הוספת מסד נתונים ב-PL/ SQL

chani1234

New member
הוספת מסד נתונים ב-PL/ SQL

שלום האם יש אפשרות להוסיף קובץ של מסד נתונים ל-PL/ SQL ? (כמובן שמדובר בתוכנה ללא רשיון אם זה משנה) אם כן באיזו צורה? כי יש לי קובץ של מסד נתונים עם סיומת BAK ואני לא יודעת אם אכן זה אפשרי. תודה מראש.

jonjac

New member
שאלה לא ברורה

מהו מקור הקובץ? איך הוא נוצר? PL/SQL היא שפת תכנות. מה פירוש להוסיף קובץ מסד נתונים לPL/SQL?

chani1234

New member
כוונתי הייתה למסד נתונים רגיל

היה לינק באחד האתרים להורדת מסד נתונים ל-PL SQL, ואני רוצה להשתמש בו, אם אני מבינה נכון יש אפשרות להוסיף מסד נתונים כמו ב-SQL SERVER שעושים ATTACH באופן הפשוט ביותר. אך ב-PL SQL אין אפשרות של ATTACH והייתי רוצה לדעת איזה אפשרות כן קיימת פה? (בתקווה שהבהרתי מספיק את שאלתי ) תודה

jonjac

New member
לא הבהרת מספיק את שאלתך

כנראה שהבעיה היא איתי, כי אכן עשית מאמץ אדיר להבהיר את שאלתך ועדיין אני לא מצליח להבין. היה לינק באחד האתרים? מזל שיש בעולם רק שלושה אתרים - בטח יהיה לך קל להיזכר באיזה "אחד מהאתרים" היה לינק. אחרי שאת נזכרת, שילחי קישור אליו ואולי נתרגם לך. במלים אחרות - מה את צריכה? במובן הבסיסי ביותר? כי באמת שלא הבנתי. תנסי להימנע משימוש במושגים שאת לא מבינה את משמעותם. דוגמאות למשפטים שמביעים צורך: "אני צריכה לטעון קובץ נתונים שטוח לתוך מסד-נתונים גירסה V של חברת X" "אני צריכה להתקין מסד-נתונים Y כדי ללמוד שפת תכנות Z" "אני צריכה לעשות שיעורי בית, מצורפת השאלה שנשאלתי בלי ניסיונות לתרגם אותה"

chani1234

New member
אני מצטערת שלא הבהרתי מספיק את שאלתי

אתה רציני שלא הבנת את השאלה?!
(בקשר ללינק - לא חשבתי שזה משנה מאיזה אתר הורדתי אותו http://webmaster.org.il/articles/plsql ) אבל משום מה אני לא רואה כרגע את הלינק להורדת מסד הנתוהים שהיה שם. (יכול להיות שזו טעות שלי וזה היה מסד נתונים ל-SQL ולא ל-PL SQL). אני צריכה מסד נתונים כדי שאני יוכל לעבוד עליו וליצור עליו שאילתות ב: PL SQL. אם אם לא הבהרתי את השאלה אז לא משנה, ותודה על הרצון לעזור.

pitoach

New member
בוקר טוב chani1234

תחילה נזכיר שאם אין לך רשיון אין לך זכות חוקית לעשות שימוש במה שמחייב רשיון 1. הקישור ששמת אינו טוב. אולי זה הקישור שניסת לשים? http://webmaster.org.il/articles/plsql 2. כפי שהובהר לך PL SQL זה לא שם של שרת מסדי נתונים ולא שם של מסד נתונים. לעיתים עושים שימוש בשם SQL כקיצור לשם "שרת SQL" שהוא השרת מסדי נתונים של מייקרוסופט אבל זה לא המקרה כאן כפי הנראה. אני מניח אבל דיי בוודאות שהקובץ שיש לך הוא קובץ גיבוי של מסד נתונים של שרת SQL אם זה המצב אז כדי לעבוד עם הקובץ את צריכה בשלב ראשון להתקין שרת תואם. הערה: אם תתקיני גרסה של SQL (אני מדבר על השרת ולא על השפה כרגע) שהיא קודמת לשרת בו ייצרו את הקובץ הוא לא יפתח את הקובץ ככל בדרך כלל (ז"א אם ייצרו את הקובץ עם גרסת 2008 אז שרת 2005 לא יפתח אותו) ולא רק אלא שאם הקובץ נוצר בגרסה מתקדמת אז גרסה נמוכה יותר לא בטוח שתפתח אותו (למשל קובתץ שיוצר בגרסת STANDART שהיא אחת הגרסאות המלאות לא יפתח בדרך כלל על גרסת EXPRESS שהיא גרסה נמוכה יותר מבחינת יכולת) לכן עלייך לוודא באיזה גרסה יוצר הקובץ או פשוט לנסות
לשרתי SQL יש גרסה חינמית בשם SQL EXPRESS שניתן להוריד כאן http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/editions/express.aspx אני מנחש שהאתר עשה שימוש בגרסה זו מכיוון שהיא הכי נפוצה במדריכים (בגלל שהיא חינמית) 3. קובץ BAK הוא קובץ גיבוי ולא ניתן לבצע לו ATTACH אלא יש לשחזר אותו למסד נתונים ATTACH מבצעים לקובץ פתוח (בדרך כלל 2 קבצים לפחות שאחד מהם הוא בסיומת LDF ואחד בסיומת MDF) שיחזור מבוצע על ידי restore database...

chani1234

New member
תודה על התשובה המפורטת

כמו שהבנתי מדבריך צריך רשיון ל-PL SQL ואם כן אין לי מה לנסות את ה- SQL server כי הוא שונה ולא ישמש את המטרה שלי אז בכל אופן תודה על התשובה.

jonjac

New member
לא מדויק

כדי להשתמש בPL/SQL צריך להתקין מסד נתונים אורקל. גם לאורקל יש גרסה חינמית בשם Oracle Database Express Edition בכל מקרה כל הטקסט המשונה שלך על attach של קובץ bak אין לו קשר לשפת PL/SQL אז תבדקי שוב אם זה באמת מה שאת צריכה.

pitoach

New member
אני מציע לפנות לעזרה אישית או ללמוד מסודר

משלב ההתחלה באמצעות מדריך כזה או אחר (יש באינטרנט גם מדריכים טובים). אם הקובץ היה חלק מתהליך לימוד ואיבדת את המדריך והקישור המקורי אליו אז תזרקי את הקובץ לפח ותתחילי עם מדריך אחר שוב ותורידי הקבצים שיש שם. * לא נראה לי מהתגובה שלך שהבנת אותי לחלוטין כשאת שוב שואלת על רשיון של PL SQL אבל זה נושא אחר. רשיון צריך למשל לשרת אבל יש רישיונות בחינם והרבה תוכנות מכל מני סוגים באים עם רישיון חינם... (עדיין יש רישיון) * PL כאמור משמשת בדרך כלל שרתי אורקל ו TSQL משמשת שרתי SQL למשל. השאלה היא האם באמת יש לך קובץ של אורקל או של שרת SQL או של משהו אחר ואת זה יודע מי שהביא לך את הקובץ.

chani1234

New member
אני כרגע מנסה ללמד את העניין באופן עצמי

*אני ינסה באמת לחפש מדריך אחר שיתאים לדרישות שאני צריכה *לגבי הרשיון חשבתי שיש אפשרות להשתמש בתוכנה הזו בתור חינמית ולכן... *אני צריכה PL שמשמש שרת אורקל, לא חשבתי שיש עוד אפשרויות חות מאורקל... בכל מקרה אני ממש מודה לך על העזרה !

pitoach

New member
שוב פעם
PL היא לא תוכנה

אפשר להגיד אם חייבים להסביר בצורה שאולי תהיה מובנת יותר למי שעדיין לא למד ובצורה לא מדוייקת/מקצועית ש PL זו הרחבה של של שפת SQL לא רוכשים רישיון ל PL אלא לשרת אורקל (ותוכנות ניהול שלו) שהם יודעים לעבוד עם PL למשל (וכאמור יש רישיונות לגרסאות בחינם) * תתקיני שרת חינמי ותעבדי עם PL בחינם עם רישיון חינמי אם זה מה שאת רוצה

chani1234

New member
טוב, ויש לי עוד שאלה אחרונה (אני מקווה)

סליחה על השאלה - איזה שרת חינמי להתקין? כי אני רואה שיש באינטרנט להורדה PL/SQL חינמי...? תודה מראש

pitoach

New member
תבדוק בשירשור מה אמרנו לגבי PL ומי מריץ אותו

אחר כך תבדוק בשירשור מעל את ההמלצות שקיבלת לגבי שרתים חינמיים ותמצא את התשובות לשאלה הנוכחית כאן בשירשור מעל
* רמז: לא רק בהודעות שלי. תבדוק גם את ההודעות של jonjac ** דרך אגב אני חושב שזו טעות לבחור שרת לפי שפה כשעדיין לא מכירים לא את השפה ולא את השרת ואין סיבה ללכת בדרך מסויימת ז"א למה בכלל לעבוד עם PL?!? מהיכן הגיעה הרעיון והרצון לזה?!? למה לא לעבוד עם TSQL למשל (אני לא אומר מה ההחלטה הנכונה אלא רק שצריכה להיות סיבה לכל החלטה אחרת זה סתם הימור) אני חושב שקודם בוחרים שרת מסדי נתונים ואז עובדים בסביבה שהוא מכיר ולומדים אותה ולא הפוך (אלא אם כאמור יש סיבות מסויימות כמו למשל שכבר מכירים משהו מסויים או שזה הכגיע מלמעלה וכו')

chani1234

New member
צודק, אם כן יש לי כרגע את כל התשובות

ולגבי השאלה למה PL - הלואי והייתי יכולה להשתמש במשהו אחר שאני יותר מכירה אבל זה ההוראה מגבוה ואין בידי לשנות עובדה זו
תודה בנתיים על כל ההתשובות המהירות!

למעלה