הוספת מזון מוצק

Liati777

New member
הוספת מזון מוצק

שלום רב ! בני בן 5.5 חודשים. הנקה מלאה. משקל לידה - 3,225 ק"ג. משקל נוכחי - 7,200 ק"ג. רופא הילדים שלנו טוען, שבגיל זה התינוק אמור לשקול 7,800 ק"ג, ולכן אני צריכה, באופן מיידי, להתחיל לתת לו דייסה, בנוסף להנקה. כמו כן, אמר, שאת הדייסה יש להכין עם חלב אם שאוב. בגלל פטריה שממנה אני סובלת כבר די הרבה זמן, וקשה מאד מאד לרפא אותה, יש לי בעייה רצינית עם שאיבות (בגלל השאיבה העור על הפטמה כל פעם מתקלף וכו'...). במצב זה, אין לי ברירה, אלא להכין את הדייסה עם תחליף חלב. ברצוני לדעת האם כאשר אני אוסיף תחליף חלב לדייסה, פעם אחת ביום, בין ההנקות, זה יכול להזיק לקיבה של התינוק, שעד עכשיו אכל רק חלב אם ? באיזה סוג של דייסה מומלץ להתחיל ובאיזו כמות ? כמו כן, בגיל חצי שנה, אני אמורה לתת לו ירקות ופירות. איך משלבים את הדייסה והירקות בתפריט של התינוק ? בתודה מראש.

מינימי2

New member
אבל המשקל מצויין../images/Emo45.gif

לא יודעת למה הרופא שלך לא מרוצה, אך אנו מצפים מתינוק להכפיל את משקל הלידה שלו עד גיל 6 חודשים, ואתם כבר עברתם את המשקל הזה. זהו משקל מצויין, ולא כל התינוקות צריכים לשקול לפי הציפיות של רופאי הילדים. האם הרופא הסתכל בעקומות? האם היו אלו עקומות מעודכנות של תינוקות יונקים, או של תינוקות הניזונים מבקבוק? אני מניחה שלא היו אלה טבלאות של יונקים... מה גם שלא תמיד תינוקות נשארים באותה העקומה בה הם נולדו, וגם זה לא צריך להדאיג כל זמן שהתינוק מתפתח כראוי וממשיך לגדול. אין שום צורך 'להשמין' את התינוק שלך, הסתכלי עליו - אם הוא רגוע, שבע, מתפתח כמצופה ומתפתח לאורך, אז כנראה שהכל בסדר.

Liati777

New member
../images/Emo24.gif הרגעת אותי !!!

הרופא אכן הסתכל בעקומות, וסביר להניח, באלו של תינוקות הניזונים מבקבוק .... התינוק רגוע, מתפתח יפה, מבחינת האורך - באחוזון 95. תודה רבה על תשובתך.

מינימי2

New member
אה, דוגמן ../images/Emo8.gif

ממש לא נשמע שיש סיבה לדאגה... המשיכי להניק בלעדית על להתחלת המוצקים בעוד כשבועיים, הציעי תמיד שני צדדים בכל הנקה. קחי בחשבון שבשבועות ואף בחודשים הראשונים המוצקים לא מהווים ארוחה של ממש והתינוק ירצה לינוק זמן מה לאחר הירקות/פירות. כמו כן יש לעיתים האטה בעליה במשקל בעקבות התחלת המוצקים כיון שהם בעצם דלי קלוריות... החלב שלך טוב ומזין, ככל שההנקה נמשכת הערך הקלורי עולה כך שהחלב מתאים גם לתינוק מבוגר יותר ומשביע אותו בדיוק כפי שהשביע אותו כשהיה בן שבועיים - נפלאות הטבע

Liati777

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo20.gif ושוב המון תודה !

עכשיו אוכל לישון בשקט ! ושאלה קטנה נוספת - האם בגיל זה נורמלי שהתינוק מתעורר פעם או פעמיים בלילה כדי לינוק ?

מינימי2

New member
יותר מנורמאלי

תינוקות מתעוררים לינוק במהלך הלילה גם מעל לגיל שנה וגם אחר כך... תינוק בן חצי שנה אמור להתעורר לינוק בלילה, זו התנהגות נורמאלית ומקובלת בגיל הזה. ייתכן שבמהלך השבועות או החודשים הקרובים יחולו שינויים והוא יתעורר יותר פעמים (בזמן בקיעת השיניים, בעקבות השלב ההתפתחותי של חרדת נטישה...) וגם זה בסדר גמור. תינוקות יונקים רוצים 3י3י גם כמקור להרגעת כאב, להרגשת ביטחון, לנחמה ולא רק כמזון. עם הזמן תכיפות ההנקות יורדת וגם אם לא, איפה שהוא לאחר גיל שנה ואם לאמא נורא קשה, ניתן לנסות ולצמצם קצת הנקות. בנתיים פשוט הניקי בלי לחשוב יותר מדי. הכל בסדר

Liati777

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif ושוב - אלף תודות על התמיכה !

למעלה