הועבר מפורום 215 DANISTAR שאל:

הועבר מפורום 215 DANISTAR שאל:

בוקר טוב לכם .. הצילום בדיגיטלי הוא עולם די חדש לי . עד היום השתמשתי במצלמת אולימפוס מסידרת מיו ( נקנתה בארהב לפני 5 שנים ) בזום 115 . מצלמה שהלכה איתי שנים רבות ועשתה עבודה מצויינת מבחינתי . כמו שהבנתם אני לא מאלו שאוהבים ללכת עם תיק ציוד על גבם אלה לכוון לצלם ולהמישך הלאה והאולימפוס עשתה בשבילי עבודה מצויינת ( למעט צילומי לילה אל זה כנראה סיפור אחר ) . בתקופה האחרונה החלטתי לבדוק את האפשרות של כניסה לעולם הצלמניות הדיגיטליות , זה פשוט תחום מושך וכיוון שהוא ממש מתפתח ( הבנתי שהשנה נקנו יותר מצלמות דיגטליות מאשר פילים ) האמת ידידי אני מבולבל לגמרי . עברתי בכל האתרים הנחשבים גם בעברית ( נו טוב יש כמה בודדים ) וגם הלועזיים שהוכיחו הרבה מאוד ידע. קראתי את המאמרים אצלכם בפורום כמובן ( מי כמוני שגם מנהל כאן בתפוז פורום מכיר את האיכויות של תפוז ובמיוחד של הפורומים המקצועיים שלו ) ועברתי על הודעות ... ידידי יצאתי עוד יותר מבולבל . אחרי מחשבות רבות החלתטי שהשקעה במצלמות SLR יקרה מדי עבורי ונראה לי שבשלב זה של האבולוציה של הצלמניות לא כדאית ולכן החלטתי ללכת על מצלמה באמצע שהוא איפה שהוא באמצע , חשוב לי שיהיו לה של 4-5 מגה פיקסלים עם זום של לפחות X4 ( הווה אומר לפחות 115 ) . כהתחלתי לבדוק שוב את האופציות אחרי שהחלטתי על הדרישות הבסיסיות , התוודעתי גם לנושא של כרטיסי הזיכרון והבנתי שה קומפקט פלש נחשב לנפוץ והכדאי ביותר ( לי לא משנה שההורדה למחשב תיקח 10 דקות , לאן אני ממהר , ויש לי מדפסת HP7550 שיש לה כונן להורדה כך שהקטע הזה מסודר מבחינתי ) ולכן החלטתי ללכת עליו בגודל של 512 מגה בייט ( אולי אחשוב על קניית שניים כאלו , לא יודע עוד ) . קראתי על הרבה מצלמות .. על G5 של קנון , על C5000 של אולימפוס , Nikon Coolpix 5400 ועל עוד כמה ושוב יצאתי מבולבל .. לך תדע מה טוב יותר או טוב פחות .. בקיצור אחרי כל הנאום הארוך הזה ידידי .. הייתי שמח לשמוע את דעתכם על ההחלטות הבסיסיות שלי ועל מה לדעתכם המצלמה שהכי מתאימה לדרישות הללו ( אך איך שכחתי את הכסף .. אני דבר על כ5000 שח למתצלמה לא כולל הזכרונות ) תודה מראש דני

danistar

New member
אכן כן .. ועכשיו זה גם הגיע

לפורום הנכון . תודה על ההעברה .

idohal

New member
נתחיל מהסוף ב-5000 ש"ח תוכל לקנות

מצלמה וגם זכרונות ברוב המקרים. לגבי כרטיס אני מציע כי הוא לא יהיה השיקול העיקרי כי גם הXD שיקר כיום יוזל קרוב לוודאי בעתיד והוא מתוכנן לנפחים גדולים. בכלל כרטיס קונים פעם אחת או פעמיים כאשר מחליפים כמה מצלמות. בסכום שאתה נוקב יש להבחין בין 2 סוגים עיקריים של מצלמות: 1. דמוי רפלקס 2. קומפקטיות מצלמות דמוי הרפלקס הן מצלמות עינית הדומה למצלמת רפלקס אך אינה אופטית כי אם דיגיטלית (בדומה למסרטת וידאו) ומכאן יש שאיכות העינית טובה פחות בהשוואה לעינית אופטית אם כי במצלמות האחרונות שאני מכיר האיכות שופרה מאוד. הדבר השונה הוא האי יכולת להחליף עדשה אך הפיצוי הוא טווח זום גדול בד"כ >X5. במצלמות האלה תמצא את הסוני 717 שמחירה ירד לאחרונה אל מתחת ל 5000 ש"ח ונחשבת לאיכותית ביותר. למצלמה זו יש כרטיס זיכרון ייחודי לסוני. צמודות לה יש 2 מצלמות של מינולטה ה 7HI שיקרה מ - 5000 ש"ח ולדעתי אין הצדקה למחירה המופרז ואילו 7I שאיכותית מקבילה לסוני אבל מספקת חוית צילום דומה לרפלקס כולל זום 28-200 (X7). עוד מצלמה בקבומה זו היא הניקון 5700 שגם נחשבת לאיכותית ומחירה גם הוא נע סביב ה - 5000 ש"ח +. לא הזכרתי את הדגמים החדשים של מינולטה וזה של סוני שיצא בקרוב כי מחירה גבוה בהרבה מ - 5000 ש"ח. המבחר בקומפקטיות רחב הרבה יותר. יש את הקנון G5, אולימפוס C5050, אולימפוס C5060 (יצאה רק השבוע והיתרון שלה עדשה רחבת זווית זום שמתחיל ב - 28). ניקון 5400, סוני V1, פנטקס 550 ועוד. למרות המבחר המלצתי היא על האולימפוס C5050 מצלמה יחסית זולה המאחרות אבל איכותית לא פחות ויש אפשרות שימוש בכרטיסי זיכרון מ 3 סוגים: SMART MEDIA (לא רלוונטי לגביך) CF ו XD כך שתוכל להשתמש בכרטיס יחסית זול CF וגם לנצל בעתיד את יתרונות ה XD של אולימפוס לצילומי פנורמה (למרות שאפשר לצלם פנורמה גם בלי הכרטיס מדוע לא לנצל את היכולת המובנית?). לסיכום: המלצתי היא מינולטה 7I, סוני 717 או מצלמה קומפקטית אולימפוס C5050.

אז הכיוון שלך -קומפקטיות:כוונת או ד

דמויות רפלקס. האולימפוס והפוג'י פחות או יותר בטווח התקציב שלך. פוג'י 5000 או 7000 - דגמים חדשים - מציעה שתבדוק פרטים לגביהן, אולימפוס 5050 או החדש 5060 - שיש בו כמה פונקציות מגניבות - ויכול להיות השלמה אפילו למי שיש ברשותו רפלקס, לסוני - דגם חדש ה828 - לכשייצא - צריך לבדוק מה יהיה מחירו, הניקון 5400 , הקנון G5\3 (אין 4 ) בכולן הייתי בודקת את האפשרות של שימוש בפלאש חיצוני - TTL מלא (אולי פוג'י ישפרו זאת סוף סוף,אכזבה רבתי בדגמים הקודמים שלהם) ורוכשת אחד כזה מתאים -הבדל שמיים וארץ בתוצאות וכדאי ביותר!

אופס - מינולטה - החיישן שלהם הכי גד

גדול בינות לקומפקטיות והתמונות מאוד איכותיות.גם תצא עם דגם חדש במקביל לאחרות,או לבדוק את הדגמים הקיימים.או שאוהבים אותם או שלא סובלים את המימשק (בדיוק כמו עם הסוני) דגמים:Dimage 7Hi - הכי מעודכן דהיום.

idohal

New member
הפוג'י 5000 לא הכי מומלץ בסקירות.

ה- 7000 עדיין לא בחנויות וכך גם הסוני 828 והאולימפוס C5060. אגב לפוג'י 5000 עד כמה שידוע לי אין אפשרות שימוש במבזק חיצוני.

5000 זה הרבה כסף :)

הייתי ממליץ : Canon G3 - 500$ זהה לחלוטין ל G5 (רק 4 מגה פיקסל במקום 5, ובהתחשב בזה שגודל החיישן נשאר זהה, הרעש גדל) Canon Speedlite 420EX - פלאש חיצוני מעולה ETTL - תוצאות מדהימות לפי עדויות של משתמשי הפורום , 180$ בחו"ל תיק נוח לנשיאה (100-400 שקל ) עוד בטריה (30$ בארצות הברית) כרטיסי זיכרון: 256 מגה - 40-50$ 512 מגה - 100-200$ 1024 מגה - 150-300$ כל המחירים הם מחירי ארצות הברית כמובן תתחדש!!!

omri85

New member
הייתי ממליץ לך בחום על הסוני 717 אב

אבל היא משתמשת בכרטיס שייחודי לסוני MEMORY STICK אומנם היום המצב טוב מבעבר כי יש שלושה אולי ארבעה חברות שמייצרות MEMORY STICK כך שניתן לקנות של חברות אחרות חוץ מסוני וזה מוריד את המחיר אבלעדיין הכרטיס ישמש רק למצלמות של סוני,אז אם רצית קומפקט פלאש זה לא מתאים למרות שהדגם החדש של סוני שעומד לצאת ה828 כן תומך בקומפקט פלאש אם אני לטא טועה אבל ככל הנראה מחירו יהיה מעבר לתקציב שציינת. דבר נוסף ה717 היא דמויית רפלקס כך שהעדשה שלך לא מתקפלת פנימה ויש כאלה שמפריע להם הגודל שלה בכל מקרה מומלץ לגשת לחנות שמחזיקה את המצלמה בתצוגה שלה ולבקש לצלם בה רק כך תדע אם זה נוח ואם אתה אוהב את הממשק של המצלמה וכיו...

פלטרון

New member
קיימת סתירה בהודעתך ...

מצד אחד אתה מדבר על - "כמו שהבנתם אני לא מאלו שאוהבים ללכת עם תיק ציוד על גבם אלה לכוון לצלם ולהמישך הלאה " ומצד שני אתה מקציב 5,000 ש"ח שהם מעל ומעבר לנדרש . לדעתי - רוב התשובות הקודמות נתפסו ל-5000 ש"ח , וניסו להתאים לך את המצלמה הכי טובה בתקציב זה . אני מעדיף להיתפס למשפט בו אמרת שאתה מעדיף משהו קטן .. לכוון ולצלם. עכשיו- שים לב . הדיגיטליות הקומפקטיות ( לא דמויות ה-SLR ) ממש ממש קטנות. ניתן להכניס אותן לכיס . הדמויות SLR לא . אישית - אני חושב שזהו חיסרון משמעותי .. הן גדולות מידי פיזית. אז .. אני ממליץ על - CANON G3 ( לא בטוח שמצלמה קטנה אבל כ-4MP וזום X4 שזה 35-140 מ"מ ) או .. לך על מצלמות כיס .. MINOLTA F100 ( שהיא כבר מודל ישן יותר ובארץ עולה כ-2200 ש"ח .. אבל היא ממש ממש טובה.. אפילו מעולה ! ) .. או MINOLTA F300 ( יש גם F200 , אבל הבנתי שהיא פחות טובה מהקודמות ). לסיכום - במקומך, לאור בקשתך והעדפתך למשהו קטןעל פני תיק גדול, ומניסיון שלי , אני חושב שכדאי לך ללכת על מצלמת כיס קטנה כמו ה-F100 ( ממש קטנה - בגודל של פלאפון ). יש גם את ה CANON A70 ( ועוד מעט יוצאת ה-A80 ) או ה - NIKON 3100 גם הן קטנות ( הניקון קטנה יותר ) שתיהן 3MP ( בניגוד ל-4MP ה-F100 ו-5MP ה-F300 ) ובעלות זום X3 . מקווה שעזרתי - פלטרון

idohal

New member
פלטרון אתה לא מדייק לגבי התשובות

הקודמות. אני חלקתי המלצתי לשתיים: לקומפקטיות ולדמוי רפלקס. המצלמה המלצתי ממש לא קרובה ל 5000 ש"ח ומחירה כיום 3500 ש"ח ומטה וגודלה פיזי קטן אומנם לא כמו מינולטה F300 אך קטן דיו. אני מצטרף להמלצתך על המינולטה F300.

קראתי שוב הכל והגעתי למסקנה שכל

מה שציינת שאתה רוצה הוא מצלמה אוטומטית - וקומפקטית,ואתה מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח. האומנם? אין לך יותר דרישות? ציינת שקראת את כל המאמרים - האם קראת בטאגליינס כאן בפורום?יש שלושה המציינים את רוב הנקודות שראוי לקחת בחשבון לפני רכישה. אז מה בעצם אתה צריך? אין טעם לשלם יותר על מה שלא תשתמש בו ואין טעם לחסוך מכספך ולרכוש דגם שבמהרה יגביל אותך.

danistar

New member
אז ככה

קודם כל תודה על כל התגובות . כמו שאמרתי העולם הזה די חדש לי וכנראה שקקראתי המון אינפורמציה בזמן קצר . מה שאני חפש זה מצלה בסביבות ה 4000-5000 שח שתתן איכות צילום טובה וזום טוב . משהו בסגנון של ה 5060 של אולימפוס או ה G5 של קנון . מצלמות מהסוג הזה . אם המצלמה היא "דמוית" SLR אבל עדיין נמצאת בטווח המחירים לא אכפת לי לחשוב עליה , אני מחפש להפיק את המכסימום מתחום המחירים הללו . הבנתי עם שחשוב שתהיה אופציה של פלאש חיצוני

אז תלך על אחד מהם.לא תיפול עם אף

אחת.האולימפוס מצוינת:לפחות ממשיכה ליין ארוך של דגמים מוצלחים. הפלאש החיצוני - בקנון תוכל לצאת בזול - עם הפלאש הקטן של קנון או המקביל של סיגמה שאמור לעבוד עם דיגיטליות (רפלקס,לא בטוח שגם כוונת) הפלאש של אולימפוס יקר מאוד.אמור לצאת דגם חדש-אולי יהיה זול יותר. ניתן תמיד לצרף פלאש אחר,עם כיוונים ידניים עליו - ותוצאות נהדרות, אין בעיה לבדוק במסך האחורי.

למעלה