הוספת רולים ? כדאי ?

Dambo69

New member
הוספת רולים ? כדאי ?

אני רוצה להוסיף רולים כבדים אבל אני גם רוצה שיהיה לקטנוע פתיחות חזקות . יש איזה שיטה לעשות את שתי הדברים בו זמנית ? ז"א גם שיהיה לי פתיחות מהירות וגם המהירות המקסימלית תוארך( זה לא כזה משנה אם המהירות הסופית לא תיהיה הכי גבוה אפשר להתפשר על באמצע ) תודה מראש אסף. נ.ב מה זה משולשים ? ומה הם עושים ?

אורי-

New member
אין מתנות חינם

אם אתה לא מוסיף כח למנוע, ולא משנה את כל מערכת העברת הכח, אז אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. המשולשים הם המסילות הפלסטיות שעליהן מחליקות צלחות בית הרולים, כדי למנוע שחיקה מהירה. כך השחיקה היא למשולשים ולא למתכות עצמן. יוצרים בלאי מכוון לחלק זול וקל להחלפה במקום בלאי לחלק יקר.

Dambo69

New member
משולשים

אז אין כל משמעות לשינוי משולשים? ז"א אם אני משנה משהו במשלושים זה יכול להוות שיפור בסגירות או פתיחות ?

DriverMan

New member
אתה לא יכול לאכול את העוגה

ולהשאיר אותה שלמה.. כל דבר בא על חשבון משהו אחר. אתה רוצה סגירות טובות, זה יבוא על חשבון פתיחות טובות.. בשביל זה צריך למצוא את המצב הכי שווה שאפשר..(במשקל המשקולות) לא כבד מידי, אך גם לא קל מידי לקטנוע שלך... אתה מבין למה אני מתכוון?

Dambo69

New member
כן ...אני מבין

אבל אין מצב אולטימטיבי שבו גם הפתיחות וגם הסגירות יהיו במקסימום שאפשר על חשבון השני ? אתה מבין אותי ? (ותודה על התגובה )

בטח שיש...

רק זה עולה הרבה כסף... (אני גם מאמין שתכף תקבל מסרים מבעלי אינטרס לאסוף ממך מרשרשים תמורת מענה לבקשתך...)

Dambo69

New member
מה הכוונה?

למה התכוונת שאמרת שזה עולה הרבה כסף ? מה יכול לעלות הרבה כסף בכמה רולים או בחיזוק הקפיץ של המצמד? אני לא מדבר על שיפור רציני תוספת חיצונית ..לינתיים ... במקום זה ,שהיה משהו זמני אני יקנה רולים טיפה יותר כבדים וחשבתי לשים רק 3 כבדים ולהשאיר את המקוריים שנשארו....אני לא חושב שזה כזה יקר ... תקן אותי אם אני טועה...

orinor

New member
כמה קמ"ש זה מעלה...?

יש לי ראנר 50, וסגירות הרבה יותר חשובות לי מפתיחות !! יש אפשרות ע"י החלפת רולים להעלות את המהירות הסופית שהיא גם ככה גבוהה יחסית ל - 50 ( קצת מעל 90 במישור ) למעל 100 קמ"ש? מבקש שמישהו מבין יענה, כי אם כן אני שבוע הבא הולך לעשות את זה.. תודה.

Dambo69

New member
הוספת רולים

אם תוסיף רולים כבדים זה יכול להעלות לך את הסגירות עד ל110 -120. אבל תקח בחשבון שהתחלת נסיעה תיהיה ממש ממש איטית אתה תתן פול גאז והקטנוע לא יזוז ...

אסף12351

New member
הקטנוע לא יזוז...

אם אתה לא יודע לכייל את מערכת הוריאטורים זו תורה שלמה ש לא קל ללמוד ולא זה לא קשור רק במישקולות יש עוד מיספר חלקים ב מערכת הזאת שדואגים לפיחה בלבד לסגירה בלבד ולטורים שבין לביון זה לא פשוט כמו שאתה מדבר מישקולות כבדות ובום 120 קמ"ש

Dambo69

New member
אז...

מה עוד צריך לעשות חוץ מזה ? אני הבנתי גם שצריך לחזק את קפיץ המצמד אבל לא קראתי על עוד שינויים שצריך . הבנתי שהדבר המהיר ביותר לעשות עם הואריאטור והרבה אנשים עושים(שנקרא "שיפור מהיר ") זה חיזוק קפיץ המצמד ו\או הוספת רולים כבדים יותר להארכת הסגירות . אם אני באמת רוצה להשיג תוצאה אופטימלית מה באמת אני צריך לעשות בתכלס, אבל בפרטים שאני יוכל להבין . לא חייב דווקא ללמוד תורה שלמה אני יוכל פשוט לקבל פירוט של משהו שאני יכול לעשות שמישהו עשה כבר וכנראה שזה ישיג לי את התוצאות שאני צריך . אם אתה יודע על משהו כזה אתה יכול להמליץ לי עליו ?

guardmen

New member
לא יעזור לך כמעט כלום.

במידה והקטנוע שלך מקורי ללא שיפורים, אזיי לא יעזור לך אם תחליף רולים לכבדים יותר, כי המהירות הסופית לא תשתנה. אתה תאבד הרבה כח בזינוק ותהפוך את הקטנוע שלך לעצל. אין אפשרות לשפר גם פתיחות וגם סגירות ע"י החלפת רולים או קפיצים. חבל על הכסף שלך. כדי לשפר תאוצות מהמקום ואו סגירות(סוף מנוע בלשון החברה), אתה תצטרך להחליף מספר חלקים שתפקידם לספק את מבוקשך כגון: אגזוז, קרבורטור, וריאטור, לא חייב את שלושתם יחד אלא זו דוגמא לחלקים שאמורים לתת לך מהירות.

Dambo69

New member
תראה ...

לדעתי המנוע 50 סמ"ק שנמצא בקטנועים מספק המון כוח שלא מנוצל כמו שצריך מכיוון שהחברה העדיפה לא לעשות את זה כדי למנוע שחיקה מהירה של החלקים וכנראה כדי לשמור על שמה הטוב . לקטנוע ולאופנוע 50 סמ"ק יש אותו מנוע עם אותו נפח בדיוק . היום ברוב הקטנועים יש קירור אויר מה שבסוף גורם להספק יותר נמוך מאשר קירור מים מכיוון שהבוכנה מייצרת פחות לחץ . זה ההבדל היחיד שהוא משמעותי בעיניי .(אני לא מדבר כרגע על הילוכים או על גודל הג'אנט באופנוע ) בסופו של דבר אני טוען שאפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות ממה שאני מקבל עכשיו מהקטנוע שלי על ידי שינוי כמה חלקים בתוך הואריאטור .אולי לא יהיה לי כוח כמו שי די.טי או של קיי.טי.אמ אבל אחרי שינוי קטן בואריאטור ההבדל בין הקטנוע לאופנוע יהיה הרבה יותר קטן .

מהמעט שאני הספקתי לפרק לחברים

ראיתי והסקתי מסקנה,שגם לקפיצים שלוחצים את צלחת הוריאטור יש משמעות, הלא כן?? שהרי מידת הלחיצה קובעת את קצב התקדמות הצלחות,הלא כן? בבקשה לתקן אותי אם אני לא מדייק,או טועה.

Dambo69

New member
אתה לא טועה...

לדעתי זה נכון זה באמת קשור לקפיץ של המצמד כי לבסוף הוא "קובע" מתי הצלחת של הגלגל תתחבר לחלק שמסתובב עם הרצועה שבאה מהואריאטור הקדמי .וזה אומר שכבר בסיבובי מנוע נראשונים הכלי כבר יזוז קדימה שלא כמו במצב רגיל שבו הכלי שלי מגיע ל4 או 5 רפ"מ ורק אז יתחיל לנוע קדימה ,וזה עוד בקטע של הפתיחות . בקטע של הסגירות זה הגיוני שהחלפת רולים לכבדים יותר די יעזור לסגירות ,למה? המנוע מסתובב ובמצב רגיל הרולים נזרקים די מהר מה שנותן למנוע ,שום דבר כי בעצם אני לא מנצל את כל הכוח שהוא יכול לספק לי . ככה שהוספת רולים כבדים בעצם תגרום לכך שהם יזרקו הרבה יותר לאט וככה אמנוע ישיג סגירות גבוהות מאוד . לדעתי צירוף של כמה חלקים בואריאטור יעשו את העבודה גם אם לא שיפרתי את כל שאר המנוע .לבינתים אני יסתפק בשינוי קטן של ואריאטור שיתן לדעתי שינוי משמעותי. ואחר כך אם זה לא מספיק להוסיף אגזוז לחץ קרבורטור וכד'... אני באמת הולך לנסות לשנות חלק הואריאטור . (אבל צריך לעבור קודם את החלק הקשה שזה בעצם להוריד את הפעמון המסתובב הזה שאי אפשר לפתוח את האום שלו כי הוא מסתובב לי כל הזמן !) אבל אני יעדכן אותכם בתוצאות ואני מקווה שיהיו לי עידכונים טובים.

לא.זה לא יקר...

אבל זה גל לא יספק לך מענה לדרישתך. מה שאתה מבקש, קרי - פתיחה וסגירה גבוהה יותר, דורש למעשה הספק גבוה יותר מהמנוע... די טרוויאלי להבין למה ואיך. עבור יותר הספק... צריך לשלם כסף. רולים לבדם, לא יעשו את העבודה. אתה מוזמן לנסות ולעדכן אותנו בתוצאה...

שאלה של אחד שלא כל כך מבין

יש יצרן בעולם שנתן אופציה ידנית למצב OVER DRIVE כמו ברכב? יכול להיות שיש דבר כזה ? כלומר שינוי ידני של תמסורת ידנית,רק במהירות גבוהה ? או שפשוט לקטנוע לא יהיה כוח בעלייה ? זה מסקרן אותי,השב לי בבקשה

למעלה