הוספת שדות ל membership

הוספת שדות ל membership

אני רוצה להשתמש במנגנון ה membership , אבל השדות שהוא מספק, (בערך שם, סיסמה ואימייל), לא מספיקים לי. אני רוצה להוסיף עוד כמה שדות, למשל כתובת וטלפון. איך עושים? בדקתי קצת בטבלאות וראיתי שנתוני המשתמש מחולקים בין שתי טבלאות: aspnet_users, aspnet_membership (למה?) אז אני מתלבט לאיזו טבלה להוסיף. גם הגישה לטבלאות האלה היא באמצעות sp's אז על כל שדה שאני מוסיף צריך עכשיו ללכת ולשנות פרוצדורות? לפני כמה שבועות מישהו נתן כאן רמזים בנושא, אבל לא הבנתי הרבה. אז כל לינק או הסבר יתקבל בברכה. תודה.

מעניין!

ברפרוף ראשוני, מוזר שאני לא רואה שינויי DB . אולי אין? אולי יש שם איזשהו מבנה שמאפשר שמירת מידע נוסף על משתמשים בלי טבלה נוספת? אני חושד בטבלת aspnet_profile . בהחלט שווה קריאה, תודה רבה!

מדים ומאמם.

זה באמת מה שקורה. מגדירים ב web.config איזה שדות רוצים להוסיף, מוסיפים תיבות טקסט לאשף הוספת משתמש, ואז פתאום האובייקט ProfileCommon מכיר את השדות החדשים ואפשר לשמור לתוכו מה שרוצים. כל זה באמת חביב. מה שפחות מצא חן בעיני, זה איך העניין נשמר בבסיס הנתונים. אמנם יש לך קצת שליטה על סוג השמירה (בינארי, XML, וכו), אבל עדיין זו שמירה מוזרה, כל השדות שלך בתוך שדה אחד של sql server, בטח יש איזה היגיון, אבל הוא שונה משלי. לא רוצה לחשוב מה יהיה אם אצטרך פעם לשנות את מבנה השדות, להוסיף או להחסיר שדה. אז לסיכום, הבנתי את הפרנציפ, זה עובד יפה, אבל שומר נתונים בשיטה משלו. האם להשתמש בזה לאתרים מסחריים? אני עוד צריך לחשוב על זה.

למעלה