הוספת דייסה?

נשיבוק

New member
הוספת דייסה?

שלום לכן, לאחר שסיפרתי לאחותי על הפורום הנפלא הזה וכמה הוא עוזר לי באופן אישי , כל פעם לומדים כאן משהו חדש...היא צילצלה אליי היום בהיסטריה שאני אשאל בפורום...מקווה שתוכלו לעזור. אז ככה: אחותי מניקה מלא במשך 7 וקצת חודשים, החלה עם ירקות בגיל 6 חודשים אך עדיין המתוק שלה לא התרגל והירקות עדיין לא מחליפים ארוחת הנקה. בלילות האחרונים היא כמעט ולא ישנה מכיוון שהקטנצ'יק מתעורר כל שעה וחצי לאכול. הוא אומנם לא אוכל בהתלהבות ויותר משתמש בפיטמה כמוצץ (לפי הגדרתה) אך היא מוצאת עצמה כל הלילה עם הציצי בחוץ והוא מחובר. (עליי לציין כי באופן רגיל הוא אינו משתמש במוצץ). בבוקר היא אינה יכולה לתפקד אומנם לא עובדת אך יש לה עוד 2 ילדים גדולים שזקוקים לתשומת לב. היא התייעצה עם גננת מגן פעוטות והיא אמרה לה כי אחרי חצי שנה חלב אם אינו מספק את כל מה שהתינוק צריך ואם הוא אינו אוכל כראוי את הירקות/פירות כדאי להוסיף לו דייסה. אני אמרתי לה כי קראתי שעדיף לא להוסיף דייסה לחלב אם (האם אני צודקת?) והיא מצד שני לא רוצה לוותר על ההנקה ולתת תחליף חלב. וגם לא רוצה לעבור לבקבוק (עליי לציין כי עד היום בנה לא מוכן לאכול חלב שאוב מבקבוק וגם כשהיא לא יכלה להניק עקב בדיקה..התגייסנו אני והגיסה , ששתינו מניקות, לעזור במלאכה..) מה אתן ממליצות לעשות? האם אכן מומלץ לתת דייסה? האם יחד עם חלב אם? אשמח לתגובות.. תודה ולילה טוב!

תינוק שקם בלילה דיסה לא תרדים...../images/Emo8.gif

שלום לאחותך! נשמע מאוד מתסכל לא לישון רצוף בלילה! אף אחת לא יכולה כלכך להינות מזה..אלא אם מדובר בקומזיץ חד פעמי על חוף הים , עם ארוחה משובחת, קריוקי,מסג' וכו'...
(נשמע אחלה לא?!) ובכן הרבה תינוקות בגיל הזה קמים בלילה בשל צמיחת שיניים יותר מאשר בשל רעב...אבל לשאלתך- אפשר להוסיף לחלב אם דייסה. אולם... תינוקות הקמים בשל צמיחת שיניים קמים בשל הכאב ולא דווקא מרעב. לאחר שכבר קמו מה ירגיע אותם מהר יותר וטוב מאשר חלב אם טרי וחם ועוד מאמא?!
כמאמר הפרסומת "אם כבר קמת תביאי מכבי.."
יש אמהות שניסו לתת אוכל כבד יותר (כמו דייסה) והתינוקות עדין התעוררו רבות בלילה, כך שלא בטוח שהסיבה היא רעב. וכשכואב לך- אפילו אם השיניים עוד רחוקות ורק מדובר בחינכיים כואבות- אוכל לא ממש מונע כאב. חלב אם בהחלט מרגיע!
לגבי צורך בהוספת מזון לתינוק שבגיל 7 חודשים עדיין מבוססת רוב תזונתו על חלב אם-ישנם תינוקות ,אגב, שיונקים בלעדית גם לאחר גיל חצי שנה..הם לעיתים אינם בשלים למוצק עדיין- על כן נו אומרות - הסתכלי על התינוק ולא על השעון/לוח השנה. מה כן אפשר לעשות? אפשר להניק מתוך שינה, בשכיבה לצד התינוק. אפשר לישון במשך היום (הכי כיף בבוקר!) עם התינוק ולצבור שעות שינה... ובכל מקר עד החתונה (של הגיס לא של התינוק..
) זה כנראה יעבור... חיבוק ולילה טוב ,גם ביום! (עכשיו למשל...) אפי נבו כהן מדריכת לה לצ'ה

למעלה