הוספת מנוע למצנח

noa2003

New member
הוספת מנוע למצנח

האם הקריטריון היחיד להוספת מנוע הוא יכולת הנשיאה של המצנח ? ז"א האם ניתן לבצע עם אותו מצנח טיסות בסיוע מנוע וטיסות ללא מנוע ? תודה עמי

מצנח המתאים למנוע.

לעמי ערב טוב, שאלתך לא ברורה דייה, אך אנסה לנחש ולענות לך. כידוע, כל דגם של חופה מיוצר בכמה גרסאות גודל על מנת למכור כמה שיותר חופות. יכולת הנשיאה של כל גודל חופה מוגדרת כ"טווח המשקל" שלגביו נועדה ותוכננה על ידי היצרן. טווחי המשקל נעים בתחום של כ- 25 ק"ג לערך. כל יצרן מציין בחוברת השימוש, של כל דגם חופה שהוא מייצר, את עובדת התאמתה לשימוש במנוע, במידה וישנה התאמה כזו. מנוע שוקל כ- 20 ק"ג ומכאן עולה כי אין מקום להשתמש באותה החופה שבעליה טס איתה עם מנוע ולאחר מכן יוצא להמריא מהתבור ללא המנוע. לצערי, היו דברים מעולם. מעשה בטייס, שהיה רגיל לטוס בדרך כלל עם ה"סנטרה" הגדולה שלו עם מנוע והגיע לתבור לטוס "חופשי" (רגיל). זמן קצר לאחר ההמראה אירעה קריסה אסימטרית במצנחו שלא נפתחה עד לפגיעתו בקרקע בחצר בית במורדות דבוריה. מסקנות : 1. בדוק אם החופה שעליה אתה מתעתד לטוס עם מנוע, אכן מותרת לשימוש כזה על ידי היצרן. 2. זהה את טווח המשקל של אותה חופה והחלט כיצד להתייחס להזמנתו של ידידך להצטרף אלין ולצפות בו טס ללא מנוע על חופה הגדולה עכשין בהרבה שבטיחותה נמוכה. מוטב שתסרב בנימוס ותדבר על ליבו לחדול. ליל מנוחה, אמנון

אמנון לא מדוייק

אפשר לטוס באותה חופה גם עם מנוע . נניח ואתה יושב בגבול התחתון של טווח המישקלים המותר ועם ריתמת קונטור הריתמה לבדה שוקלת בערך 8 ק"ג אזי שאים אתה טס באותה חופה עם מנוע מטבע הדברים הריתמה מיותרת ויש לך גם כמה ק"ג ספר למיים וכו. מקווה שירדת לסוף דעתי לילה טוב יניב

שאלה מעניינת.

אני משוכנע שאמנון האן צודק שלא כדאי ומסוכן לטוס על מצנח הגדול מדי למשקל הטייס. (ואללה הסכמתי איתך במשהו). השאלה ההפוכה המתאימה בד"כ למציאות היא מה קורה בטיסה עם מנוע במצנח המוגדר למשקלים הקטנים ממשקל הטייס+הנוסע. בד"כ נכנסים למנוע אחרי שטסים ללא מנוע ואחרי שכבר רכשנו מצנח המתאים למשקל ללא מנוע ושקונים מנוע תמיד מתעוררת השאלה הזו. בפועל - טסים על קצהו העליון של הגדרת המשקל החפשי או מעבר אליו. אני לא ראיתי מקרה בטיחות אחד ב 10 שנים האחרונות בארץ עם מנוע שנגרם כתוצאה ממשקל כבד של חבילת טייס ונוסע. נהפוך הוא- הטיסה יציבה יותר עם מנוע במשקל יתר. שאלנו בזמנו את היצרנים עפקו ואילןסרף ואף אחד לא היה מוכן להתייחס בכתוב לעניין השימוש של המצנח עם מנוע. ישנם מצנחים בעולם שבהם היצרן מגדיר משקל לטיסה חפשית - נניח עד 80 ק"ג וטיסה ממונעת עד 130 ק"ג. מבחינת חוזק הכנף הרי הכנף עומדת בלפחות +6G ויותר כך ש20 ק"ג נוספים לא יעשו את ההבדל. אני חושב - וזו דעתי האישית , בערבון מוגבל והייתי שמח לקבל את תגובות היצרנים שהגדרת המשקל מתייחסת לעילוי שאפשר לקבל מהמצנח לשימוש כדאון והרי בטיסה ממונעת העילוי החסר מסופק ע"י דחף המנוע שמתורגם למהירות שמתורגם לעילוי. מעבר לכך ישנם כמובן את כל הבדיקות והתקנים שהמצנח עובר - כמצנח לרחיפה למשקל נתון כך שברור שבאופן הפרקטי הבדיקות על המצנח מתייחסות רק לטווח המשקלים המוגדר וללא מנוע ואם אתה רוצה להיות שקט ב 100% קנה מצנח המיועד מלחתחילה למנוע אולם עם ביצועים די עלובים לרחיפה חפשית - ויש כאלו בארץ. נדמה לי שארנון לופי הביא איתו אחד כזה מחו"ל, יש את ה SILEX שהוא מצויין למנוע ושמעתי שעפקו מתכנן מצנח למנוע. השאלה הראשונית שאתה שואל את עצמך בכניסה לעניין המנוע היא מה מטרתך ? האם אתה רוצה מנוע עזר למעבר מטרמיקה לטרמיקה ואז הייתי מתמקד בתכונות המצנח כדאון וקונה מנוע זעיר וקל משקל או מנוע שירים אותך לשמיים ב 45 מעלות ואז הייתי מתמקד במצנח המיועד מראש למנוע. אהרון.

הר לב

New member
../images/Emo23.gifהוספת מנוע!

שלום לך עמי! לשאלתך, באופן עקרוני ניתן לטוס עם כל מצנח תקין במסגרת העומסים המוצהרים של היצרן. אולם יש מצנחים המיועדים ומיוצרים עבור אפיון פעילות זו שנקראת רחיפה ממונעת. יש גם מצנחים ש"לא אוהבים מנוע" בהתנהגותם. שאל מומחים לדבר לפני שתכנס לענף. בברכה ארנון הר לב עגור

הוספת מנוע

אני לא מתיימר להיות מומחה , גם אני שאלתי את אותם שאלות. אמנון,אהרון וארנון צודקים לא כל מצנח סובל מנוע, אני אישית טס שנים על פיסטה הוספתי מנוע שאפילו קטן מבחינת כח דחף לעומת זאת משקלו 25 ק"ג, אבל הוא מרים אותי ובאויר אני מרגיש מאוד טוב איתו בטיסה רגילה ללא מנוע אני קצת מעל המומצע. ז"א הפיסטה מתאים, הטטרה עוד יותר מתאים ויש גם יותר טובים. הדבר הכי טוב להתייעץ עם המדריכים או הותיקים וטוב שהעלת את הנושא בפורום לילה טוב עמוס

למעלה