הוספת מקום אחסון במטבח

petelmatok

New member
הוספת מקום אחסון במטבח

הי,

מצורפים שרטוטים ותמונות של המטבח שלנו,
היינו רוצים להוסיף באיזה שהיא צורה עוד מקומות אחסון מבלי "להפוך" את כל המטבח.
חשבנו לעשות משהו על הקיר הריק (היכן שבתמונה יש שולחן זמני עם פירות עליו), שיהיה אפשר גם להניח שם פירות ודברים מעל ושלא "יחנוק" את המטבח.
אשמח לשמוע כל רעיון יצירתי אסטטי ופרקטי...
המרחק מקו השיש ועד לקיר הריק ממול הוא 2 מטר.

תודה מראש :)

lab229

New member
אפשר להוסיף מעין חצי אי באורך עד 80 סמ (לאחסון בלבד)

כדי לאפשר מעבר נוח עם אחסון מגירות מצד המטבח או מהצד השני . משטח עץ למשל עליו ניתן גם להניח קערה או דבר אחר שתרצו. עומק כ 60 סמ כדי לשמור על פרופורציה ביחס לאורך. לא ידוע לי מה אתם מעונינים לאחסן אולי לא חייבים מגירות אם תפרטי יהיה אפשר לדייק יותר.

מרי פופ

New member
בדיוק,רק רהיט נמוך שמשלב אחסון בצד ימין, המטבח עמוס למדי כבר

petelmatok

New member
לא כל כך הבנתי

מה הכוונה בחצי אי?

המטרה היא אחסון של כלי מטבח, מוצרי חשמל קטנים וכדומה...
המרחק מקצה השיש עד לקיר ממול הוא כ 2 מטר, אורך הקיר הריק שממול לשיש הוא כ 2.5

אנחנו חשבנו לעשות איזה שהיא יחידה צמודה לקיר הריק, לא יודעת באיזה גודל...

מעלה עוד 2 תמונות אולי יהיה ברור יותר מבנה המטבח...

מרי פופ

New member
יחידה צמודה בהירה במקום היחידה הקיימת זה הפתרון הנכון

לגבי המידות, צריך לשמור על מטר מרווח מהמקרר ואין לי כל כך מושג במידות מה קורה בפתח הכניסה שנראה שפינת האוכל קצת חוסמת ואני מפחדת לקבוע עד איפה יגיע הרהיט...
הכי נכון יהיה להזמין מנגר יחידה, אולי גבוהה בעומק של גג 40 ובה חלק פתוח למכשירי חשמל קטנים והנחת דברים שעד עכשיו הונחו על היחידה ומעל ומתחת עוד אחסון. זה יסגור את המטבח יותר מאשר עכשיו אבל אני מבינה את מצוקת המקום הנחוץ וזה יכול לעזור.
לגבי אורך היחידה, אם תעלי תכנית נוכל לייעץ כמה אמורה להיות.

petelmatok

New member
צירפתי שרטוט ורשמתי מידות

מרחק מקו הארונות לקיר ממול - 2 מ'
מרחק מקו המקרר עד לסוף הקיר הריק - 2.5 מ'
המרחק בין הפינה של פינת האוכל לקיר הריק - 1 מ'.
אם צריך עוד מידות שלא רשמתי, תגידי... :)
אשמח לקבל הכוונה יותר מדוייקת איזה יחידה היית ממליצה צמוד לקיר הריק.

תודה מראש

lab229

New member
בתמונות הראשונות אני רואה שמעל היחידה הקיימת ישנם מתגים

תצייני בבקשה על התוכנית מה מיקומם מהכניסה (כלומר מרחק מתחילת הקיר).
מן הסתם אי אפשר למקם עליהם יחידה גבוהה אז אול מקם יחידה גבוהה מוסטת לכיוון המקרר (השאלה כמה מקום יש ביחס למתגים) אן יחידה נמוכה (או עד גובה המתגים)

אני דווקא הייתי מטפלת בזה ע"י הוספת קלאפות

מעל כל קלאפה קיימת - תוסיפו עוד קלאפה זהה.
תוכלו גם להשלים עוד רצף של ארונות מעל המקרר (מעל היחידה שיש לכם היום.
פשוט "להגביה" אם קו המטבח עד לאיפה שמגיעה ההנמכה של הגבס.
זה יוסיף לכם המון אחסון (תוכלו להעביר לשם את הדברים שבשימוש פחות יומיומי, ולהשתמש ביומיום בארונות/קלאפות הנמוכים יותר שקיימים היום)

וכמובן שתוכלו לעשות חצי אי, או דלפק קטן עם אחסון או אי נייד במקום הארונית עם הפירות, אבל זה יקטין לכם משטח הרצפה הפנוי במטבח
** אני לא מעצבת

lab229

New member
לטעמי קלפות רק יעמיסו על המראה . כמו כן קלפות בגובה כזה

לא בטוח יהיו יעילות תלוי איזה סוג אחסון נדרש ומה תדירות השימוש.
אם רוצים אחסון נגיש (ועמוק יותר) קלפות לא יספקו מענה.
נכון שחצי אי יקטין משטח הרצפה השאלה אבל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת חשוב לשמור על מעבר ראשי נוח וכמובן מרחק מהמקרר (עומק כ 60) ואז זה יכול לספק פתרון טוב מבחינה פונקציונלית ואסטתית.
מה שכן, לא ברור לי מה עומק ורוחב קיר הבריקים

petelmatok

New member
פירוט ומידות

קיר הבריקים זה הקיר של פינת האוכל, אורכו 2.1 , בהמשכו נמצא המטבח אבל לא באותו קו אלא 120 פנימה יותר, 60 מתוך זה , זה קו הארונות והשיש.
מקווה שהייתי ברורה... העלתי תמונה נוספת להמחשה טובה יותר אולי...

lab229

New member
בגלל מיקום המתגים אני בעד רהיט נמוך נניח בגובה 85-90

וברוחב עד 80-100 סמ. עומק עד 40 . יעמוד עם גבו לקיר. יתחיל באזור המתאים כדי לא לחסום מעבר למטבח בגלל פינצ האוכל. מבחינת עיצוב אפשר לשלב חלק פתוח וחלק סגור תלוי מה בדיוק מאוחסן שם .. כתבת מכשירי חשמל קטנים .. מה לדוגמא? מעבד מזון? מה את רוצה שיראו ומה שיהיה מוסתר?
כאמור על המשטח עצמו תוכלי להניח דירת פירות ואולי דברים אחרים שהיית רוצה שיהיו נגישים. לטעמי אבל עדיף כמה שפחות מכשירים על זה גלויים לעין כי זה עלול ליצור בלגאן ועומס.

petelmatok

New member
עיצוב היחידה

אם כך אז זה אומר שהיחידה תהיה רחוקה מטר מהמקרר ותתחיל כחצי מטר מתחילת הקיר.
גובה 85-90 זה אומר לעשות את היחידה בגובה משטח השיש במטבח?
ו-40 עומק יספיק לאחסון?
מבחינת עיצוב, נראה לי פחות נרצה חלק פתוח... שהבלאגן יהיה מוסתר :)
האם לדעתך לעשות את היחידה באותו מראה וגימור של ארונות המטבח או משהו אחר?
איזה משטח לעשות מעל היחידה ? שיש/ עץ?
&nbsp
אם יש לך אולי תמונה ליחידה כזו אשמח לראות רעיונות :)
&nbsp
הרבה תודות.
&nbsp

lab229

New member
הייתי עושה בגוון בהיר (בצביעה אטומה) ומשטח עץ אלון למשל

דומה יותר לגוון שיש בפינת אוכל (ולא בגוון של המעמד שקיים היום). גוון השידה אם רוצים להכניס צבע אבל בקטנה (רגע לא דומיננטי) אולי גוון ירקרק מעושן בהיר שיתחבר עם מה שמסביב.
סגנון מודרני יותר שישתלב עם סגנון המטבח. עדיף ידיות מגרעת.
לא ממליצה בכלל על משטח שיש. זה גם רהיט נפרד מארונות המטבח לפחות שיראה מיוחד יותר בעל מראה מיוחד יותר ופחות כארון מטבח.
מה שכן, בהנחה ומאכסנים שם מוצרי חשמל יש לתכנן מידות בהתאם (גובה/רוחב) ומן הסתם שהעומק מתאים. אם עושים מגירות אז שיהיו עם שליפה מלאה כדי לאפשר פתיחה וגישה נוחה. סוג המגירות כמובן צריכות להתאים למה שיאוכסן (עדיף לדעתי לגרבוקס/אינטיבו או דומה)

petelmatok

New member
תודה רבה על הפירוט - ועכשיו שאלת נגר

האם יש לך אולי להמליץ על נגר טוב ולא יקרן באיזור הקריות?
&nbsp
ועוד הבהרה קטנה - מדוע ההמלצה לצביעה אטומה ולא משהו אחר,
ומה מיוחד במגירות גרבוקס/אינטיבו שהמלצת.
&nbsp
הבית מאובזר באקססוריז בגווני טורקיז/סגול, האם לדעתך גוון תכלת פסטל בהיר עם משטח עץ אלון מעל ישתלב יפה במטבח?
&nbsp

lab229

New member
שלחתי לך במסר פרטים של נגר.

המלצתי על צביעה אטומה כדי שזה יראה רהיט מיוחד יותר עם ידיות מגרעת (גם מבחינת עיצוב וגם גוונים). רהיט שכולו מעץ יעמיס מדי על המראה לדעתי ורהיט מפורמייקה יראה פחות טוב לטעמי שכן יש צורך בידיות חיצוניות או אינטגליות אלומיניום שלא קשורות למראה הבית.
לגרבוקס/אינטיבו מיועדות לנשיאת משקלים כבדים המתאימים לאחסון מטבח.
מאחר ודיברת על מכשירים חשמליים ואחסון אחר של המטבח לשוב מאד שהמגירות יהיו איכותיות. ישנן גם מגירות לגראס והטיש ברמה דומה למיטב ידיעתי ויותר זולות אך באופן אישי לא יצא לי לעבוד איתן במטבח.
לגבי גוונים, פחות מתחבר לי תכלת עם המטבח שאני רואה ומה שאת מתארת אך לא ראיתי תמונות של הסלון. לפי התוכנית נראה שהסלון לא סמוך מדי למטבח כך שחלל המטבח נשקף ממנו לגמרי כך שנראה שזה די אזור בפני עצמו.

למעלה