfiyut

New member
חבל.... מאוד חבל!!!

בואו רק נקווה כולנו ביחד (ללא הבדלי דת גזע ואני מקווה שגם מין) שזה עוד ניסוי סוציולוגי... זה מזכיר לי גם שראיתי (ואפילו יש לי מוקלט על קלטת ניסויים סוציולוגיים ממש מעניינים על איך שאפשר לעשות על אנשים ניסויים... זה היה ממש מזמן הניסויים האלו אבל הנה כמה מהם: בניסוי אחד לקחו (בארה``ב) כיתה של תלמידים בגיל בי``ס יסודי והמורה אמרה להם שאלו שיש להם עיניים ירוקות הם יותר חשובים מאלו שיש להם עיניים חומות וכבר באותה הפסקה כחולי העיניים הרביצו לחומי העיניים.... מדהים! בניסוי אחר לקחו קבוצה של סטודנטים באוניברסיטה שרצו לעשות ניסוי ובהסכמת כל הצדדים רצו לערוך ניסוי של שבועיים ויצרו ממש כלא בתוך המגורים שלהם... אחרי 5 ימים בלבד היו צריכים לעצור את הניסוי כי ה``סוהרים`` הרגישו הרבה יותר עליונים מה``אסירים`` ופגעו בהם... כולם שכחו שרק לפני 5 ימים הם ישבו באותה כיתה!!!!! יש עוד מלא ניסויים שאין לי כל-כך כוח לכתוב אבל זה פשוט מוזר איך שאנשים מושפעים מכאלו דברים... כיום אסורים ניסויים כאלה... ואני באמת מאמינה שאפשר איכשהו לסלק את המרה הזה.... בהצלחה!! (גם בקורס וגם במאבק במרצה...) לירן

0007

New member
אני יודע על מה את מדברת!

לסרט קראו ``כחולי העניים`` הוא היה על גזענות כלפי יהודים ושחורים... זה נראה לי הסרט הדקומנטרי הטוב ביותר שראיתי!!!

e-shfiyut

New member
לא הכי אבל כן....

היו יותר טובים.... היו גם ניסויים יותר טובים.... לירן

בלאונט

New member
מדע מדוייק

לדעתי כל עוד תצליחי לעשות זאת על ידי מדע מדוייק, לדעתי כזה מחקר הוא רק בריא וטוב. למרות שאותו מרצה עושה את זה בצורה דפוקה - אבל אם היית מוצאת גן בדם של כל המזרחים שמראה שהבליה במוח שלהם מתנהלת יותר מהר - תפרסמי.

למעלה